Electro Vampires "The Vamps are coming ... thirsty for more''

Διψούν για δημιουργία. Διψούν για dark συνθέσεις. Διψούν για λίγο όνειρο ακόμη στην rock σκηνή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Θέλουν κι άλλο πάθος όταν χαμηλώνουν τα φώτα. Θέλουν κι άλλη δύναμη όταν ανοίγουν τα μικρόφωνα.
Το πρώτο album τους με τίτλο «Behind the eyes of the Shadow» κυκλοφόρησε το 2012 και έκλεψε τις εντυπώσεις.
Οι Electro Vampires έχουν στο ενεργητικό τους μια σειρά από σπουδαία live άλλοτε με τη δική τους σφραγίδα κι άλλοτε σε συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες της ευρύτερης rock σκηνής όπως ο Peter Hook των Joy Division, οι Puressence, οι Ozric Tendacles, οι Wovenhand, οι New Model Army, οι Singapore Sling και οι Pierced Arrow. Πολύ συχνά καταγράφουν τις πρόβες τους, μιας και ανήκουν στις μπάντες που πειραματίζονται, αυτοσχεδιάζουν και επενδύουν στις εμπνεύσεις των δυνατών στιγμών τους.

Electro Vampires : Lens (κιθάρα), Gosha (πλήκτρα), Y.O.P.J. (τύμπανα), Nikola (μπάσο), Sugar (vocals)

 

Oι Mechanimal δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2011 από τον μουσικό – παραγωγό, Γιάννη Παπαϊωάννου. Η μουσική των Mechanimal μπορεί να αναχθεί σε μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών. Αν κάποιος έπρεπε να περιγράψει τον ήχο τους με μια μόνο αναφορά σε ένα μουσικό είδος, τότε το "drone 'n' roll", μια ονομασία που τα ίδια τα μέλη δίνουν στην μουσική τους, ταιριάζει απόλυτα: ένα εκρηκτικό μείγμα industrial ηλεκτρονικών ήχων το οποίο διατρέχει τις μουσικές ιστορίες του σχήματος.

Το τρίτο τους άλμπουμ «ΔΠΔ» κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2016 από την Inner Ear, με γυναικεία φωνητικά από την νέα τραγουδίστρια της μπάντας, Ελένη Τζαβάρα (Etten) ενώ το υβριδικό μουσικό blend των Mechanimal σχηματίζει τώρα μια διαφορετική προοπτική, η οποία αγκαλιάζει την ατμόσφαιρα των ονειρικών τοπίων γύρω από την Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή ηχογραφούν το νέο τους άλμπουμ το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη χρονιά.

 

Οι Skinner Box δημιουργήθηκαν στην Αθήνα αρχές του 2012 από μια παρέα φίλων. Μέσα από τα «τζαμαρίσματα» σε ένα υπόγειο αυτοσχέδιο studio οι νότες άρχισαν να αποκτούν νόημα.
Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα κράμα αιθέριων φωνητικών που «ανακατεύονται» με Alternative- Shoegaze κιθαριστικές γραμμές και σκοτεινές μπασογραμμές.
Δεύτερο σπίτι τους δεν άργησε να γίνει το «Artracks Studios», στο οποίο πραγματοποιήθηκε και η ηχογράφηση του παρθενικού τους E.P. με τίτλο « Life is chemistry» σε παραγωγή του Αλέξη Μπόλπαση και των ιδίων.
H δύναμη του διαδικτύου βοήθησε να διαδοθεί η μουσική τους και εντελώς τυχαία, κάπου στο Λονδίνο, ο Ian Pickering των Sneaker Pimps άκουσε τις πρώτες νότες από το "Goldfish Memory", και επικοινώνησε μαζί τους. Λίγο αργότερα μια Γερμανική εταιρία τους χτύπησε την πόρτα. Έτσι τo "Life is Chemistry" κυκλοφόρησε 1η Μαρτίου του 2013 από την "Afmusic".
Τα κομμάτια του E.P έχουν airplay σε «ανεξάρτητα» ραδιόφωνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό


Η μπάντα αποτελείται από τους :Vana Rose (Φωνή), Σπύρος Μητροκώτσας ( κιθάρες) , Νίκος Ζουρμπάκης (κιθάρες), Στέφανος Μανούσης ( μπάσο- πλήκτρα) και Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος( Ντραμς).
Το πρώτο τους Full Length άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017 και πάλι σε παραγωγή του Αλέξη Μπόλπαση και των ιδίων.

 

ΠΟΤΕ28/10/2016 - 28/10/2016
ΠΟΥΑΝ CLUB
Οδηγός Μουσικής