The Thing

Ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της ευρωπαϊκής avant jazz σκηνής στην Αθήνα

LIFOTEAM 26.11.2017 | 00:00

Οι The Thing, η avant jazz/punk μπάντα των Mats Gustafsson, Ingebrigt Håker Flaten και Paal Nilssen-Love, επισκέπτονται την Αθήνα για πρώτη φορά, καλεσμένοι του Underflow Record Store & Art Gallery.

 

Οι The Thing σχηματίστηκαν το 1999, με αρχικό στόχο να ηχογραφήσουν ένα άλμπουμ διασκευών σε συνθέσεις του μεγάλου τρομπετίστα Don Cherry. Γρήγορα εξελίχθηκαν σε ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της ευρωπαϊκής avant jazz σκηνής, καταγράφοντας στην πορεία συνεργασίες με τεράστιους καλλιτέχνες όλων των μουσικών ιδιωμάτων, τα ονόματα των οποίων προκαλούν ζάλη: Peter Brötzmann, Jim O’Rourke, Thurston Moore & Sonic Youth, The Ex, Arto Lindsay, Kieran Hebden, Steve Reid , Merzbow, Guy Picciotto κλπ.

 

Έχοντας στο ενεργητικό τους πάνω από 600 συναυλίες παγκοσμίως και μια εκτεταμένη δισκογραφία, οι The Thing συνεχίζουν να δοκιμάζουν τα όρια του ήχου τους και να παίζουν χωρίς συμβιβασμούς το εκρηκτικό avant jazz/punk μείγμα που τους έχει κάνει τόσο αγαπητούς.

 

Mats Gustafsson

Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής jazz σκηνής, ηγετική φιγούρα των The Thing αλλά και των Fire!/Fire! Orchestra, ο Mats Gustaffson γεννήθηκε το 1964 στη Σουηδία και εμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα της χώρας του στα μέσα των 80s. Η αγάπη του για τo punk της εφηβείας του παραμένει εμφανής στον τρόπο με τον οποίο επιτίθεται στο σαξόφωνό του, τόσο στις ηχογραφήσεις όσο και στις ζωντανές του εμφανίσεις. Το 2011 έλαβε το Nordic Council Music Prize, το σημαντικότερο μουσικό βραβείο των σκανδιναβικών χωρών. Εκτός από διακεκριμένος μουσικός, ο Mats Gustaffson παραμένει φανατικός λάτρης της μουσικής και μανιώδης συλλέκτης δίσκων, με μια συλλογή βινυλίων που ζυγίζει περίπου 2,5 τόνους -περισσότερα εδώ.

ΠΟΤΕ26/11/2017 - 26/11/2017
ΠΟΥΙΛΙΟΝ PLUS
Οδηγός Μουσικής