Release festival Day 2: Parov Stelar + Chinese Man + Scott Bradlee's Postmodern Jukebox + Rsn + Gad.

LIFOTEAM 3.6.2016 | 00:00

DAY 2

Parov Stelar

O Marcus Fuereder, γνωστότερος με το καλλιτεχνικό του όνομα Parov Stelar, είναι ο πιο επιτυχημένος Αυστριακός μουσικός διεθνώς. Αποκαλείται ιδρυτής του electro swing και μαζί με τη μπάντα του, Parov Stelar Band, είναι περιζήτητοι σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τις δύο πρώτες του κυκλοφορίες – το EP "Kiss Kiss" και το album "Rough Cuts" (2004) – έκανε έντονη την παρουσία του στην παγκόσμια ηλεκτρονική σκηνή. Ο μοναδικός του ήχος, η προσωπική του προσέγγιση στον τομέα της παραγωγής και ο ανορθόδοξος συνδυασμός διάφορων μουσικών ειδών τον έκανε γρήγορα star της ανερχόμενης σκηνής.Το 2015, κυκλοφόρησε το πιο πρόσφατο album του, "Demon Diaries", και πραγματοποίησε sold out shows στη Νέα Υόρκη και την Washington DC. Πλέον, είναι έτοιμος για μία νέα περιοδεία μέσα στο 2016, η οποία θα τον φέρει σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, οι Βρυξέλλες και σε φεστιβάλ όπως το Coachella και, φυσικά, το Release Athens 2016

 

Postmodern Jukebox

H μπάντα που θα λατρέψετε! Swing, jazz, fox-trot, o soul ήχος της Motown και εικόνες από τον "Υπέροχο Γκάτσμπι". Το μουσικό όχημα του πιανίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Scott Bradlee ξεκίνησε το 2013 βάζοντας σκοπό να διασκευάσει εκατοντάδες μεγάλες επιτυχίες της εποχής μας – και όχι μόνο – με ένα στιλ που παραπέμπει απευθείας στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.Έχοντας σχεδόν 2 εκατομμύρια ακόλουθους στο YouTube (και πάνω από... 500 εκατομμύρια views!), παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα, από το σαλόνι (!) του Bradlee στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ένα νέο τραγούδι. Από Lady Gaga, Adele και Katy Perry σε Radiohead, White Stripes και Cure και από εκεί σε Beyonce, Taylor Swift και Gwen Stefani, για να πάρετε μόνο μια ιδέα.

 

Chinese Man

Δημιουργήθηκαν το 2004, από τους High Ku, Sly και Zé Mateo, υπό την καθοδήγηση του μυστυριώδους μέντορα Chinese Man. Το κομμάτι "I've Got That Tune" αλλά και η ακούραστη συνεχής παρουσία τους σε DJ Sets εκτόξευσαν το όνομά τους στους κύκλους της hip hop σκηνής – και όχι μόνο. Η περιοδεία τους, "The Groove Sessions Live", κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια και γνώρισε τεράστια επιτυχία, κυκλοφορώντας αργότερα και σε DVD. Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από το hip hop, αλλά ταυτόχρονα ενσωματώνει στοιχεία από dub, afrobeat, swing, jazz, καθώς και από πιο παραδοσιακές φόρμες. Ιδανική παρέα για τον Parov Stelar, στις 3 Ιουνίου, θα γεμίσουν τη σκηνή με πικάπ, μηχανήματα, visuals και MCs σε ένα οπτικο-ακουστικό show αντάξιο της φήμης τους!

 

Rsn

Παραγωγός, DJ και μουσικός, ο RSN ξεκίνησε σε μικρή ηλικία έχοντας ως βάση τα ακούσματα της golden era της hip-hop αλλά και της jazz/ hip-hop. Αργότερα, με άξονα τη soul, funk και trip hop μουσική, κυκλοφόρησε τις προσωπικές του δουλειές: "Μuddy roads" (2011), "Rsn – Play that funky music" (2012) και "We got Music", σε συνεργασία με τη soul vocalist Esterina (2013), και λίγους μήνες πριν τη νέα του δουλειά "Analog Memories" με συμμετοχές από Ελλάδα αλλά και εξωτερικό. Από το 2009 μέχρι σήμερα, συμμετέχει ως Dj στο βρετανικό συγκρότημα Belleruche, κορυφαίο στην παγκόσμια turntable soul σκηνή.

 

GAD.

Οι GAD. είναι σίγουρα η πιο γνωστή εγχώρια alternative pop μπάντα της τελευταίας δεκαετίας. Μετρώντας ήδη έντεκα χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, εξακολουθούν να έχουν συνεχές airplay στα ελληνικά ραδιόφωνα με τραγούδια όπως το "Waves", "The End Of The Road", "This Light In You". Αυτό όμως που τους χαρακτηρίζει περισσότερο από καθετί είναι τα πολύ δυνατά τους live, όπου ξεδιπλώνουν εμφατικά τις new wave καταβολές τους και τα ακούσματα τους από την βρετανική σκηνή της δεκαετίας του '80 και του ΄90.

 

ΠΟΤΕ03/06/2016 - 03/06/2016
ΟΡΓΑΝΩΣΗRELEASE ATHENS FESTIVAL
ΠΟΥΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ
Οδηγός Μουσικής