The Molochs

Μουσική εμπνευσμένη από τον υπόγειο μινιμαλισμό των pop group των '60s

LIFOTEAM 29.5.2017 | 00:00

Ο Moloch, η βιβλική θεότητα που έτρωγε παιδιά, που απαιτούσε θυσίες και αποτέλεσε βασικό πρωταγωνιστή στον Ύμνο της Beat Generation, «Howl», έδωσε το όνομα του στο γκρούπ του Lucas Fitzsimons.

 

Μετά από ένα ταξίδι στην Ινδία ο Fitzsimons, με τη βοήθεια του Ryan Foster κυκλοφορεί το πρώτο album του γκρουπ με τίτλο, «Forgetter Blues» με επιρροές από το garage, το πρώιμο punk και την folk παράδοση. Το 2017, όμως, τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Τον Ιανουάριο οι The Molochs, κυκλοφορούν στην Innovative Leisure το album «America's Velvet Glory», συναντώντας ενθουσιώδη υποδοχή από κοινό και κριτικούς.

 

O Fitzsimons, περιγράφει τη μουσική του ως εμπνευσμένη από τα pop group των '60s και τον υπόγειο μινιμαλισμό που τα διακρίνει: «Αγαπάμε τη μουσική των '60s και την αισθητική της. Μεγάλο όμως μέρος της μουσικής που αγαπάμε, από τα '70s μέχρι σήμερα προέρχεται από group που είχαν επίσης εμπνευστεί έντονα από τη μουσική των '60s, όπως οι: Nikki Sudden and the Jacobites, The Clean, Go-Betweens και The Only Ones».

ΠΟΤΕ29/05/2017 - 29/05/2017
ΠΟΥ6 D.O.G.S.
Οδηγός Μουσικής