Πού να πας θέατρο αυτό το Σαββατοκύριακο

3 παραστάσεις που μόλις ξεκίνησαν.

LIFOTEAM 14.11.2014 | 15:19

 

Με τα δόντια

Πού να πας θέατρο αυτό το Σαββατοκύριακο
 

Ο Γιάννης Μόσχος διασκευάζει και σκηνοθετεί το ομώνυμο έργο του Θόρντον Γουάιλντερ που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Υπόγειο του θεάτρου Τέχνης ακριβώς 60 χρόνια πριν, τον Νοέμβριο του 1954. Έκτοτε το έργο δεν έχει ανέβει ξανά από επαγγελματικό θίασο, και ο Μόσχος, με τη φόρα των επιτυχιών του Διασκεδαστικές Ιστορίες περί Θνητότητας που παρουσιάστηκε στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και του περσινού Ασκήσεις για γερά γόνατα, καθοδηγεί σκηνοθετικά ηθοποιούς από τη νεότερη γενιά αποφοίτων της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης.

Μια «αγία» οικογένεια κρατιέται με νύχια και με δόντια από τη ζωή. Επιβιώνει από τους παγετώνες, τους κατακλυσμούς, τους πολέμους. Επιζεί χιλιάδες χρόνια, χωρίς να διδάσκεται, ωστόσο, τίποτα από την ιστορία. Απλώς ζει και θα συνεχίζει να ζει. Η εξωφρενική αυτή κατάσταση δεν έχει φυσικά ουδεμία σχέση με τη δικιά μας πραγματικότητα. Επί σκηνής οι Φωτεινή Αθερίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Θανάσης Δήμου, Ιωάννα Μαυρέα, Άγγελος Μπούρας και Ιωάννα Παππά.

Πού να πας θέατρο αυτό το Σαββατοκύριακο

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - Υπόγειο (Πεσμαζόγλου 5, 210 3228706)

Δευ., Τρ., Σάβ. 21:15, Κυρ. 20:00, Τετ. 18:00

Εισ. 10, 12, 15, 16 €.

 

 

The Oh Fuck Moment

Πού να πας θέατρο αυτό το Σαββατοκύριακο
 

Η περφόρμανς των Χάνα Τζέιν Γουόκερ και Κρις Θορπ που κέρδισε το Fringe First στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2011 και είχε προκαλέσει αίσθηση τον χειμώνα του 2012 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο αθηναϊκό κοινό, επιστρέφει ανανεωμένη στον χώρο πάνω από το BIOS σε σκηνοθεσία Γαβριέλλας Τριανταφύλλη. Αυτή τη φορά, τα κείμενα και οι ερμηνείες είναι των Χάρη Αττώνη και Γιούλας Μπούνταλη.

Μια ανοιχτή συζήτηση γύρω από ένα τραπέζι για 20 κάθε φορά θεατές αρκετά τολμηρούς να παραδεχτούν τα λάθη τους ή για κάποιους που απλώς θα γελάσουν με τα λάθη των άλλων. "Μόλις τα σκάτωσες. Και τώρα; Μερικές φορές όταν τα σκατώνεις, δεν υπάρχει επιστροφή".

Πού να πας θέατρο αυτό το Σαββατοκύριακο
 

Πάνω από το BIOS (Πειραιώς 84, 210 3425335)

Παρ.-Κυρ. 20:30

Εισ. 10 €.

 

 

Σλάντεκ

Πού να πας θέατρο αυτό το Σαββατοκύριακο

O Δημήτρης Καραντζάς, μετά τον Κυκλισμό του Τετραγώνου και την Ελένη του Ευριπίδη που παρουσίασε στην Επίδαυρο, καταπιάνεται με ένα από τα λιγότερο γνωστά έργα του Έντεν φον Χόρβατ και εγκαινιάζει τον κύκλο των παραστάσεων που θα παρουσιαστούν τη φετινή θεατρική περίοδο στο Θέατρο Πόρτα με υπότιτλο «Κακά αγόρια σε έργα με περίεργα ονόματα». 

O Σλάντεκ είναι ένας νέος χωρίς μόρφωση και δουλειά σε αναζήτηση προσανατολισμού μέσα στις οικονομικές και κοινωνικές θύελλες του μεσοπολέμου. Τελικά εντάσσεται στους κόλπους του Μαύρου Στρατού, μιας σκληροπυρηνικής φασιστικής ομάδας που εκπαιδεύει δολοφόνους για το «καλό της πατρίδας». Το έργο του Χόρβατ, γραμμένο το 1929, λίγο πριν ο Ναζισμός αναρριχηθεί στην εξουσία, είναι ένα πολιτικό υπαρξιακό δράμα, ένας προβληματισμός για την αγωνιώδη ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει, ακόμα και θυσιάζοντας την ανθρώπινη του υπόσταση, με ενδιαφέρουσες αντιστοιχίες στο σήμερα. Ερμηνεύουν οι Αντώνης Αντωνόπουλος, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Κλίνης, Άρης Μπαλής, Μιχάλης Οικονόμου, Αργύρης Πανταζάρας, Αινείας Τσαμάτης. 

Πού να πας θέατρο αυτό το Σαββατοκύριακο

Θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59, 210 7711333)

Πέμ.-Σάβ. 21:15, Τετ. 20:00, Κυρ. 19:00

Εισ. 10, 15 €.