Όλα τα πάρτι και οι γιορτές στους δρόμους της Αθήνας που πρέπει να ξέρεις!

Η πόλη από σήμερα γιορτάζει

Newsroom 17.2.2017 | 12:57

Όλα τα πάρτι και οι γιορτές στους δρόμους της Αθήνας που πρέπει να ξέρεις!

 

Πάρτι

 

Βενετσιάνικο Καρναβάλι στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας φέτος μας επιφυλάσσει μια ευχάριστη έκπληξη, ένα καρναβάλι με βενετσιάνικη ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερα happenings και χορός θα σας μεταφέρουν στον μαγικό κόσμο της Βενετίας, ενώ τα εδέσματα του πάρτι θα έχουν την υπογραφή των σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου και Διονύση Αλέρτα.

17/ 02, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Κέντρο ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά, 21:30-3:00, είσοδος: €60

 

Καρναβαλοντέκα

Το Manhattan Project, στο πλαίσιο της καρναβαλίστικης διάθεσης που θα κυριεύσει το Μεταξουργείο την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, θα υποδεχτεί τις #μόνο_ντέκα. Oι selectors Ζωή Παρασίδη και Φιλίππα Δημητριάδη θα αναλάβουν τα decks και, όπως πάντα, θα συνδυάσουν τις απρόβλεπτες μουσικές τους επιλογές.

19/02, Manhattan Project, Ακαδήμου 11, 20:00, είσοδος ελεύθερη

 

Perestroika: Blend Carnival w/ Shlomi Aber & Deborah de Luca

Το Blend και το six d.o.g.s υπογράφουν φέτος το πιο εκρηκτικό αποκριάτικο πάρτι της πόλης μ' ένα μοναδικό Perestroika Night και headliners δύο αστέρια της διεθνούς underground σκηνής. Στις 18 Φεβρουαρίου η Deborah de Luca και ο Shlomi Aber εισβάλλουν αποφασισμένοι στο booth της Αβραμιώτου για να κάνουν αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά.

18/02, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-9, 00:00, είσοδος: €22

 

Stranger Things | Eleven (E11E) '80s Party στο Χυτήριο

Φέτος το #zombiethrillerparty από τους διοργανωτές του αθηναϊκού Zombie Walk εμπνέεται από τη σειρά-φαινόμενο «Stranger Things» και ετοιμάζει μια ρετροσπεκτίβα γεμάτη παράλληλες δράσεις.

25/02, Stranger Things | Eleven (E11E) '80s Party στο Χυτήριο, Χυτήριο Theatre & ART Café, Ιερά Οδός 44, 20:00, είσοδος: €6 (με κρασί, μπίρα ή αναψυκτικό)

 

Όλα τα πάρτι και οι γιορτές στους δρόμους της Αθήνας που πρέπει να ξέρεις!

 

Raveolution Carnival Festival

Το Raveolution Carnival έφτασε! Καλή μουσική, ποτά και μόνο ένας κανόνας: να περάσεις καλά! Ντύσου ό,τι θες και μην ξεχνάς, στο τέλος της βραδιάς θα βραβευτούν οι καλύτερες στολές.

17/02, Αρχιτεκτονική, Ελασιδών 6, Γκάζι, είσοδος: €5-7

 

The EPIC Carnival Party - Athens - Monastiraki Center

Το EPIC Party επιστρέφει με καρναβαλική διάθεση στην καρδιά της Αθήνας, και συγκεκριμένα στο Monastiraki Center, με το πιο επικό και καρναβαλικό πάρτι που θα τα έχει όλα. Θα ακουστούν όλα τα guilty pleasures που αγαπάμε από τους Kanye Zest & LEGO που θα βρίσκονται χωρίς τύψεις στα decks.

18/02, Monastiraki Center, Αγίας Ελεούσης 3, 22:30, είσοδος: €5

 

Trash vs Techno Μασκέ Edition at six d.o.g.s

Τελευταία Κυριακή των Αποκριών, παραμονή Καθαράς Δευτέρας, και το Luben.tv ντύνεται μασκέ και κρασάρει το six d.o.g.s. Μετά τα πάρτι των Χριστουγέννων και των 4 Χρόνων LUBEN, six d.o.g.s, Luben.tv και Cannibalradio.com ενώνουν για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις τους και ρίχνουν στη μάχη 5 DJs σε 2 stages. Στο Gig Space θα είναι οι Cult Invaders, ενώ στο -1 θα βρίσκεται η παρέα του Cannibalradio.com.

26/02, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-9, 22:00, είσοδος: €5

 

Αποκριάτικο πάρτι με τις πριγκίπισσες της Disney!

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν όλα τα μικρά και μεγάλα κορίτσια που νιώθουν πριγκίπισσες σε μια σειρά εκδηλώσεων με πρωταγωνίστριες τις αγαπημένες πριγκίπισσες της Disney.

18/02, Πολυχώρος Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, 12:30, είσοδος ελεύθερη

  

Συναυλία της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων στο Μοναστηράκι

Η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1999 και έκτοτε τελεί υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή. Από την πρώτη στιγμή είχε πλούσια μουσική παρουσία στο πλαίσιο εκδηλώσεων-παραγωγών του Δήμου της Αθήνας και δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Αποκριάς.

17/02, πλατεία Μοναστηρακίου, 12:00, είσοδος ελεύθερη

 

Απόκριες στα Αηδονάκια στο Μαρούσι και στο Escape Center στο Ίλιον

Το αγαπημένο και ανανεωμένο λούνα παρκ «Τα Αηδονάκια» στο Μαρούσι, με όλα τα κλασικά παιχνίδια λούνα παρκ, και το Escape Center στο Ίλιον, έχουν φιλοξενούμενο τον Βασιλιά Καρνάβαλο τα δύο Σαββατοκύριακα των Αποκριών. Face painting, DJ party, διαγωνισμοί χορού και στολής και πολλά δώρα περιμένουν τους μικρούς μασκαρεμένους φίλους.

18-19/02 & 25-27/02, λεωφ. Κηφισίας 89 & Διονύσου 155, Μαρούσι, 12:00, είσοδος ελεύθερη

 

Όλα τα πάρτι και οι γιορτές στους δρόμους της Αθήνας που πρέπει να ξέρεις!

 

Απόκριες στους δρόμους της πόλης

 

23 χρόνια Καρναβάλι Ρέντη

Το διάσημο αθηναϊκό καρναβάλι που ξεκίνησε το 1995 κρατάει γερά, με δύο κεντρικές παρελάσεις φέτος, μία στις 19 και μία στις 26 Φεβρουαρίου, αλλά και ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα που ξεκίνησε το Σάββατο 11/02.

 

Καρναβάλι Μοσχάτου - Ταύρου

Το Καρναβάλι του Μοσχάτου, από τα μεγαλύτερα της Αττικής, δίνει γι' ακόμα μια φορά τον αποκριάτικο παλμό στην πόλη με πληθώρα εκδηλώσεων και αποκορύφωμα τις δύο παρελάσεις του, τη νυχτερινή το Σάββατο 18/02, στις 19:00, στον Ταύρο, και τη μεγάλη, την Κυριακή 19/02, στις 14:00, στη λεωφόρο Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο.

 

8ο Καρναβάλι Μεταξουργείου

Το πιο αυθεντικό, διονυσιακό καρναβάλι της Αθήνας θα διεξαχθεί φέτος την Κυριακή 19/02. Ξεκινάει στις 12:00, με σημείο εκκίνησης το 64ο Δημοτικό Σχολείο στη Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Καρναβάλι στο Πέραμα

Μετά από πολλά χρόνια, η καρδιά του Περάματος θα χτυπήσει σε ρυθμούς καρναβαλιού την Κυριακή 19/02, στις 12:00, με παρέλαση αρμάτων και μασκαράδων στη λεωφόρο Ειρήνης.

 

ΚαρναβΆλιμος

Η καρδιά του καρναβαλιού «χτυπάει» δυνατά στον Άλιμο με τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στη λεωφόρο Καλαμακίου. Η γιορτή θα συνεχιστεί στην Αγορά Θουκυδίδου με συναυλία των Walkman The Band που θα διασκεδάσουν τους μασκαράδες με διασκευές από τα '80s και τα '90s. Η παρέλαση ξεκινάει στις 11:00 από τη Νίκης και Καλαμακίου.

 

2ο Παιδικό Καρναβάλι Μετς

Το Παιδικό Καρναβάλι του Μετς επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με την υποστήριξης του προγράμματος του Δήμου Αθήνας και του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία» το Σάββατο 18/02, στις 12:00. Τα παιδιά θα παρελάσουν στα γραφικά στενά μαζί με τους συνοδούς τους, ενώ παράλληλες δράσεις με δημιουργικά εργαστήρια κατασκευής μασκών και στολών έχουν πραγματοποιηθεί ήδη στις 5 και 12 Φεβρουαρίου. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τον πεζόδρομο της Χαρβούρη και θα καταλήξει στο προαύλιο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

 

Ανακατώματα το τσικνοσάββατο στο Κουκάκι

Tο Κουκάκι κρατάει ζωντανή την παράδοση των Αποκριών και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει με πρωτοβουλία και συγχρηματοδότηση των καταστηματαρχών του πεζόδρομου Γ. Ολυμπίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι-καρναβάλι. Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, από τις 16:00 έως αργά το βράδυ, τα καταστήματα θα προσφέρουν μπίρα, κρασί ή τσικουδιά με 2 ευρώ και θα κερνάνε τα σουβλάκια και τους μεζέδες. Επίσης, όλες οι δραστηριότητες και τα δρώμενα για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους είναι δωρεάν.

Οδηγός Διασκέδαση