Το «Revolt!» κλείνει τα 5 του χρόνια και το γιορτάζει

Η Ναυσικά Μαυρομούστακου, το εν δεύτερο της δραστήριας ομάδας, μιλά στο LIFO.gr με αφορμή τα 5 χρόνια λειτουργίας της

The LiFO team, 23.3.2018 | 13:37

-Πώς θα γιορτάσει τα 5 του χρόνια το Revolt!;

Mαζί με φίλους της ηλεκτρονικής μουσικής, συνεργάτες και ανθρώπους που μας έχουν υποστηρίξει, καλλιτέχνες και μη, δύο ξεχωριστούς guests από το εξωτερικό και πολλούς αξιόλογους Έλληνες DJs που έχουν αγαπηθεί πολύ από το κοινό μας, σε δύο μαγαζιά της Αθήνας που θα μεταμορφώσουμε για την περίσταση με visual και installation art. Το πρώτο πάρτι γίνεται στις 24/3 στο Temple Athens, με καλεσμένο τον DJ Sprinkles, και το δεύτερο στις 31/3 στο six d.o.g.s, με καλεσμένη τη Margaret Dygas.

 

-Πες μου λίγα λόγια για τον DJ Sprinkles.

Πρόκειται για την deep house DJ περσόνα της Terre Thaemlitz και τον άνθρωπο πίσω από το label Comatonse Recordings. Είναι μια transgender καλλιτέχνις με ανησυχίες που έχει στόχο να oδηγήσει τη house μουσική στις σχεδόν ξεχασμένες queer ρίζες της και να ξεκινήσει τη συζήτηση για σύγχρονα θέματα, όπως η έμφυλη ταυτότητα, ακόμα και μέσα στα κλαμπ.

 

H Terre Thaemlitz δημιουργεί προσεγμένα, deep, γκρουβάτα κομμάτια. Μένει μόνιμα στο Τόκιο, εκεί όπου, όπως λέει, έχει την άνεση να εκφράζεται αληθινά. Αν και έχει κερδίσει την αποδοχή του κόσμου και τον τίτλο του καλύτερο άλμπουμ του 2009 στο Resident Advisor για το «Midtown 120 Blues», κρατάει χαμηλό προφίλ, απέχοντας συνειδητά από τα social media και μεγάλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

 

-Ποια είναι τα events που θυμάσαι πιο έντονα από αυτά τα 5 χρόνια και γιατί;

Το «Revolt! at the Park», λόγω του όμορφου τοπίου και της αίσθησης της ελευθερίας στο πάρκο Γαλατσίου, και το «ReSolute Revolt’s Athens», επίσης λόγω του χώρου, στο εργοστάσιο Zaros, το οποίο είχε μεταμορφωθεί πλήρως με τα visuals, τον ήχο, τα φώτα και τη μουσική.

 

-Ποιος είναι ο καλλιτέχνης που έχετε βάλει στόχο να φέρετε κάποια στιγμή στην Αθήνα;

Τον Ricardo Villalobos, για πριβέ πάρτι.

 

-Με τι άλλο ασχολείσαι;

Εργάζομαι στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία και τα social media.

 

-Τι ακούς συνήθως όταν ξυπνάς;

Με το που πάω στη δουλειά βάζω ακουστικά και κάποιο set στο SoundCloud, κυρίως ηλεκτρονική μουσική. Ένα set που άκουσα πρόσφατα και κόλλησα είναι το DIM114 του Nicolas Lutz για το Dimensions Festival.

 

Info: Το πρώτο από τα δύο πάρτι για τα γενέθλια του Revolt! θα γίνει στις 24/3 στο TempleAthens, Ιάκχου 17, στις 00:30, με εισιτήριο 12-15 ευρώ.

Οδηγός Διασκέδαση