We Three: Liebman, Swallow, Nussbaum

Τρεις βιρτουόζοι της τζαζ στη σκηνή του Half Note.

LIFOTEAM 28.4.2017 | 00:00

Το We Three αποτελείται από τρεις σημαντικούς μουσικούς της σύγχρονης jazz: τον σαξοφωνίστα Dave Liebman, τον μπασίστα Steve Swallow και τον ντράμερ Adam Nussbaum. Οι τρεις συνθέτες, αυτοσχεδιαστές και φίλοι, πρωτοβρέθηκαν σαν σύνολο το 2006. Η μεταξύ τους χημεία οδήγησε στο ομώνυμο άλμπουμ “We Three – Three for All” (και αργότερα το “We 3 – Live”). Το σχήμα διατηρήθηκε, ως side project των μουσικών και κατά καιρούς περιοδεύει ανά τον κόσμο.

Ο σαξοφωνίστας (και φλαουτίστας) Dave Liebman έχει κλείσει σχεδόν πέντε δεκαετίες στη σκηνή της jazz. Προέρχεται από τη «σχολή» του Coltrane και έχει παίξει με τον ντράμερ του, τον Elvin Jones, όσο και με τον Miles Davis, ενώ περιόδευσε όλο τον κόσμο με το Chick Corea και τον John McLaughlin. Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία αλλά και υποψηφιότητες για Grammy. Δισκογραφικά η καριέρα του περιλαμβάνει περισσότερους από 75 προσωπικούς δίσκους και μερικές εκατοντάδες ηχογραφήσεις σε δίσκους άλλων.

Ο μπασίστας Steve Swallow βρέθηκε από νωρίς, αρχές των ‘60s, στις επάλξεις μιας νέας jazz που ήταν διαφορετική από την free αλλά εξίσου ρηξικέλευθη καλλιτεχνικά. Το απλό αλλά καθαρά βιρτουόζικο παίξιμό του στο μπάσο, έχει κάνει τον Swallow περιζήτητο. Έχει μόνιμη διαχρονική σχέση με την Carla Bley και έχει συνεργαστεί με τον Art Farmer και τον Gary Burton, τον J. Scofield και τον Eric Dolphy.

Ο ντράμερ Adam Nussbaum, έχει συνεργαστεί με τον Sonny Rollins, τον James Moody καθώς και τον Michael Brecker.

ΠΟΤΕ28/04/2017 - 01/05/2017
ΠΟΥHALF NOTE JAZZ CLUB
Οδηγός Μουσικής