William Basinski

Ο συνθέτης έχει συνεργαστεί με την Marina Abramovic και την Diamanda Gallas,

LIFOTEAM 11.5.2017 | 00:00

O σημαντικός avant-garde συνθέτης, William Basinski, έρχεται στην Ελλάδα στις 11 Μαϊου 2017 από τη Νέα Υόρκη, για να συναντήσει για πρώτη φορά το Αθηναϊκό κοινό σε μια σπάνια μουσική εμπειρία.

 

Ιστορική φυσιογνωμία, συνθέτης του άλμπουμ “The Disintegration Loops” του 2001 και με συνεργασίες που ξεκινούν από τον Antony και τους Rasputina και φτάνουν στους The Murmurs και την Diamanda Gallas, ο William Basinski από το 1983 έως και σήμερα απαριθμεί 23 στούντιο άλμπουμ στο ενεργητικό του, αποτελώντας έναν ακούραστο εργάτη, που πάντα αναδεικνύει τις νέες τάσεις της ηλεκτρονικής μουσικής.

 

Υπήρξε βασικός συνεργάτης της Marina Abramovic το 2011, όπου σε συνεργασία με την ANOHNI (Anthony and the Johnsons) ανέλαβαν την παραγωγή του σάουντρακ του ντοκιμαντέρ “The life and death of Marina Abramovic”, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ στην Temporary Residence Ltd. με τίτλο “A Shadow In Time”, με το κομμάτι “For David Robert Jones” να αποτελεί ένα ambient έπος μινιμαλιστικής σύνθεσης αφιερωμένο στον David Bowie.

ΠΟΤΕ11/05/2017 - 11/05/2017
ΠΟΥΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Οδηγός Μουσικής