ΜΟΥΣΙΚΗ

ATH Kids/ Νέγρος του Μοριά/ Larry Gus/ Giganta/ Black Athena

Το Red Bull Music Academy παρουσιάζει σε μια βραδιά τα πιο φρέσκα ονόματα της αθηναϊκής σκηνής, συνδυάζοντας τη μοντέρνα hip hop προσέγγιση και τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής εγχώριας electronica. Για πρώτη φορά οι ATH Kids ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Νέγρο του Μοριά, ενώ οι Larry Gus και Giganta θα παίξουν καινούργιο υλικό τους.

 

21/12, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.:10 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ, Χριστουγεννιάτικη συναυλία

Η Χορωδία και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ερμηνεύουν τα έργα: Ave Maria, Te Deum, A Christmas Rhapsody και δημοφιλή χριστουγεννιάτικα τραγούδια ελληνικά κάλαντα για ορχήστρα και χορωδία.

 

23/12, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον, 20:30, εισ.: 5- 10 ευρώ

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

H κυρία Ντάλογουεϊ

10 πολιτιστικά events για τις γιορτές
Στο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γούλφ η ιστορία εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια μίας μέρας του Ιουνίου 1923 στο Λονδίνο.

 

Στο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γούλφ η ιστορία εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια μίας μέρας του Ιουνίου 1923 στο Λονδίνο. Η Κλαρίσσα Ντάλογουεϊ, μια γυναίκας ανώτερης κοινωνικής τάξης αναμετράται με τον εσωτερικό της κόσμο προσπαθώντας να συμφιλιωθεί με τη ζωή, αναλογιζόμενη το παρελθόν και τις επιλογές που τη σημάδεψαν.

 

Στην θεατρική μεταφορά του εμβληματικού έργου πρωταγωνιστούν οι: Φαίη Ξυλά, Στέλλα Αντύπα και Κατερίνα Φωτιάδη. Μαζί τους επί σκηνής ο Λόλεκ, ερμηνεύει ζωντανά την -σε δική του σύνθεση-τη μουσική της παράστασης.

 

22/12- 28/01, Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας- Β’ Σκηνή, Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 21:00, εισ.: 5- 15 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Rotterdam

10 πολιτιστικά events για τις γιορτές
Σε ένα τυπικό διαμέρισμα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας δύο σύντροφοι επαναπροσδιορίζουν το πλαίσιο της σχέσης τους.

 

Ανήμερα Πρωτοχρονιάς σε ένα τυπικό διαμέρισμα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας δύο σύντροφοι επαναπροσδιορίζουν το πλαίσιο της σχέσης τους καθώς η Φιόνα ανακοινώνει την πρόθεσή της να αλλάξει φύλο και όνομα. Η βαθιά αμοιβαία αγάπη θα θέσει και από τις δύο πλευρές ερωτήματα και θα εισπράξει ειλικρινείς απαντήσεις ενώ η κατανόηση θα απορροφήσει την πίεση και δεν θα επιτρέψει στην σχέση να χαθεί.  

 

28/12- 25/02, Beton 7, Πύδνας 7, Βοτανικός, Πέμπτη- Κυριακή: 21:00, εισ.: 10 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Το τραγούδι του Roland

10 πολιτιστικά events για τις γιορτές
Ο Ουάελ Σόκι ανασυνθέτει την ιστορία της μάχης Χριστιανών και Σαρακηνών.

 

Ένα πολιτικό παραμύθι για την Ανατολή και τη Δύση μέσα από το βλέμμα ενός από τους πιο σημαντικούς εικαστικούς καλλιτέχνες της Αιγύπτου παρουσιάζει η Στέγη. Άραβες μουσικοί και τραγουδιστές αφηγούνται το Άσμα του Ρολάνδου, ένα μεσαιωνικό γαλλικό έπος του 11ου αιώνα. Ο Ουάελ Σόκι ανασυνθέτει την ιστορία της μάχης Χριστιανών και Σαρακηνών, σχολιάζοντας και ανατρέποντας το στερεοτυπικό βλέμμα της Δύσης στην Ανατολή.

 

28/12- 30/12, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Κεντρική Σκηνή), Λεωφόρος Συγγρού 107-109, 20:30, εισ.: 7- 25 ευρώ

 

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Δύο σε ένα, Γιάννης Καρλόπουλος - Ίρις Πλαϊτάκη

10 πολιτιστικά events για τις γιορτές
Γιάννης Καρλόπουλος, Νέα από το παρελθόν

 

Ο Γιάννης Καρλόπουλος μαζεύει καρτ-ποστάλ (της δεκαετίας του ’60 κυρίως) από παζάρια χρησιμοποιώντας τις ως πρώτη ύλη για μια εξερευνητική είσοδο στο πρόσφατο παρελθόν της επικοινωνίας. Βαδίζοντας παράλληλα με τις ανασκαφικές τομές των αρχαιολόγων, ο τεμαχισμός και η ανασυγκόλληση, ο ανασχηματισμός και οι αλληλοσυμπληρώσεις, δημιουργούν μια νέα οπτική του ειδυλλιακού και του εφήμερου.

 

Η Ίρις Πλαϊτάκη παρουσιάζει υφάσματα που έχει σχεδιάσει και τυπώσει στο χέρι η ίδια, ένα παλιό ύφασμα κιμονό, φορείς και σύμβολα της συναισθηματικής ταυτότητας και μνήμης συλλογές πραγμάτων, ψηφίδων και σωμάτων, κάρτες σελιδοδείκτες σημειωματάρια και άλλα «χρηστικά είδη» που παραπέμπουν στην mail art και στα βιβλία καλλιτεχνών (artists’ books) αντικείμενα που αποδίδουν το εφήμερο στην μορφή και την υλικότητά τους, καθώς είναι φτιαγμένο από επαναχρησιμοποιημένα θραύσματα και κατατείνουν σε σχήματα υλικής αλληγορίας.

 

21/12- 20/01, Φωταγωγός, Κολοκοτρώνη 59Β (εντός στοάς Κουρτάκη), Δευτέρα- Παρασκευή: 11:00 – 20:00, Σάββατο, Κυριακή: 12:00 – 18:00, Εγκαίνια: Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 19:00- 23:00

 

 

Γιώργος Μακράκης, Planet G.

10 πολιτιστικά events για τις γιορτές
Γιώργος Μακράκης, Planet G.

 

Με έμπνευση την κβαντική φυσική και την εξερεύνηση του διαστήματος ο καλλιτέχνης δημιουργεί ένα προσωπικό σύμπαν που κατοικείται από μίνι φιγούρες. Ο Γιώργος Μακράκης, γνωστός και ως Alpha2Graphic, ζει και εργάζεται ως graphic designer στην Αθήνα, διατηρώντας το ομώνυμο γραφιστικό γραφείο στο κέντρο της πόλης. Η αγάπη του για την φωτογραφία τον έκανε γνωστό μέσω του instagram, με τον λογαριασμό του να αριθμεί πάνω από 140.000 followers.

 

22/12- 28/01, Piree, Κάστορος 78, Πειραιάς, Τρίτη-Παρασκευή: 14:00 - 22:00, Σάββατο-Κυριακή: 11:00 - 22:00, Εγκαίνια: Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 20:00, είσοδος ελεύθερη

 

 

ΠΑΡΤΙ

Xριστούγεννα στο Decadence

10 πολιτιστικά events για τις γιορτές
To ιστορικό club Decadence επιστρέφει με ένα τετραήμερο χριστουγεννιάτικο πάρτι.

 

To ιστορικό club Decadence επιστρέφει με ένα τετραήμερο χριστουγεννιάτικο πάρτι που θα αρχίσει την Παρασκευή και θα τελειώσει ανήμερα των Χριστουγέννων.

 

Μουσική θα διαλέγουν οι: Nicko La Decadence, Γιάννης Καφάτος και Μάριος Δέλτα την Παρασκευή, Στέλιος Μπούρας, Σάκης Τσιτομενέας, Sevek και Μάριος Δέλτα το Σάββατο, Dj Άγις, Nίκος Λακόπουλος, Μανώλης Οικονόμου, Μάριος Δέλτα την παραμονή και Nicko La Decadence, Chris Cavan και Mάριος Δέλτα την ημέρα των Χριστουγέννων.

 

22- 25/12, Decadence, Βουλγαροκτόνου 69 και Πουλχερίας, 23:00, Είσοδος ελεύθερη (εκτός από τiw 24/12: 10 ευρώ με ποτό)

 

 

Intergalactic NYE Party 2018

Φωτόσπαθα, τζεντάι, σκοτεινές και φωτεινές δυνάμεις, ρομπότ και πλάσματα από άλλους πλανήτες θα έχει το πρωτοχρονιάτικο πάρτι του Ρομάντσο που εμπνέεται από την επική, διαστημική όπερα του George Lucas για να υποδεχτεί το 2018. Το ένα stage θα είναι σκοτεινό, ατμοσφαιρικό, με synth, wave και techno ήχους και το άλλο spacey disco για χορό μέχρι τα ξημερώματα.

 

31/12, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, 23:59, Open Bar: 25 ευρώ

 

 

ΠΡΟΒΟΛΗ

Μαίρη Πόπινς στο ΚΠΙΣΝ

10 πολιτιστικά events για τις γιορτές
Το θρυλικό musical- ντεμπούτο της Julie Andrews στο σινεμά έρχεται στο ΚΠΙΣΝ.

 

Ένας πατέρας προσλαμβάνει για γκουβερνάντα των παιδιών του μια μυστηριώδη γυναίκα που αποδεικνύεται πως διαθέτει μαγικές ικανότητες. Το θρυλικό musical- ντεμπούτο της Julie Andrews στο σινεμά έρχεται στο ΚΠΙΣΝ.

 

23/12, Εθνική Λυρική Σκηνή (Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος), Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, 11:30, Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή

Οδηγός Διασκέδαση