Christos Rafalides Trio, Jazz Chronicles

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας τζαζίστας παρουσιάζει τη νέα του δουλειά Near & Dear

LIFOTEAM 2.8.2017 | 00:00

Ο Χρήστος Ραφαηλίδης μαζί με το τρίο του εμφανίζεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν τη νέα τους δουλειά, Near & Dear, που περιέχει κομμάτια από το «Great American Songbook» (jazz standards), αλλά και δικές του συνθέσεις, προσφέροντας μια πολυσυλλεκτική εμπειρία ρυθμού και μελωδίας.

 

Μαζί του, στο ΚΠΙΣΝ, εμφανίζονται ο Gianluca Renzi, παγκοσμίου φήμης μπασίστας από την Ιταλία, με πλούσιο μουσικό έργο και σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του και ο βραζιλιάνος drummer Mauricio Zotarrelli, ο οποίος βρίσκεται στο προσκήνιο της λατιν τζαζ και βραζιλιάνικης μουσικής σκηνής για πολλά χρόνια.

 

Ο Christos Rafalides (Χρήστος Ραφαηλίδης) σπούδασε κρουστά στην Ελλάδα και Jazz Vibraphone Performance στη Βοστώνη και στη Νέα Υόρκη. Είναι ο ιδρυτής της Manhattan Vibes, ένα συγκρότημα με πολυάριθμες εμφανίσεις σε διάσημες αίθουσες της Νέας Υόρκης, όπως το Blue Note, το Jazz Standard, το Smoke Jazz Club και το Dizzy's Club Coca Cola.

 

Έχει εμφανιστεί με το μουσικό σχήμα Jazz at Lincoln Center Orchestra (JLCO), με σολίστ τον Wynton Marsalis και έχει περιοδεύσει με την ορχήστρα που δημιουργήθηκε για την εκτέλεση του έργου Epitaph του Charles Mingus, με τη συμμετοχή του μπασίστα Christian McBride και υπό τη διεύθυνση του Gunther Schuller. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις με το Harmonie Ensemble/New York και στην ηχογράφηση του χριστουγεννιάτικου single της Chaka Khan.

 

Αυτό το διάστημα, εργάζεται για την κυκλοφορία του άλμπουμ Near & Dear στο οποίο συμμετέχουν ο μπασίστας Mike Pope και ο κρουστός Maurizio Zottarell.

ΠΟΤΕ02/08/2017 - 02/08/2017
ΠΟΥΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»
Οδηγός Μουσικής