Τα πρώτα ονόματα του Reworks 2016

Το μεγάλο χορευτικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης επιστρέφει στις 14-18 Σεπτεμβρίου

LIFOTEAM 21.4.2016 | 11:30

 

 

 

Κάθε Σεπτέμβρη η Θεσσαλονίκη αναπνέει διαφορετικά. Γίνεται το επίκεντρο -  μια μοναδική μουσική γιορτή για την Ελλάδα και όχι μόνο. Ανοίγει τις πύλες της σε επισκέπτες, οι οποίοι ταξιδεύουν προς τη Θεσσαλονίκη και γίνονται ένα μαζί με το κοινό της. Όλοι μαζί παρακολουθούν από κοντά το έργο καταξιωμένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, νέες μουσικές τάσεις, ανερχόμενα ονόματα, αλλά και την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής σκηνής μέσα από την παρουσίαση καλλιτεχνών της χώρας. Το μέσο για όλη αυτή την διαδικασία είναι το Reworks.

 

Μέχρι σήμερα το φεστιβάλ φιλοξένησε και παρουσίασε το έργο περισσότερων από 900 καλλιτεχνών και σχημάτων. Σταθερά στα 10 καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για το μήνα Σεπτέμβρη τα τελευταία 9 συνεχόμενα χρόνια στο μεγαλύτερο διαδικτυακό μέσο στον κόσμο το Resident Advisor, το Reworks βάζει την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο φεστιβαλικό χάρτη. 11 χρόνια γεμάτα από μοναδικές στιγμές, χαμόγελα, χέρια στον αέρα, χορό... 11 χρόνια Reworks.

 

Φέτος το φεστιβάλ προσδοκά να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη για μια ακόμη χρονιά σε σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής από όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Σταθερά συνεχίζοντας να αναπτύσσεται παρά την οικονομική κρίση, η 12η έκδοση του φεστιβάλ για πρώτη χρονιά θα διαρκέσει 5 ημέρες. Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο και με φετινές παρουσιάσεις σε Bαρκελώνη, Λονδίνο, Τρόμσο, Σόφια και Σκόπια η 12η έκδοση του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ Reworks θα πραγματοποιηθεί από τις 14-18 Σεπτεμβρίου 2015.

 

 

Και φέτος το Reworks θα προβάλλει πρωτοποριακές μουσικές τάσεις, νέες πολιτιστικές ιδέες μέσα από το αστικό περιβάλλον παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Ο χαρισματικός JamieWoon με την μαγική φωνή του για πρώτη φορά θα παρουσιάσει στην Ελλάδα τις μεγάλες του επιτυχίες ''NightAir'' και ''Shoulda'', ο BenKlock για πολλούς o πιο πολυζητημένος techno DJ αυτή τη στιγμή στον κόσμο, το Νο1 Live Act της χρονιάς στον πλανήτη ΚiNK, ο αγαπημένος του κοινού Solomun,  ο Ιρλανδός ManoLeTough που επιστρέφει μετά τη μοναδική του εμφάνιση στο Reworks 2015, ο αγαπημένος της Θεσσαλονίκης Agoria, o άνθρωπος πίσω από το μεγαλύτερο ίσως label της Γερμανίας την Kompakt, Michael Mayer, οι ανατρεπτικοί WhoMadeWho και οι ιδιαίτεροι GusGus, οι οποίοιγια πρώτη φορά θα παρουσιαστούν στην Ελλάδα, όπως και οι Kiasmos -το πρότζεκτ του OlafurArnalds-, ο Kobosilκαι οι εκρηκτικοί MindAgainst.Παράλληλα, για μια ακόμη χρονιά το φεστιβάλ θα αποτελέσει μια σημαντική πλατφόρμα παρουσίασης νέων και πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών. Τα πρώτα ονόματα για το Reworks 2016 είναι:

 

Jamie Woon (PMR/Polydor, Ην.Βασίλειο)

Ben Klock (Klockworks/Ostgut Ton, Γερμανία)

 Solomun (Diynamic, Κροατία)

 GusGus (4ΑD/Kompakt, Ισλανδία)

 ΚiNK (Ovum, Βουλγαρία)

 Kiasmos (Erased Tapes, Ισλανδία)

 WhoMadeWho (Darup Associates, Δανία)

 Αgoria (Innervisions, Γαλλία)

 Mano Le Tough (Maeve, Ιρλανδία)

 Μind Against (Life+Death, Ιταλία)

 Μichael Mayer (Kompakt, Γερμανία)

 Κobosil (Ostgut Ton, Γερμανία)

 Ison (Noir Music, Ελλάς)

 Actor One (Noir Music, Ελλάς)

 Τendts (Fair Weather Recs, Ελλάς)

 Senka (NON/Labrynth, Ελλάς)

 George Adi (NON/Shift Audio, Ελλάς)

 

*Περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα. 

 

 

 

Προπώληση εισιτηρίων:         

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας on line από την ιστοσελίδα www.viva.gr

 

*Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Πέμπτη 21 Απριλίου

 

Τιμές εισιτηρίων: 

  

-       Εισιτήριο τριημέρου (16,17 & 18.9.2016):  55 Eυρώ  / Early Bird