Toundra

Μελαγχολικοί και ταυτόχρονα εκρηκτικοί με ήχο που συνδυάζει post-metal με experimental στοιχεία.

LIFOTEAM 27.4.2017 | 00:00

To ισπανικό, instrumental σχήμα Toundra συμπληρώνει 10 χρόνια πορείας και το γιορτάζει με μια πανευρωπαϊκή περιοδεία η οποία ξεκινά από την Αθήνα. Η τετραμελής post-rock / experimental μπάντα από τη Μαδρίτη θα βρίσκεται την Πέμπτη 27 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club για μία μοναδική συναυλία.

 

Οι Toundra δημιουργήθηκαν το 2007 στην Μαδρίτη και την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους με τίτλο “I”. Μέχρι στιγμής, έχουν κυκλοφορήσει άλλα τρία albums που ονομάστηκαν και αυτά, απλά, “II” (2010), “IIΙ” (2012) και “ΙV” (2015).

 

Μελαγχολικοί και ταυτόχρονα εκρηκτικοί, βασίζουν τον ήχο τους σε έναν εμπνευσμένο συνδυασμό post-rock και post-metal με experimental στοιχεία, αλλά προσπαθούν να επεκτείνουν συνεχώς τα όριά τους, εμπλουτίζοντάς τον με επιρροές από progressive μουσική, προσθέτοντας συνεχώς νέους φίλους στον ήδη αρκετά μεγάλο πυρήνα των φανατικών οπαδών τους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Το 2016 κυκλοφόρησαν ακόμα έναν δίσκο-συνεργασία με τον Niño de Elche, με το όνομα Exquirla, προσπαθώντας να ενώσουν το rock με το φλαμένκο.

 

Μαζί τους οι Allochiria και οι Their Methlab.

ΠΟΤΕ27/04/2017 - 27/04/2017
ΠΟΥFUZZ CLUB
Οδηγός Μουσικής