5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 22.5.2015 | 12:47

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Και άλλες 3 για την Παρασκευή!

 

C.W. Stoneking

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ένας καλλιτέχνης που μοιάζει να έρχεται από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, μουσικές που υποστηρίζονται από τρομπέτες, πιάνο και ένα μπάντζο, βραχνά φωνητικά και ακούσματα που φέρνουν εικόνες από την Άγρια Δύση και παλιές αμερικάνικες ταινίες. Ο Stoneking δείχνει με την μουσική του πώς αν η παράδοση αντιμετωπιστεί με σεβασμό και ως πηγή έμπνευσης, μπορεί να παραμείνει πάντοτε επίκαιρη.

 

 

Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος], Παρασκευή 22 Μαΐου με είσοδο 20 ευρώ.

 

She past away

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι «She past away» είναι η πιο αγαπημένη goth, dark-wave επίκαιρη μπάντα. Παιδιά της ελληνικής Fabrika records, κατέκτησαν ήδη με την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου ένα φανατικό κοινό, ενώ τώρα ετοιμάζουν τον δεύτερο δίσκο τους. Η πλέον διεθνώς αναγνωρισμένη μπάντα από την Τουρκία θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την καινούργια της δουλειά σε μια μοναδικά σκοτεινή γιορτή.

 

 

Death Disco [Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου] Παρασκευή 22 Μαΐου

 

 

Sigmatropic

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Oι Sigmatropic επιστρέφουν στις συναυλίες για να παρουσιάσουν ζωντανά τις δύο τελευταίες τους κυκλοφορίες: το άλμπουμ Dead Computer Blues και το 12ιντσο E.P. Every Soul Is A Boat. Οι Sigmatropic δημιουργήθηκαν το 1997 στην Αθήνα από τον Άκη Μπογιατζή, ιδρυτικό μέλος θρυλικών συνόλων της δεκαετίας του '80: Κάπτεν Νέφος και Libido Blume. Στη δεκαεπτάχρονη πορεία τους κυκλοφόρησαν μια σειρά από εμβληματικά άλμπουμ. To "Dead Computer Blues" ήρθε σαν φυσική συνέχεια και εξέλιξη της πορείας του συγκροτήματος. Είναι κατασκευασμένο από τα υλικά της ακμής και παρακμής του πολιτισμού μας, λοξοκοιτώντας σε ένα βαθμό, προς τις άμεσες ροκ και μπλουζ φόρμες.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Παρασκευή 22 Μαΐου με είσοδο 5 ευρώ.

 

 

Βen Frost

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Γεννημένος το 1980 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ο Ben Frost μεταφέρθηκε στο Ρέκιαβικ της Ισλανδίας το 2005 και συνεργαζόμενος μαζί με τους στενούς του φίλους Valgeir Sigurdsson και Nico Muhly, σχημάτισαν την κολεκτίβα/δισκογραφική υπό το όνομα Bedroom Community. Το 2010 επιλέχθηκε από τον Brian Eno ως μέρος του προγράμματος Rolex Mentor και Protegé για ένα χρόνο συνεργασίας, ένα από τα αποτελέσματα του οποίου ήταν το Sólaris. Μια εκ νέου απόδοση του κλασικού έργου του Ταρκόφσκι για την Πολωνική Sinfonietta Cracovia. Ο Eno και ο Frost συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού σε πληθώρα έργων. Μαζί του Το Σάββατο 23 Μαΐου οι Michalis Moschoutis, Jannis Anastasakis και Hior Chronik.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Σάββατο 23 Μαΐου με είσοδο 15-18 ευρώ

 

The Stranglers

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Stranglers, οι θρυλικοί Men In Black του punk και ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα που ανέδειξε ποτέ η Βρετανική rock'n'roll σκηνή, επιστρέφουν στην Ελλάδα. Έχοντας συμπληρώσει 40 χρόνια πορείας, η παρέα των Jean-Jacques Burnel, Dave Greenfield, Jet Black και Baz Warne θα βρεθεί στην Αθήνα για μια μεγάλη συναυλία, γεμάτη από τα τραγούδια που τους έκαναν γνωστούς σε πολλές γενιές μουσικόφιλων, από το 1974 μέχρι σήμερα.

 

 

Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος], Σάββατο 23 Μαΐου με είσοδο 24-30 ευρώ

 

 

 

Chinese Basement

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

  

Οι Chinese Basement είναι ο Φοίβος, ο Άρης, ο Βασίλης και ο Ηλίας. Αν έπρεπε να βάλουμε μια ταμπέλα στη μουσική τους θα λέγαμε πως είναι κάποιο μετεξελιγμένο είδος garage punk. Ό,τι κι αν είναι πάντως ακούγεται δυνατά και γεμίζει συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.Οι Moriginal Champ System που ανοίγουν την βραδιά είναι οι Nikitas 'Xray' Klint / Christos Tsampouras / Big Shine / Digital Monk / Felipe the BeatBoxer / Lorrd.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Σάββατο 23 Μαΐου

 

 

 

Million Hollers & The Mongrelettes

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Million Hollers ειναι ενα post-blues trio (Lab Reany: vox-guitars, Nick Negue: drums, Johnny: guitars) που σχηματιστηκε το 2011 στη Θεσσαλονίκη. Κοινός τόπος των τριών μελών η μαύρη μουσική και η βινταζολαγνεία. Hollers ονομάζονταν οι σκοποί που τραγουδούσαν οι σκλάβοι Αφροαμερικανοί στις βαμβακοφυτείες και στους αγρούς της Νότιας Αμερικής. Η σημερινή έννοια της λέξης «holler» είναι η "κραυγη''.  Οι The Mongrelettes - μια σχεδόν θηλυκή μπάντα - δημιουργήθηκαν τον Οκτώβρη του 2009 και αποτελούνται από 4 κορίτσια και 1 αγόρι. Ο ήχος και οι συνθέσεις τους είναι ένα κράμα από garage punk και ψυχεδελική pop, με τις επιρροές τους να προέρχονται κυρίως από την σχετική punk σκηνή των μέσων του '60, αλλά και από άλλες δυνατές πηγές, όπως η γαλλική και ελληνική pop σκηνή της ίδιας δεκαετίας, καθώς και αντίστοιχες αναβιώσεις ή προσομοιώσεις του garage/psyche ήχου ως σήμερα.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Κυριακή 24 Μαΐου με είσοδο 5 ευρώ

 

 

King Elephant ft. Christina & Ice_Eyes

 

 

Το διαδικτυακό ραδιόφωνο poplie.eu, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, παρουσιάζει με μεγάλη χαρά το πρώτο poplie session. Σε αυτή την ιδιαίτερη μουσική βραδιά φιλοξενούνται για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή ο King Elephant μαζί με τη Χριστίνα στα φωνητικά και οι Ιce_Eyes σε μια ολοκληρωμένη μουσική πρόταση που αντανακλά την αισθητική του poplie και αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της άνθησης της εγχώριας μουσικής δημιουργίας σήμερα.

 

 

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων [Κύπρου 91Α & Σικίνου 35A] Κυριακή 24 Μαΐου με είσοδο 5 ευρώ.