10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Stefano Noferini

Aκούστε το DJ set που έστειλε στη LIFO, λίγες μέρες πριν την εμφάνισή του στην Αθήνα.

Φώφη Τσεσμελή, 24.10.2017 | 11:00

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλωρεντία, όπου μένει ακόμα. Είναι εξαιρετικά περήφανος για την καταγωγή του και φροντίζει να διαφημίζει την πόλη του συνεχώς.


2. Ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του '70 και από τα μέσα της δεκαετίας του '80 είχε παρουσία ως guest σε πολλά κλαμπ της χώρας του, με αποτέλεσμα να απογειωθεί ως DJ/παραγωγός παγκοσμίως λίγο αργότερα. Το 1998 οργάνωσε και οδήγησε ένα φορτηγό γεμάτο Ιταλούς στο Love Parade στο Βερολίνο.


3. Το τραγούδι του «Push N Pull» έφτασε στο No 1 του dance chart του Billboard, αφήνοντας πίσω του καλλιτέχνες όπως οι Lady Gaga, Beyoncé, Shakira και Pitbull. Το 2010 του απονεμήθηκε το βραβείο «Breakout artist of the year» και το 2011 το βραβείο του «Artist of the year» από το Beatport.


4. Ίδρυσε τη δική του δισκογραφική, την Deeperfect, το 2003 και έχει κυκλοφορήσει πάνω από 500 κομμάτια από καλλιτέχνες όπως οι UMEK, Stephan Bodzin, Nicole Moudaber, Hollen, DJ Chus, Wally Lopez κ.ά.


5. Η ραδιοφωνική του εκπομπή με τον τίτλο «Club Edition» ακούγεται σε 110 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε 15 χώρες και συγκεντρώνει εκατομμύρια plays στο SoundCloud. Στην Ελλάδα ακούγεται από το site και τη συχνότητα του Radio Enter.

 

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Stefano Noferini


6. Ο γιος του, Gabriele Noferini, είναι ανερχόμενος DJ και παραγωγός, το ήμισυ του ντουέτου Natch & Dothen. Ο Stefano αρνείται να τον βοηθήσει και υποστηρίζει πως αν πραγματικά αξίζει θα ανέβει μόνος του.


7. Έχει μεγάλη αγάπη στις γάτες και στο καλό φαγητό.


8. Θέλει να δοκιμάζει τοπικές γεύσεις και φαγητά στα ταξίδια του και είναι τεράστιος λάτρης της φέτας.


9. Αυτή την εποχή ετοιμάζει ένα sub label, το οποίο θα κυκλοφορεί underground κομμάτια και μουσική, σε αντίθεση με τη σχετικά πιο εμπορική Deeperfect.


10. Η Ελλάδα είναι ένας από τους αγαπημένους του προορισμούς και μιλάει συχνά για τη σύνδεση που έχει και την ενέργεια που παίρνει απλόχερα από τους Έλληνες clubbers.

 

Ακούστε το DJ set που μας έστειλε:

 

 

Ο Stefano Noferini θα βρίσκεται στο Steam Athens το Σάββατο 28 Οκτωβρίου.

 

Οδηγός Διασκέδαση