4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 25.9.2015 | 16:30

 

 

Και άλλες 3 για την Παρασκευή!

 

Villagers of Ioannina City

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Villagers of Ioannina City είναι ένα πειραματικό ροκ συγκρότημα από τα Ιωάννινα. Η μουσική τους τους είναι μια μίξη ψυχεδελικού post rock με τον παραδοσιακό ήχο της Ηπείρου, που χτίζεται με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, πολυφωνικά και ηπειρώτικο κλαρίνο. Η Vavoura Band σχηματίστηκε από τον τραγουδιστή και μπασίστα Johnny Vavoura και τον κιθαρίστα Γιάννη Δρόλαπα στο 1977. Σήμερα, μαζί με τον ντράμερ Θωμά Ανδρέου, το θρυλικό αυτό rock ελληνικό συγκρότημα είναι το παλαιότερο εν ενεργεία. Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2006, στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Τεχνόπολη [Πειραιώς 100, Γκάζι] Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου με είσοδο 10-12 ευρώ

 

Mechanimal & Gioumourtzina

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Gioumourtzina είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη. Όλα ξεκίνησαν ένα μήνα νωρίτερα, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά με σκοπό τη δημιουργία ενός Post/Electronica/Shoegaze σχήματος. Οι Mechanimal, διανύουν το τρίτο κεφάλαιο της ιστορίας τους, ενώ ήδη έχουν συμπληρώσει το tracklist του επερχόμενου άλμπουμ τους. Με νέα τραγουδίστρια, την Ελένη Τζαβάρα (aka Etten), τον Τάσο Νικογιάννη στις ηλεκτρικές κιθάρες, τον Αντώνη Χαραλαμπίδη στα drums και τον Γιάννη Παπαϊωάννου στα ηλεκτρονικά.

 


Death Disco [Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου] Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

 

Father Breath

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο


Οι νεοσύστατοι Father Breath επιστρέφουν στον συναυλιακό πυρετό. Μετά την συναυλία θα ακολουθήσει Dj-set από τους Blitzed Extraordiraine (Tumult & Valisia).

 


Teddy Boy [Τάκη 18] Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου

 

 

Φοίβος Δεληβοριάς

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ο  «Μπάσταρδος Γιος» Φοίβος Δεληβοριάς ολοκληρώνει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την επική αναζήτηση που ξεκίνησε στις αρχές του σημαδιακού καλοκαιριού του '15. Παρέα με τρεις ένδοξους περιπλανώμενους μουσικούς κι έναν αειθαλή ηχολήπτη, γύρισε την Ελλάδα αναζητώντας την πραγματική καταγωγή του, τους συγγενείς του και τα καινούργια του τραγούδια.

 

 

Τεχνόπολη [Πειραιώς 100, Γκάζι] Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου με είσοδο 10-13 ευρώ

 

KollektivA

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι KollektivA είναι ένα δυναμικό γκρουπ, γνωστό για τις κοινωνικές του ανησυχίες. Έχουν μέχρι σήμερα κυκλοφορήσει δύο ολοκληρωμένα άλμπουμ και ένα ep, ενώ σταθερά τα τελευταία χρόνια διευρύνουν το κοινό που τους ακολουθεί και κάνουν συναυλίες που χαρακτηρίζονται από δυναμισμό και ενέργεια στην Ελλάδα και την Κύπρο.

 

 

Βεάκειο Θέατρο [Λόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιάς] Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου με είσοδο 10-12 ευρώ.

 

 

Omikron Project

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Omikron Project είναι ένα πολυμορφικό και ευέλικτο σχήμα που κατά εποχές διαμορφώνεται από ντουέτο σε τρίο, κουαρτέτο, κουιντέτο κλπ., με τη συμμετοχή διαφόρων μουσικών και οργάνων. Η βασική ιδέα είναι ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός πάνω στην Jazz.

 

 

Νομισματικό Μουσείο [Πανεπιστημίου 12] Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

 

 

 

Bonze’s Fuel & Out of Earth

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Bonze's Fuel είναι μία μπάντα που δημιουργήθηκε και δραστηριοποιείται στην Αθήνα εδώ και περίπου 5 χρόνια.  Οι βασικές επιρροές της μπάντας είναι το heavy psych-rock των '70s αλλά και το grunge των '90s.  Οι Out Of the Earth είναι ένα heavy-rock trio από την Λαμία και ενεργοί από τον Μάϊο του 2014. Έχουν εμφανιστεί ζωντανά στο πλευρό συγκροτημάτων όπως οι Nightstalker, 1000 Mods, Big Nose Attack και Beggars.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου με είσοδο 5 ευρώ.