Αλλάζει σελίδα και περνά σε νέο επιχειρηματία το ιστορικό θέατρο Παλλάς

Αναλυτικά το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν οι «Θεατρικές Σκηνές» για την σεζόν 2016 - 2017

LIFOTEAM 25.8.2016 | 09:17

Αλλαγή σελίδας για το  ιστορικό Θέατρο Παλλάς της Αθήνας, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2017 και για τα επόμενα δέκα χρόνια, η σκηνή της οδού Βουκουρεστίου θα βρίσκεται στα χέρια των «Θεατρικών Σκηνών», της νέας εταιρείας θεατρικών παραγωγών του επιχειρηματία Πάνου Κατσαρίδη.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στόχος είναι να «παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με θεατρικά έργα του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου, οικογενειακά θεάματα, μουσικές παραστάσεις και πολλές εκπλήξεις».

 

Ήδη από τον προσεχή Φεβρουάριο οι «Θεατρικές Σκηνές» αναλαμβάνουν την παραγωγή μιας φιλόδοξης μουσικής παράστασης - αφιερωμένης στη ζωή και τα τραγούδια της Τζένης Βάνου, η οποία θα ανέβει στο Θέατρο Παλλάς. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Κιμούλης, ενώ την θρυλική ερμηνεύτρια θα υποδυθεί η Φωτεινή Δάρρα. Παράλληλα, οι «Θεατρικές Σκηνές» ανακοίνωσαν το πρόγραμμά τους για την προσεχή σεζόν 2016 - 2017, το οποίο θα περιλαμβάνει ακόμα τρεις παραγωγές.

 

Τον Οκτώβριο, οι «Θεατρικές Σκηνές» παρουσιάζουν στο θέατρο Άλμα δύο δημοφιλή θεατρικά έργα. Στην κεντρική σκηνή, ο Γιώργος Κιμούλης ανεβάζει το τολμηρό έργο του Σοντερλό ντε Λακλό «Επικίνδυνες Σχέσεις», κρατώντας παράλληλα τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ερωτύλου υποκόμη Βαλμόν. Μαζί του επί σκηνής, θα δούμε τις Εβελίνα Παπούλια, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μάρα Δαμουρσλή και Μάρω Κοντού. Στη Β' σκηνή του θεάτρου Άλμα, η Πέμυ Ζούνη σκηνοθετεί την Ελένη Καστάνη στο έργο του Γουίλι Ράσελ, «Σίρλεϊ Βαλεντάιν» σε μετάφραση Αλέξανδρου Ρήγα.

 

Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία «Θεατρικών Σκηνών» θα παρουσιάσει στο Θέατρο Πάνθεον, το έργο του Μπέρναρντ Σω «Πυγμαλίων - Ωραία μου Κυρία», σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα, σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη και κοστούμια του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά η Δήμητρα Ματσούκα, ενώ τον υπόλοιπο θίασο συμπληρώνουν οι: Κώστας Κόκλας, Παύλος Χαϊκάλης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Ορέστης Τζιόβας, Ησαϊας Ματιάμπα και η Μάρθα Βούρτση. Η παράσταση θα παρουσιαστεί την άνοιξη και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.