Η «Ωραία Κοιμωμένη» περιοδεύει στην Ελλάδα με τα Russian Ballet Theater

Τα Russian Ballet Theater παρουσιάζουν το αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι στα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας

LIFOTEAM 21.6.2017 | 14:42

 

Μετά από τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τα αριστουργήματα «Λίμνη των Κύκνων» και «Καρυοθραύστης», καθώς και την πετυχημένη περιοδεία «Η Λίμνη των Κύκνων» (καλοκαίρι 2016) σε 40 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, τα φημισμένα Russian Ballet Theater με 25 κορυφαίους χορευτές παρουσιάζουν το αγαπημένο παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη» σε μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία. Η «Ωραία Κοιμωμένη» φιλοξενείται για λίγες παραστάσεις σε επιλεγμένα θέατρα της Αθήνας και του Πειραιά (18 Ιουλίου στο Αμαλίειο Θέατρο Αμαρουσίου, 19 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης, 20 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας, 21 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου και 22 Ιουλίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά) και στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

 

Η «Ωραία Κοιμωμένη», το «μπαλέτο των μπαλέτων», έκανε πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη στις 14 Ιανουαρίου 1890. Θεωρείται το σημαντικότερο έργο του χορογράφου Marius Petipa, με την ωραιότερη μουσική για μπαλέτο που έχει γράψει ποτέ ο Tchaikovsky. Ήταν το πρώτο μπαλέτο που χόρεψε ο Rudolf Nureyev στη Δύση (1961), ο πρώτος ρόλος του George Balanchine (στο περίφημο Θέατρο Μαρίνσκι), το έργο με το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το Royal Ballet στις Ηνωμένες Πολιτείες και το έργο με το οποίο ξανάρχισε τις παραστάσεις του το Royal Opera House στο Covent Garden (με την Margot Fonteyn στο ρόλο της Αυγής) το 1946, μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Η ιστορική χορογραφία του Πετιπά βασίζεται στο κλασικό παραμύθι του Charles Perault την «Ωραία του κοιμώμενου δάσους» (1697). Σ’ ένα μακρινό βασίλειο, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα γιορτάζουν τη γέννηση της κόρης τους, της Πριγκίπισσας Αυγής. Στη γιορτή έχουν προσκληθεί όμορφες νεράιδες και ξωτικά, που καταφθάνουν φέρνοντας δώρα και ευχές στο νεογέννητο κοριτσάκι. Η κακιά Μάγισσα, θυμωμένη που δεν προσκλήθηκε στη γιορτή, ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Όταν η Πριγκίπισσα κλείσει τα δεκάξι της χρόνια, η Μάγισσα ρίχνει τα μάγια της και το κορίτσι βυθίζεται σ’ έναν βαθύ ύπνο.  Μετά από εκατό χρόνια, ο ενάρετος Πρίγκιπας της δίνει το πολυπόθητο φιλί και εκείνη ξυπνά. Η βασιλική αυλή γιορτάζει την αγάπη τους και τελούνται οι γάμοι τους.

 

Τα Russian Ballet Theater ιδρύθηκαν το 2000 και εξελίχθηκαν ως ανερχόμενο συγκρότημα κλασικού χορού. Ακολουθώντας τις παραδόσεις της κληρονομιάς του κλασικού μπαλέτου συμπεριλαμβάνουν στο ρεπερτόριό τους σχεδόν όλες τις παραστάσεις του χρυσού αιώνα του ρωσικού μπαλέτου όπως τα έργα «Λίμνη των κύκνων», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Μπαγιαντέρα», «Δον Κιχώτης» κ.ά.

 

Από την ίδρυσή τους, περιοδεύουν με μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου: Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Μάλτα, Καναδά, Μεξικό, Κίνα, Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία, Ισπανία, Πορτογαλία. Το συγκρότημα συνεργάζεται με επιφανείς καλλιτέχνες διαφόρων ομάδων, μεταξύ αυτών και των Θεάτρων Μπολσόι, Μαρίνσκι, Στανισλάβσκι. Στην Ελλάδα γνωρίσαμε τα Russian Ballet Theater μέσα από τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και την πετυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία της «Λίμνης των Κύκνων» σε όλη την Ελλάδα.

 

Πρόγραμμα Περιοδείας

Τρίτη 18 Ιουλίου: Αμαλίειο Θέατρο Αμαρουσίου

Τετάρτη 19 Ιουλίου: Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Πέμπτη 20 Ιουλίου: Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

Παρασκευή 21 Ιουλίου:  Κηποθέατρο Παπάγου

Σάββατο 22 Ιουλίου:  Βεάκειο Θέατρο, Πειραιά

Κυριακή 23 Ιουλίου: Θέατρο Κάστρου  Καλαμάτα

Τρίτη 25 Ιουλίου: Αρχαίο Θέατρο Φλόκα, Αρχαία Ολυμπία

Τετάρτη 26 Ιουλίου: Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας

Πέμπτη 27 Ιουλίου: Θέατρο Ε.Η.Μ. – Φρόντζου, Ιωάννινα

Παρασκευή 28 Ιουλίου: Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη

Σάββατο 29 Ιουλίου: Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου "Μ. Μερκούρη"

Κυριακή 30 Ιουλίου: Υπαίθριο Θέατρο "Γ.Παππάς", Αίγιο

Τετάρτη & Πέμπτη 2, 3 Αυγούστου: Δημοτικό Κηποθέατρο Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης"

Παρασκευή 4 Αυγούστου: Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Χανιά

Σάββατο 5 Αυγούστου: Φορτέτζα, Ρέθυμνο

 

Τιμές εισιτηρίων: από 15 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες και 20 λεπτά (με διάλειμμα)

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

 

 

 

Οδηγός Θεάτρου