Το θρυλικό Βρετανικό rock'n'roll group των The Godfathers σχηματίστηκε το 1985 από τα αδέρφια Peter Coyne (φωνή) και Chris Coyne (μπάσο / φωνή), μέσα από τις στάχτες του προηγούμενου σχήματός τους, των The Sid Presley Experience. Οι Godfathers περιόδευσαν εκτενώς από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής τους και γρήγορα απέκτησαν μια σοβαρή φήμη για τον ηλεκτροφόρο, αρχέγονο rock'n'roll ηχο τους και τις εμπρηστικές τους ζωντανές εμφανίσεις ανά τον κόσμο.

 Οι Godfathers επέδρασαν σε καλλιτέχνες όπως οι Local H και Spoon που κυκλοφόρησαν διασκευές στα all time classics τους αλλά και στους Mars Volta που  τους αναφέρουν ως βασική τους επιρροή για την δημιουργία του αριστουργηματικού τους album "Noctourniquet".
 
Το live DVD "Shot Live at the 100 Club" κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2010 για τον εορτασμό της 25ης επετείου από τη δημιουργία της μπάντας και το "Jukebox Fury" που ήρθε λίγο αργότερα, αποτέλεσε το πρώτο studio album τους μετά από 18 χρόνια, κυκλοφορώντας παγκοσμίως τον Μάρτιο του 2013 και αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από τον τύπο και το κοινό.

Πλέον με τους Peter Coyne (φωνή), Christopher Coyne (μπάσο & φωνή), Steve Crittal (κιθάρα & φωνή) και Tim James (ντραμς & φωνή) στις τάξεις τους, οι The Godfathers συνθέτουν αυτήν την περίοδο υλικό για την κυκλοφορία ενός ακόμη full length album, ενώ γιορτάζουν την 30ή επέτειό τους, περιοδεύοντας ανά τον κόσμο και πραγματοποιώντας σε αυτό το πλαίσιο, ένα mini ελληνικό tour σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πάτρα και Λάρισα. Μην τους χάσετε σε αυτές τις εμφανίσεις, κατά τις οποίες θα παρουσιάσουν ένα best-of setlist για τους παλιούς και νεότερους fans τους.

 

Τις συναυλίες θα ανοίξουν οι Αθηναίοι old school psycho – rockabilly heroes The Thriller και οι cult garage punk / surf / alternative rockers 7-Odds.

ΠΟΤΕ08/12/2016 - 08/12/2016
ΠΟΥDEATH DISCO
Οδηγός Μουσικής