Τo ΚΠΙΣΝ γιορτάζει την Κινέζική Πρωτοχρονιά

Στις 28 και 29 Ιανουαρίου υποδεχόμαστε την Χρονιά του Πετεινού.

Newsroom 25.1.2017 | 12:03

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) κλείνει τον Ιανουάριο με ένα διήμερο αφιερωμένο στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά. Φέτος σύμφωνα με το Κινέζικο ημερολόγιο και τον ζωδιακό τους κύκλο μπαίνουμε στην Χρονιά του Πετεινού και θεωρείται μια από τις πιο τυχερές χρονιές του χρόνου μιας ο Πετεινός είναι το σύμβολο του Ήλιου.

 

Στις 28 Ιανουαρίου οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στον 'Χορό του Δράκου', ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο για τους μικρούς φίλους που θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο δράκο από χαρτόνια. Μετά θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας ‘O Δράκος’ που έχει για ήρωα έναν ντετέκτιβ που θεωρείται ο Ασιάτης Σέρλοκ Χολμς.  

 

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου θα προβληθεί η ταινία πολεμικών τεχνών ‘The Grandmaster’ σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Wong Kar-wai (In the Mood for Love, 2046) ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να πάρουν μαζί τους σαν αναμνηστικό ένα παραδοσιακό κινέζικο φαναράκι που θα έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι. Τέλος δεν θα λείψουν τα χάρτινα πυροτεχνήματα για να πάει καλά η νέα χρονιά.  

 

28-29/1, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, είσοδος ελεύθερη