Ο Ηλίας Κουνέλας φτιάχνει μια παράσταση για τον φόβο του χρόνου

Μια οικογένεια αποφασίζει να τιμήσει τον χαμό του παππού της με μια μεγάλη γιορτή, στο έργο «Είμαι θάλασσα χρονών, ένα άσμα για το χάσμα γενεών»

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ηλίας Κουνέλας έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέατρο σε απροσδόκητους χώρους, όπως σε νοσοκομεία, ενώ πριν ένα χρόνο ανέβασε την «τριλογία της Αγάπης» σε τρεις μεταμεσονύχτιες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

 

Με την παράσταση «Είμαι θάλασσα χρονών, ένα άσμα για το χάσμα γενεών» που παρουσιάζει στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου Oδού Κεφαλληνίας, διαπραγματεύεται τη διαχείριση της μνήμης, μέσα από τις αφηγήσεις διαφορετικών γενεών.

 

Το έργο, που κινείται ανάμεσα στα όρια της φάρσας και της οντολογίας, ξεκινά με τον ξεχωριστό τρόπο που μια οικογένεια αποφασίζει να τιμήσει τον χαμό του παππού της: αντί να τον θρηνήσει, προσπαθεί πολύ συνειδητά να γλεντήσει και να τον γιορτάσει.

 

Αυτή η παράδοξη τελετή, ωφελεί όλες τις γενεές, δίνοντας χώρο στον καθένα να εκφράσει την καλή του πλευρά και μετατρέπει το χάσμα σε άσμα.

 

Ο Ηλίας Κουνέλας φτιάχνει μια παράσταση για τον φόβο του χρόνου

 

 

Ο Ηλίας Κουνέλας μίλησε στο Lifo.gr για τον φόβο του χρόνου: «Έχω κοιμηθεί με διάφορα πράγματα στον ίδιο χώρο. Με κατσαρίδες και με αστέρια. Κάτω από ταβάνια που στάζουν. Μέσα σε λεωφορεία που μπάζουν. Το μόνο πράγμα που δεν ανέχομαι ποτέ στον ύπνο μου είναι τα ρολόγια.

 

Δεν μπορώ να συνηθίσω πως ο χρόνος κυλάει και γω κοιμάμαι. Αυτή τη συνείδηση την είχα από παιδί. Αργότερα την ανακαλούσα αντίστροφα: Έκανα όνειρα. Τώρα έχω παραδοθεί στην αντίστροφη μέτρηση. Ο χρόνος έχει γίνει εφιάλτης επειδή “δεν έχω χρόνο”. Όταν λέω πως “δεν έχω χρόνο” εννοώ πως δεν έχω Θεό. Τον έχασα μαζί με το χρόνο.

 

Στο «Είμαι θάλασσα χρονών, ένα άσμα για το χάσμα γενεών» πρώτη φορά εκθέτω έναν τέτοιο φόβο, ευτυχώς όχι μόνος μου. Μαζί με την Νάντια Κατσούρα βουτάμε στον πάτο της Θάλασσας, για να ανασύρουμε ένα αόρατο ναυάγιο, μια μνήμη έστω φανταστική, με την μόνη επίγνωση πως αν δεν ενσαρκώσουμε το χρόνο περνάει από δίπλα μας ξυστά, μας γερνάει και μας πνίγει».

 

Info

Β’ Σκηνή Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 18 Κυψέλη

2 Φεβρουαρίου - 11 Μαρτίου 2018

Παρασκευή 18.00, Σάββατο 21.00, Κυριακή 21.00

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2114117878 (νέο τηλέφωνο επικοινωνίας)

Τιμές εισιτηρίων: Σάββατο – Κυριακή: Κανονικό: 15 ευρώ / Μειωμένο: 10 ευρώ / Ατέλειες: 5 ευρώ

Παρασκευή: Ενιαίο εισιτήριο 10 ευρώ / Ατέλειες: 5 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Οδηγός Θεάτρου