Kamasi Washington

Ο σπουδαίος σαξοφωνίστας και ενορχηστρωτής του “ To Pimp A Butterfly ” έρχεται στην Αθήνα.

LIFOTEAM 4.7.2017 | 00:00

Ο Kamasi Washington είναι σαξοφωνίστας με σπουδαίες συνεργασίες (Quincy Jones, Lauryn Hill, Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Stanley Clarke, Harvey Mason) και δημιουργός μιας περίτεχνης τζαζ που αγγίζει όχι μόνο τους λάτρεις του είδους. Για μία μόνο βραδιά, θα έχουμε την ευκαιρία να υποκλιθούμε στη μουσική ιδιοφυΐα του υπό τους ήχους των συνθέσεων του The Epic, του άλμπουμ του που φιγούραρε στην πρώτη δεκάδα της εφημερίδας Guardian και του Pitchfork με τα καλύτερα άλμπουμ του 2015.

 

Το τρίωρο The Epic υλοποιήθηκε σε μαραθώνιες ηχογραφήσεις εβδομάδων, από τις 10 το πρωί έως τις 2 τη νύχτα, από τις οποίες προέκυψε υλικό για 8 δίσκους. Από τα συνολικά 45 κομμάτια, κρατήθηκαν τελικά τα 17. Το The Epic είναι μια υπερπαραγωγή με ορχήστρα και χορωδία, όπου διακρίνονται σημαντικές καταβολές και επιρροές, τόσο μουσικές (John Coltrane, Pharoah Sanders, Art Blakey, Sun Ra) όσο και ιδεολογικές (Malcolm X). Το τρίωρο αυτό άλμπουμ χαρακτηρίστηκε αριστούργημα από τους περισσότερους κριτικούς, βρέθηκε στην κορυφή δεκάδων τζαζ καταλόγων επιτυχιών (iTunes) και τιμήθηκε με το American Music Prize.

 

Στην πολυσυζητημένη κυκλοφορία του 2015, το άλμπουμ To Pimp A Butterfly του Kendrick Lamar, ο Kamasi έπαιξε σαξόφωνο και έκανε ενορχηστρώσεις. Θεωρεί αυτό το άλμπουμ «μεγάλο επίτευγμα, από τα σημαντικότερα στη μουσική ιστορία» και τιμητική τη συμμετοχή του. Ο δίσκος περιλάμβανε στίχους που έγιναν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, ενώ τιμήθηκε και με Γκράμι.

 

 

ΠΟΤΕ04/07/2017 - 04/07/2017
ΠΟΥΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ
Οδηγός Μουσικής