Πανσέληνος και τζαζ στο By the Glass

Αυτή την Τετάρτη μια ωραία βραδιά

Newsroom, 18.7.2016 | 11:33

 

Η πανσέληνος της Τετάρτης 20ης Ιουλίου πλησιάζει και η πόλη ετοιμάζεται να βάλει τα καλά της για να την υποδεχτεί. Ανάμεσα στις πολλές προτάσεις για εκείνη την βραδιά ξεχωρίζει αυτή του γνωστού wine bar - bistrot  του Συντάγματος, του By The Glass. Για την συγκεκριμένη βραδιά, εκεί λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ, το By The Glass έχει φροντίσει να συμπληρώσει μουσικά το σκηνικό, φιλοξενώντας δύο εκ των σημαντικών εκπροσώπων της μουσικής στην χώρα μας, τον διακεκριμένο πιανίστα Μάνο Αθανασιάδη και την τραγουδίστρια - performer Άννα Μπαλάσκα.

 

Ο Μάνος Αθανασιάδης έχει θητεύσει δίπλα  στον διάσημο Ιταλό πιανίστα E. Pierranungi και μετέπειτα στον διάσημο Αμερικανό πιανίστα Benny Green, ενώ  από το 1995 συνεργάζεται με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχοντας σε μουσικές παραστάσεις που άφησαν το στίγμα τους στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αθήνας.

 

H Άννα Μπαλάσκα μετράει σημαντικές συνεργασίες επί σκηνής. Τα τελευταία χρόνια διαγράφει μία πορεία προσωπικών εμφανίσεων, έχοντας στο πλευρό της εξαίρετους μουσικούς.  Χαρακτηρίζεται σαν μια πρότυπη performer για τα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής , αφού κατάφερε να συνδυάσει στοιχεία rock με πινελιές funk και jazz .

 

Κάθε καλοκαίρι το By The Glass δημιουργεί μια ιδανική συνθήκη, καθώς μπορεί να απολαύσει κανείς το κρασί και το φαγητό του είτε στο γνωστό σημείο της στοάς Ράλλη, είτε στην όμορφη και ήσυχη πλατεία Ραλλούς Μάνου ακριβώς απέναντι, κάτω από τα αστέρια, ανάμεσα στις φυλλωσιές των δέντρων και τα αναμμένα κεριά.

 

Αυτή η ξεχωριστής ομορφιάς πλατεία φιλοξενεί ένα από τα σπανιότερα και πιο ξεχωριστά βυζαντινά μνημεία, την επονομαζόμενη Ρώσικη εκκλησία που θεμελιώθηκε τον 11ου αιώνα. Το μοναδικό αυτό κτίσμα με την βυζαντινού ρυθμού οκταγωνική μετά τρούλου μορφή του δεσπόζει στον χώρο και δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για μια βραδιά πανσελήνου.

 

Λίγα πράγματα είναι τόσο απολαυστικά το βράδυ όσο ένα ποτήρι καλό κρασί, πόσο μάλλον όταν έχεις τόσες πολλές επιλογές ανάμεσα σε ελληνικό και ξένο  αμπελώνα, συνοδεία εξαιρετικού φαγητού. Και όλα αυτά κάτω από τα αστέρια και το φως της πανσελήνου, με θέα τη Ρωσική Εκκλησία και υπό τους ήχους της Jazz μουσικής. Δεν συμφωνείται;

 

By the Glass

Wine bar – Bistrot

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων (Στοά Ράλλη)

Τηλέφωνο  κρατήσεων: 210 3232560