Ο Δημήτρης Λιγνάδης ανεβάζει Μπίλι Έλιοτ το φθινόπωρο

Οι ακροάσεις για να βρεθεί ο κατάλληλος Μπίλι έχουν ξεκινήσει!

The LiFO team, 21.5.2015 | 13:45
Ο Δημήτρης Λιγνάδης ανεβάζει Μπίλι Έλιοτ το φθινόπωρο
Σκηνή από την ταινία του Στίβεν Ντάλντρι, με τον Τζέιμι Μπέλ, στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Στην επαρχία της Βόρειας Αγγλίας, στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '80, τα χρόνια της Μάργκαρετ Θάτσερ, σκοπεύει να μας μεταφέρει, τον προσεχή Οκτώβριο, ο Δημήτρης Λιγνάδης, με την υπερπαραγωγή «Μπίλι Ελιοτ. Το μιούζικαλ» του Λι Χολ, σε μουσική Ελτον Τζον, την οποία θα σκηνοθετήσει. Γι' αυτό το λόγο, το Σάββατο και την Κυριακή, 6 και 7 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ο σκηνοθέτης, μαζί με τους συνεργάτες του, θα βρίσκονται στο «Παλλάς», όπου και θα ανέβει το μιούζικαλ, για να επιλέξουν «τον καλύτερο από τους καλύτερους από όλη την Ελλάδα», προκειμένου να παίξει το ρόλο του Μπίλι Ελιοτ. Οσα αγόρια ηλικίας 10 έως 14 χρονών χορεύουν, τραγουδούν και θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, μπορούν να προσέλθουν με τους γονείς τους έχοντας μαζί τους ένα σύντομο βιογραφικό και μια φωτογραφία.

 

Η παράσταση είναι βασισμένη στην ομώνυμη, υποψήφια για Οσκαρ ταινία του 2000, του Στίβεν Ντάλντρι, με τον Τζέιμι Μπέλ, στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρόκειται για την ιστορία του εντεκάχρονου Μπίλι, που προσπαθεί, ενάντια στις πιθανότητες, να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να γίνει χορευτής. Μεσούσης της απεργίας των ανθρακωρύχων, στο Ντάρχαμ, του 1984, ο Μπίλι Ελιοτ, θα το «σκάσει» από τα μαθήματα του μποξ, που είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί, για να ανακαλύψει και στη συνέχεια να ακολουθήσει τον πραγματικό του προορισμό, να χορεύει.

 

Το μιούζικαλ έκανε πρεμιέρα στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, το 2005 και ήταν υποψήφιο για εννέα βραβεία «Λόρενς Ολίβιε», κερδίζοντας τέσσερα, συμπεριλαμβανομένου αυτού της καλύτερης μουσικής. Εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο έχουν παρακολουθήσει την ιστορία του «γεννημένου χορευτή» Μπίλι Ελιοτ, καθώς η επιτυχία του οδηγησε σε παραγωγές από το Μπροντγουέι ως την Αυστραλία. Στη Νέα Υόρκη, κέρδισε δέκα βραβεία «Tony», αναμέσά τους πάντα, αυτό της καλύτερης μουσικής.

 

Δύσκολη στιγμή για τους συντελεστές της παράστασης, στο Γουέστ Εντ, η βραδιά του θανάτου της Μάργκαρετ Θάτσερ, στις 8 Απριλίου του 2013. Η εχθρική στάση του μιούζικαλ απέναντι στη Θάτσερ κορυφώνεται στη δεύτερη πράξη, που ξεκινά με το τραγούδι των Έλτον Τζον και Λι Χολ «Merry Christmas, Maggie Thatcher», στο ρεφρέν του οποίου ακούγονται οι στίχοι: «Καλά Χριστούγεννα, Μάγκι Θάτσερ.  Όλοι γιορτάζουμε απόψε, που 'ναι μια μέρα πιο κοντά στο θάνατό σου». Το δίλημμα των συντελεστών εμφανές. Μη μπορώντας να αποφασίσουν αν θάπρεπε να κόψουν ή όχι το συγκεκριμένο ρεφρέν, άφησαν τον κοινό να αποφασίσει. Και το κοινό όταν ρωτήθηκε, αποφάνθηκε, με μεγάλο ενθουσιασμό, - «overwhelmingly» (υπερβολικό), έγραψαν τότε οι Νιου Γιορκ Τάιμς - το επίμαχο ρεφρέν να ακουστεί, συμπλέοντας, ίσως, με τους ανθρώπους στους δρόμους του Μπρίξτον και σ' όλες σχεδόν τις φτωχιές συνοικίες της Αγγλίας, που έστησαν αυτοσχέδια πάρτυ, πανηγυρίζοντας για τον θάνατο της Σιδηράς Κυρίας της βρετανικής πολιτικής σκηνής.

 

Η εορταστική παράσταση για τα δέκα χρόνια από την πρεμιέρα του «Μπίλι Ελιοτ. Το μιούζικαλ» έγινε πριν λίγες μέρες στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου, με τη συμμετοχή έξι διαφορετικών ηθοποιών, που έχουν ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο όλα αυτά τα χρόνια. Με αφορμή τη συμπλήρωση αυτών των δέκα χρόνων, ο Ελτον Τζον αποκάλυψε ότι το μιούζικαλ θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. «Θα ήταν υπέροχο να κάνουμε μια κινηματογραφική εκδοχή. Υπάρχουν κι άλλα τραγούδια, τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί στην παράσταση και θα ήταν εξαιρετικά στην ταινία» δήλωσε ο ίδιος.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στην οντισιόν του «Billy Elliot The Musical», μπορείτε να απευθύνεστε στην κυρία Φανή Μπαλανίκα στο 2111026268 και στο [email protected], Δευτέρα έως Παρασκευή, 11:00-19:00.