Πώς ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μπορεί να αλλάξει την κουλτούρα και τον πολιτισμό της νέας γενιάς

Ονομάζονται Learning Tube είναι 100% ελληνικής έμπνευσης και παραγωγής και δημιουργήθηκαν για να εκπαιδεύσουν τους πολίτες της σύγχρονης κοινωνίας μας!

LIFOTEAM 25.5.2018 | 11:27

Το εγχείρημα αποτελεί μια πραγματική καινοτομία από αυτές που σπάνια συναντάμε στην Ελλάδα της κρίσης και της μιζέριας. Δύο νέοι άνθρωποι, ένα δημιουργικό ζευγάρι που σε πείσμα των καιρών έκανε το χόμπι του επάγγελμα και σύστησε μια εντελώς νέα κουλτούρα και φιλοσοφία παιχνιδιού, ικανή όχι μόνο να εξελίξει γνωστικά εμάς και τα παιδιά μας αλλά να μας φέρει κοντά στις χώρες του Κόσμου και τον πολιτισμό τους, προσφέροντας μας εικόνες, ερεθίσματα και γνώσεις χρήσιμες για μια ζωή.

 

Τα Learning Tube σχεδιάζονται, παράγονται και συναρμολογούνται στο χέρι από την Κατερίνα Κυριακούδη και τον Κωνσταντίνο Τζαγκαράκη, στο εργαστήριο τους στη Θεσσαλονίκη. Ο Προγραμματιστής από την Κρήτη και η Οικονομολόγος σύζυγος του, που σε μερικά μόλις τετραγωνικά κατάφεραν να χωρέσουν το μεράκι και την τεχνογνωσία χρόνων από τις καθημερινές τους ασχολίες, δημιουργώντας μια αμιγώς εκπαιδευτική σειρά παιχνιδιών, ύψιστων ποιοτικών προδιαγραφών που θα ζήλευε και η μεγαλύτερη πολυεθνική παιχνιδιών.

 

Τα παιχνίδια τους είναι τα πρώτα επιτραπέζια σε κύλινδρο και πραγματεύονται έξυπνα, μερικά από τα χρησιμότερα και δημοφιλέστερα topics που ενισχύουν την πολυ-πολιτισμικότητα. Η αρχή έγινε με 4 προϊόντα κάθε ένα από τα οποία έρχεται να συμπληρώσει τη γνώση των μεγάλων ή να δημιουργήσει τις βάσεις στους μικρούς.
Αυτά είναι:

  • Οι Σημαίες του Κόσμου (κατάλληλο για παιχνίδι από 3 ετών)
  • Οι Πρωτεύουσες του Κόσμου (κατάλληλο για παιχνίδι από 5 ετών)
  • Οι Εφευρέτες του Κοσμου (κατάλληλο για παιχνίδι από 5 ετών)
  • Τα Μνημεία του Κόσμου (κατάλληλο για παιχνίδι από 3 ετών)

 

Η καινοτομία των Learning Tube όμως δεν σταματά στη συσκευασία μιας και είναι τα μόνα εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια που συνδυάζουν το κλασσικό επιτραπέζιο γνώσης με κάρτες και τις νέες τεχνολογίες, καθώς συνεχίζουν μέσω εφαρμογής από smartphone και tablets. Ταυτόχρονα, η σχεδιαστική τους ταυτότητα, το ύφος του περιεχομένου τους και η λογική των αναρίθμητων game play που προτείνουν, τα καθιστά το πρώτο και μοναδικό παιχνίδι που μπορεί να προταθεί προς τον οποιαδήποτε, μπορεί να παίξει ο οποιοδήποτε και αποτελεί ιδανική πρόταση δώρου για τον καθένα ανεξάρτητα από την ηλικία του. Είναι ίσως τα μόνα παιχνίδια που δεν έχουν ηλικία και είναι ιδανικά για όλους.

 

Σε μια εποχή που η αγορά του παιχνιδιού έχει για χρόνια κατακλυστεί από παραγωγές κινεζικής προέλευσης, αμφιβόλου λογικής και ποιοτικής υποδομής, τα Learning Tube έρχονται να δώσουν το στίγμα τους στο ποιοτικό παιχνίδι, να θέσουν νέες βάσεις προσέγγισης απέναντι σε αυτό και να καινοτομήσουν σε μια κουρασμένη προιοντικά κατηγορία που ανακυκλώνεται διαρκώς με παρεμφερή concepts.

 

Έτσι δεν είναι τυχαίο που η σειρά έχοντας μόλις κλείσει 5 μήνες παρουσίας στο ελληνικό ράφι και λαμβάνει εντυπωσιακά θερμής αποδοχής από τους καταναλωτές, οι οποίοι βρίσκουν στα Learning Tube ένα δημιουργικό μέσο ποιοτικής διάδρασης με τα παιδιά τους.

Τα LearningTube, διανέμονται από τους ίδιους τους δημιουργούς τους πανελλαδικά σε επιλεγμένα καταστήματα παιχνιδιών κια βιβλιοπωλεία που μπορείτε να βρείτε www.learningtube.gr

 

Οδηγός Παιδιού