20 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Κλυταιμνήστρα: “Είσαι ευτυχισμένος τώρα νεκρέ Αγαμέμνων;“»

H πρώτη παράσταση αποκλειστικά για τους αναγνώστες του LIFO.gr

LIFOTEAM 16.9.2014 | 11:59

 

Η Κλυταιμνήστρα μόλις έχει πνίξει στο λουτρό τον σύζυγό της και βασιλιά των Μυκηνών Αγαμέμνονα, ο οποίος είχε σκοτώσει τον πρώτο της άνδρα, το πρώτο της παιδί και θυσίασε την κόρη τους Ιφιγένεια στους θεούς, με «αντάλλαγμα» τον ούριο άνεμο για την εκστρατεία των καραβιών του προς την Τροία. Αυτή η δολοφονία είναι για τη Κλυταιμνήστρα μια πράξη απελευθέρωσης και χειραφέτησης, ενώ συνειδητοποιεί και τον δικό της επικείμενο θάνατο ακολουθώντας την κατάρα που καταδιώκει το γένος των Ατρειδών: «Στους Ατρείδες υπάρχει μόνο, να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς».

 

Το έργο «Κλυταιμνήστρα: "Είσαι ευτυχισμένος τώρα νεκρέ Αγαμέμνων;"» ανήκει στη συλλογή μονολόγων της Κριστίνε Μπρύκνερ «Ω Δυσδαιμόνα αν είχες μιλήσει- Ανείπωτα λόγια αγανακτισμένων γυναικών», που αποτελεί τη γυναικεία ματιά σε διάσημες ιστορίες, μέσα από τα λόγια ηρωίδων της ιστορίας και της μυθοπλασίας, από την Κλυταιμνήστρα μέχρι τη Δυσδαιμόνα και από την Κριστιάνε φον Γκέτε μέχρι την Γκούντρουν Έσλιν. Οι μονόλογοι γυναικών της συλλογής είναι από τα πιο πολυπαρουσιασμένα έργα στον κόσμο, ενώ η Κριστίνε Μπρύκνερ παραμένει μια από τις πιο επιτυχημένες και περισσότερο διαβασμένες συγγραφείς της Γερμανίας.

 

20 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Κλυταιμνήστρα: “Είσαι ευτυχισμένος τώρα νεκρέ Αγαμέμνων;“»

 

Το LΙFO.gr χαρίζει στους αναγνώστες του 20 διπλές προσκλήσεις για την πρώτη αποκλειστική παράσταση της Πέμπτης 18 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ. το απόγευμα.

 

Στείλτε mail στο [email protected] γράφοντας στο θέμα τη λέξη «Κλυταιμνήστρα» και στο κείμενο το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και την περιοχή σας. Η προθεσμία λήξης των συμμετοχών είναι η Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, στη 1 μ.μ.. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με mail.