Tendts live στην Αγγλικανική Εκκλησία

LIFOTEAM 1.4.2017 | 00:00

Οι Tendts, μετά την συμμετοχή τους στο περίφημο Sónar Festival στη Βαρκελώνη και στο πάντα πρωτοποριακό Reworks Festival, έρχονται από τη Θεσσαλονίκη για να συναντήσουν το Αθηναϊκό κοινό σε μια μοναδική μουσική εμπειρία, στον ιδιαίτερο χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα.

 

Το ηλεκτρονικό ντουέτο των Tendts αποτελείται από δύο αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη τα οποία φτιάχνουν μουσική στην οποία ρυθμικά pattern, downbeat θέματα και χαρακτηριστικές μελωδίες μπλέκονται ευφάνταστα με οργανικά και φωνητικά samples με την χρήση keyboards, synths, drum machines και samplers, σε μια εκλεπτυσμένη downtempo electronica. Για την εμφάνισή τους στην αγγλικανική εκκλησία ετοιμάζουν ένα ειδικά προσαρμοσμένο για τον χώρο set list.

 

Το πρώτο τους EP, Slow Years βγήκε το 2012 από την αθηναϊκή Lower Parts. Ακολούθησαν κυκλοφορίες στην Project Mooncircle στο Βερολίνο, ένα compilation φόρος τιμής στους αγαπημένους τους καλλιτέχνες William S. Burroughs και Joseph Beuys, αλλά και η κυκλοφορία του ντεμπούτο τους άλμπουμ με τίτλο Cheap Poetry στην θεσσαλονικιώτικη Fair Weather Friends Records το 2015.

 

Τελευταία τους δουλειά ήταν η συμμετοχή τους στο επετειακό πενταπλό Box Set compilation της Project Mooncircle για τα 15 της χρόνια με το κομμάτι On Fire, ενώ την περίοδο αυτή δουλεύουν νέο υλικό που θα κυκλοφορήσει στις Nutty Wombat και Lower Parts Records.

ΠΟΤΕ01/04/2017 - 01/04/2017
ΠΟΥΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Οδηγός Μουσικής