O Nick Waterhouse πρωτοεμφανίστηκε ως ο Καλιφορνέζος σωτήρας της σόουλ, της ποπ και του χορού. Μερικά χρόνια αργότερα, όλοι αναγνωρίζουν ότι τα κατάφερε: μαζί με κουλ τύπους όπως ο Ty Segall και οι Allah Las έκανε τη σκηνή της Καλοφόρνια γνωστή για τον rock 'n roll γεμάτο με ήχους garage και soul μουσική.

 

 

Ο νέος δίσκος του, Never Twice, συνεχίζει αυτό που ξεκίνησαν οι δυο προηγούμενοι: προχωράει μερικά ακόμα βήματα την πίστη του Waterhouse στο προσωπικό του όραμα, που είναι να κρατήσει ζωντανή την παράδοση του rhythm and blues με τον πιο στιλάτο και τεχνικά άρτιο τρόπο, και να φτιάχνει δίσκους που δεν προσπαθούν να αναβιώσουν τίποτα, είναι όμως βαθιά βουτηγμένοι στην αμερικανική μουσική ιστορία, δίσκους που αποτελούν πραγματικά κομψοτεχνήματα παραγωγής, ενορχήστρωσης και ερμηνείας.

 

Στο τρίτο δισκογραφικό του εγχείρημα επιλέγει τους ιδανικούς μουσικούς για να τον πλαισιώσουν: ο soulman Leon Bridges, o Bob Kenmotsu στο φλάουτο, ο Ralph Carney (συνεργάτης των Elvis Costello και Tom Waits) στο σαξόφωνο και ο Will Blades στα πλήκτρα εγγυήθηκαν από την αρχή το αποτέλεσμα. Το Never Twice είναι από μόνος του ένα απίθανο άλμπουμ (ακούστε τη διασκευή στο Baby, I'm In The Mood For you του Dylan και θα καταλάβετε), και όσο για τα live, αυτό είναι μια άλλη, ξεχωριστή υπόθεση.

ΠΟΤΕ25/02/2017 - 25/02/2017
ΠΟΥGAGARIN 205
Οδηγός Μουσικής