Την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου στις 22:00 το Booze Cooperativa φιλοξενεί τους fusion jazz ήχους των FRoOTs SaLaD.

 

Οι FRoOTs SaLaD είναι μια πενταμελής μπάντα - κολλεκτίβα μουσικών που συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβρη του 2012 κατόπιν πρωτοβουλίας του μουσικού Πέτρου Βάρη. Το κύριο μέλημα της μπάντας είναι η συγχώνευση των Δυτικό-Αφρικάνικων παραδοσιακών και δημοφιλών μουσικών ιδιωμάτων και ειδών, με το ευρύ ρεπερτόριο του ΄Αφρο-Αμερικάνικου ήχου αλλά και των μουσικών ειδών της Αφρικάνικης Διασποράς στη Δύση.

 

Ο ήχος των FRoOTs SaLaD είναι εν μέρει ηλεκτρικός και επηρεασμένος από σύγχρονα group που θεμελίωσαν τον ήχο της μοντέρνας Jazz, αλλά ταυτόχρονα γήινος και αρχέγονος, καθότι τα Αφρικάνικα κρουστά και grooves πρωτοστατούν στο μοναδικό ιδίωμα της μπάντας, που συνεχώς αντλεί από το παρελθόν, τιμώντας τις "Ρίζες" -(F)roots- που γεφυρώνουν τα μοντέρνα στυλ της Δύσης, με την λατρευτική μουσική της Μαύρης Ηπείρου.

 

Η μπάντα έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και bars εντός και εκτός Αθήνας, και έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με πολλούς Αφρικανούς μουσικούς (Νιγηρία, Σιέρα Λεόνε, Σενεγάλη), δίνοντας έτσι μια νέα πνοή στην World Fusion και World Beat.

 

Οι FroOts SaLaD είναι οι: Νίκος Μπακόπουλος - Άλτο Σαξόφωνο, Ορέστης Ατσαλάκης - Κιθάρα, Παύλος Μαραγκος - Ηλεκτρικό Μπάσο, Μανόλης Καμπούρης - African Percussion, Πέτρος Βάρης - Τύμπανα και Guest ο MC Diefree

 

ΠΟΤΕ24/02/2017 - 24/02/2017
ΠΟΥBOOZE COOPERATIVA
Οδηγός Μουσικής