Η Ελένη Καραΐνδρου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Για δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής στις 14 και 15 Φεβρουαρίου

LIFOTEAM 29.1.2016 | 13:24

Η Ελένη Καραΐνδρου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

 

Στις 14 & 15 Φεβρουαρίου 2016 η διεθνούς φήμης Ελληνίδα συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, την αγαπημένη της πόλη, για δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια απ' όλο το φάσμα της δουλειάς της στον κινηματογράφο και το θέατρο. Η Ελένη συνεργάζεται για πρώτη φορά με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσει με τη μοναδική της φωνή η Μαρία Φαραντούρη ενώ συμμετέχει το ΤΡΙΟ ΤΖΑΖ: David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Σταύρος Λάντσιας.


Η σχέση της Ελένης Καραΐνδρου με τη Θεσσαλονίκη είναι μακροχρόνια και οι δεσμοί πολύ ισχυροί. "Στη Θεσσαλονίκη ξαναγυρίζω πάντα με συγκίνηση και είναι σαν να την είχα αποχωριστεί για πολύ καιρό. Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που στο Μέγαρο απένειμα φόρο τιμής στον μεγάλο μας Θόδωρο Αγγελόπουλο. Είναι τόσα που με δένουν μ' αυτή την πλανεύτρα πόλη και με τους ανθρώπους της. Τα ατέλειωτα καρδιοχτύπια στο Φεστιβάλ, οι πρόβες στο ΚΒΘΕ, τα μαγικά γυρίσματα στο λιμάνι με τον Θόδωρο που τόσο αγάπησε αυτή την πόλη. Χρόνια, εμπειρίες, ταξίδια, συγκινήσεις. Και πάντα η αναμονή της επιστροφής..."


Η κορυφαία συνθέτρια σ' αυτές τις συναυλίες της στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει μουσική και τραγούδια από ταινίες του Θ. Αγγελόπουλου, της Τώνιας Μαρκετάκη, της Μάργκαρετ Φον Τρόττα, του Χριστόφορου Χριστοφή, του Λευτέρη Ξανθόπουλου αλλά και από θεατρικές παραστάσεις, του Ζυλ Ντασέν (ο Γλάρος, ο Θάνατος του εμποράκου) και του Αντώνη Αντύπα (Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γούλφ, ο Γυάλινος Κόσμος).


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το έργο για βιολοντσέλο και ορχήστρα εγχόρδων "Κλειστοί δρόμοι" καθώς και μουσικά θέματα από το "10" του Καραγάτση και γράφτηκαν για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου.
Με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου συμμετέχουν οι: Ντίνος Χατζηιορδάνου – ακορντεόν και Αριστοτέλης Δημητριάδης – μαντολίνο. Πιάνο θα παίξει η συνθέτρια.

Info:

Η Ελένη Καραΐνδρου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

14 & 15 Φεβρουαρίου

 

Μαζί της η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης σε διεύθυνση Λουκά Καρυτινού
Ερμηνεύει η Μαρία Φαραντούρη
Συμμετέχει το ΤΡΙΟ ΤΖΑΖ των David Lynch (τενόρο σαξόφωνο), Σταύρου Λάντσια (πιάνο) και Γιώτη Κιουρτσόγλου (μπάσο).


Ώρα Έναρξης: 21.00


Τιμές Εισιτηρίων: 15-45€