4 μέρη στην Αθήνα για να πετάξεις φέτος χαρταετό!

Ο Μακεδονικός Χαλβάς σου προτείνει τα καλύτερα μέρη για να γιορτάσεις την Καθαρά Δευτέρα!

Newsroom 15.2.2018 | 10:00

Το πρώτο τριήμερο του έτους πλησιάζει και αν όλα δείχνουν ότι θα το περάσεις στην Αθήνα δεν χρειάζεται να ανησυχείς - υπάρχουν πολλά όμορφα σημεία για να... «αμολήσεις καλούμπα»!

 

Τα βήματα απλά: δεν έχεις παρά να πάρεις τον χαρταετό σου, τους αγαπημένους σου φίλους, να γεμίσεις το καλάθι σου με λαγάνα, νηστίσιμες λιχουδιές και φυσικά, Μακεδονικό Χαλβά και είσαι έτοιμος για να γιορτάσεις με τον καλύτερο τρόπο την Καθαρά Δευτέρα!

 

Το μόνο που απομένει; Να διαλέξεις ένα από τα παρακάτω μέρη που προσφέρονται για μια παραδοσιακή και όμορφη Καθαρά Δευτέρα:

 

1. Λόφος Φιλοπάππου
Μόλις λίγα βήματα από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο Λόφος του Φιλοπάππου – ή λόφος των Μουσών – αποτελεί διαχρονική επιλογή των Αθηναίων για το πέταγμα του χαρταετού! Ο συνωστισμός είναι δεδομένος αλλά η θέα στην Ακρόπολη σίγουρα θα σε αποζημιώσει!

 

2. Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Για ακόμη μια χρονιά, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε περιμένει για να γιορτάσεις τα Κούλουμα με το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού, έθιμα από όλη την Ελλάδα και παραδοσιακή μουσική.

 

4 μέρη στην Αθήνα για να πετάξεις φέτος χαρταετό!

 

3. Πάρκο Φλοίσβου
Λίγο πιο νότια, το Πάρκο του Φλοίσβου αποτελεί μια ακόμη καλή Καθαροδευτεριάτικη επιλογή που ίσως να μην είχες σκεφτεί! Βρίσκεται μόλις 6 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και συνδυάζει το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο των δέντρων. Μικρό tip: Για να παρκάρεις πιο εύκολα, ξεκίνα νωρίς.

 

4. Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»
Στη Δυτική Αττική, από την άλλη, το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί ακόμη μια καλή επιλογή για ονειρεμένα Κούλουμα! Με συνολική έκταση περίπου 1.200 στρεμμάτων, βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ιλίου ενώ συνορεύει με το Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Ξεκίνα νωρίς για να πιάσεις θέση κοντά στη λιμνούλα!

 

Πριν «ξεχυθείς», όμως, στην φύση, μην ξεχάσεις να μπεις στο petaxartaeto.gr και να βοηθήσεις τον χαρταετό του Μακεδονικού Χαλβά να ξεπεράσει τα 200 μέτρα, στηρίζοντας τα βήματα ζωής των γενναίων παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ.


Σε ό,τι διάθεση και να είσαι αυτή την Καθαρά Δευτέρα, επιλογές υπάρχουν!
Ετοιμάσου έγκαιρα και... #petaxartaeto