Ejekt Festival, Day 2: Kasabian/ Jesus and Mary Chain/ Peter Hook

To μεγάλο καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ επιστρέφει

LIFOTEAM 14.7.2017 | 00:00

Ένα από τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ της χώρας, το Ejekt επιστρέφει και φέτος με δύο ημέρες γεμάτες ζωντανές εμφανίσεις σημαντικών και αγαπημένων καλλιτεχνών. Το line up της δεύτερης ημέρας περιλαμβάνει ζωντανές εμφανίσεις από τους: Kasabian, The Jesus And Mary Chain, Peter Hook & The Light, Of Montreal και Black Hat Bones.

 

Kasabian

Οι Kasabian έχουν τη μαγική συνταγή που τους επιτρέπει να γράφουν τραγούδια που κατακτούν τα charts και τις λίστες των ραδιοφωνικών σταθμών. Το πιστοποιούν κομμάτια όπως τα: “Fire”, “Days Are Forgotten”, “Club Foot”, “L.S.F. (Lost Souls Forever)”, “Eez-Eh”, “Underdog”, “Shoot The Runner”, “Empire”, “Velocipator”, Switchblade Smiles”. Αναμένεται να κυκλοφορήσουν την καινούρια τους δουλειά στις 28 Απριλίου, με το πρώτο single να κυκλοφορεί στις 17 Μαρτίου.

 

The Jesus And Mary Chain

Τα αδέρφια Reid θα δώσουν την πρώτη συναυλία τους στη χώρα μας μετά από δύο δεκαετίες. Μια από τις πιο επιδραστικές μπάντες στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής, οι The Jesus And Mary Chain κατόρθωσαν με το αριστουργηματικό ντεμπούτο τους “Psychocandy” (κυκλοφόρησε το 1985 με τον Bobby Gillespie στα drums) να αλλάξουν τον ρου της ροκ μουσικής. Συνδυάζοντας την ποπ φόρμα με τον κιθαριστικό θόρυβο, ο δίσκος αυτός άνοιξε το δρόμο για το alternative rock αλλά και το shoegaze. Χάρη σε τραγούδια οπως το “Just Like Honey” και το “Never Understand”, μια ολόκληρη γενιά από μουσικούς (με προεξάρχοντες τους My Bloody Valentine) αναγνώρισε στα αδέρφια Reid τους δικούς της Velvet Underground.

 

Η συνέχεια ήρθε με το μελωδικότερο “Darklands” (1987), με το single “April Skies” να γίνεται η πρώτη τοπ-10 επιτυχία τους, ενώ ξεχώρισαν και το ομώνυμο τραγούδι και το “Happy When It Rains”. Το 1989 κυκλοφόρησε το “Automatic”, ένας δίσκος που πήρε μέτριες κριτικές αλλά δικαιώθηκε με το πέρασμα του χρόνου, σε σημείο που αρκετοί οπαδοί τον θεωρούν τον καλύτερό τους. Στις 24 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το “Damage And Joy”, ο πρώτος δίσκος τους έπειτα από 19 χρόνια.

 

Peter Hook & The Light

Ο Peter Hook, εμβληματική μορφή της βρετανικής μουσικής και ιδρυτικό μέλος των Joy Division και New Order, επιστρέφει στη σκηνή του EJEKT Festival μαζί με τους The Light για να παρουσιάσει στην ολότητά του το περίφημο “Unknown Pleasures”. Το αριστουργηματικό ντεμπούτο των Joy Division συγκαταλέγεται στους δίσκους που άλλαξαν τη σύγχρονη μουσική, ορίζοντας το είδος του post-punk και δίνοντας μας singles όπως τα “She's Lost Control”, “New Dawn Fades” και “Shadowplay”. 

 

Of Montreal
Οι Of Montreal είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα experimetal pop μπάντας της σύγχρονης ανεξάρτητης μουσικής. Ο παραγωγικός Kevin Barnes μας έχει προσφέρει ήδη 14 άλμπουμ, καθώς και μια πληθώρα παράλληλων κυκλοφοριών, καλύπτοντας ένα ιδιαίτερα ευρύ ηχητικό φάσμα, από την ψυχεδελική ποπ ως το indie-rock ως το r'n'b και την ηλεκτρονική μουσική. Η αναγνώριση από το ευρύτερο κοινό ήρθε με την εμφάνιση του Georgie Fruit, του alter-ego του Barnes που θυμίζει έντονα τον Ziggy Stardust του David Bowie, που γνωρίσαμε στο άλμπουμ “Hissing Fauna, Are You the Destroyer?” και έπειτα στο “Skeletal Lamping”. Οι ζωντανές εμφανίσεις των Of Montreal είναι μοναδικές εμπειρίες, κάτι που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στη σκηνή του EJEKT Festival 2017. 

 

Black Hat Bones

Οι Black Hat Bones μόλις κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους “Born In A Thunder”, με το οποίο επιβεβαιώνουν ότι κατέχουν πλήρως τη rock'n'roll και heavy rock φόρμα. Όσοι τους έχουν δει επί σκηνής, μιλούν για πάρτυ γεμάτο αδρεναλίνη.

 

 

 

 

ΠΟΤΕ14/07/2017 - 14/07/2017
ΠΟΥΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ
Οδηγός Μουσικής