Οταν ο Χρήστος Αγγελάκος γνώρισε τους Pequod...

Για την παράσταση "Οι δυο μας τώρα"

LIFOTEAM 4.6.2013 | 13:21

 

 

Οταν ο Χρήστος Αγγελάκος γνώρισε τους Pequod γεννήθηκε η παράσταση "Οι δυο μας τώρα": Το μοναδικό, μέχρι στιγμής, και ανέκδοτο θεατρικό έργο του συγγραφέα Χρήστου Αγγελάκου, που αποτελείται από 12 θεατρικές εικόνες ,12 διαλόγους, 12 σύντομες ιστορίες, 12 συναντήσεις που διαδραματίζονται σ' ένα πάρκο, στην Αθήνα, σ' ένα παγκάκι της πόλης, θα ανέβει την Κυριακή 9 Ιουνίου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α,  στην Κυψέλη. 

 

 

 

Για τη γνωριμία του με τους Pequod, ο συγγραφέας,  μας άφησε το παρακάτω σημείωμα:

 

ργυρώ και Ματούλα,

 

Είμαι πανευτυχής από τη συνάντησή μου με τα παιδιά της ομάδας Pequod. Συνάντησα ηθοποιούς που συνδυάζουν το "χαμηλό προφίλ" με το υψηλό ήθος. Ηθοποιούς με χιούμορ και σοβαρότητα στη δουλειά τους. Με κρυφούς και φανερούς κώδικες επικοινωνίας: άλλοτε μια φράση κι άλλοτε ένα βλέμμα.

 

Συνάντησα επαγγελματίες που βουτάνε στο κείμενο με οξυδέρκεια και ευαισθησία. Έτοιμους να ξεκλειδώσουν νοήματα που αγνοούσα την ύπαρξή τους. Να φωτίσουν σημεία που κρύβονταν στα σκοτεινά, στις γωνίες των λέξεων. Ή στις παύσεις.


Τέλος, είδα το ταλέντο να συνδυάζεται με την οξυδέρκεια, τη φαντασία με την ευφυία, το ένστικτο με την άσκηση. Κι όλα αυτά να γίνονται ένα παιχνίδι: το γοητευτικό παιχνίδι του θεάτρου.


Τους ευχαριστώ που μου επέστρεψαν το κείμενό μου τόσο οικείο και διαφορετικό. Που μ' έκαναν, μετά από χρόνια, να το ξαναγαπήσω".

 

 

Την Ομάδα Pequod τη γνωρίσαμε  πέρσι στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στην εξαιρετική δουλειά τους για το "Διπλό Βιβλίο" του Δημήτρη Χατζή. 

Οι Pequod ιδρύθηκαν από την Αγγελική Παπαθεμελή και το Δημήτρη Ξανθόπουλο. Στο "Οι δυό μας τώρα", συμμετέχει η ηθοποιός Νικολίτσα Ντρίτζη και ο Γιάννης Λεάκος.

 

 

 

      [Από το blog "SHOWTIME" των Ματούλα Κουστένη/Αργυρώ Μποζώνη]