6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 24.4.2015 | 12:17

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Και άλλη 1 για την Παρασκευή!

 

Τen Velvet years festival

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Με αφορμή τα 10 χρόνια δημιουργίας και συνεργασιών, το Velvet Room διοργανώνει ένα φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχουν πολλοί από τους φίλους και συνεργάτες που ο καθένας με τον τρόπο του βοήθησαν να στηθεί όλη αυτή η καλλιτεχνική παραγωγή. Την Παρασκευή 24 Απριλίου θα παίξουν ζωντανά οι Mechanimal, A Victim Of Society, Nerrves και οι  The Bow ενώ τα decks θα αναλάβουν οι Last Drive, Δημήτρης Βόγλης και Οδυσσέας Νικητιανός. Με προβολές και εικαστικές εκθέσεις.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Παρασκευή 24 Απριλίου με είσοδο 3 ευρώ.

 

 

Thurston Moore

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

O Thurston Moore, τραγουδιστής / κιθαρίστας και ηγετική φυσιογνωμία των Sonic Youth, έρχεται στη χώρα μας. Μαζί με τη μπάντα του – αποτελούμενη από τον Steve Shelley (drummer των Sonic Youth), την Debbie Googe (μπασίστρια των My Bloody Valentine) και τον James Sedwards (κιθαρίστα των Chrome Hoof) – θα εμφανιστεί στην Αθήνα μετά από αρκετά χρόνια.

 

 

Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος], Σάββατο 25 Απριλίου με είσοδο 22-28 ευρώ.

 

 

 

Sugahspank! & The Swing Shoes

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Swing Shoes έχοντας ως αφετηρία τα gypsy σόλο, και τις δαιδαλώδεις διαδρομές ανάμεσα σε διαφορετικές μουσικές παραδόσεις συναντούν τη Sugahspank για μια μοναδική βραδιά. Τους ανοίγουν οι νεότεροι JazzMatazz που στήνουν πάντα ένα εκρηκτικό swing-jazz πανηγύρι στις εμφανίσεις τους.

 

 

Αρχιτεκτονική [Ελασιδών 6, Γκάζι] Σάββατο 25 Απριλίου με είσοδο 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί.

 

Space Blanket & The East

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Βαριές μπότες, ατσάλινα ταμπούρα, arpeggiated σύνθια (γρέζια ενίοτε), μαγικά φίλτρα, φωνητικά, κιθάρες. Τα βασικά συστατικά του ήχου του ηλεκτρονικού δίδυμου που ακούει στο όνομα Space Blanket. Οι abdul & biscuit, παρέα με τον Vag θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν ένα χορευτικό ταξίδι ακροβατώντας ανάμεσα στον σκληρό και τον nu-80's ήχο, τηρώντας πιστά την φράση με την οποία λήγει ένα επεισόδιο από τη σειρά The Wire : People are less human unless they dance. Στον ατίποδα οι The East που σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2014. Ανάμεσα στις ρυθμικές εξάρσεις και θορυβώδεις παύσεις του ήχου τους, εντοπίζει κανείς στάνταρ rock'n'roll φόρμες, παραδοσιακούς ρυθμούς, εμβόλιμα synths και samples, που εναλλάσσονται με διαφορετικό ειδικό βάρος κάθε φορά.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Σάββατο 25 Απριλίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

 

Emma Shaplin, The Dandy’s Tour

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Τολμώντας να σπάσει τα όρια της κλασσικής μουσικής, η Emma Shapplin συνδύασε με πρωτοτυπία την όπερα με την ποπ μουσική και ήδη από τον πρώτο δίσκο της "Carmine Meo" γνώρισε τεράστια επιτυχία χάρη σε κομμάτια όπως το «Spente Le Stelle». Στην Ιερά Οδό η Emma Shapplin θα εμφανιστεί με την full band της (επταμελές κλασσικό σύνολο με δύο έξτρα φωνές) και θα μας παρουσιάσει ένα best-of των μεγάλων επιτυχιών της καριέρας της, καθώς και κομμάτια από τον νέο δίσκο της "Dust Of A Dandy". Οpening act: Nefeli Walking Undercover.

 

 

Ιερά Οδός [Ιερά Οδός 18-20] Σάββατο 25 Απριλίου με είσοδο 30-48 ευρώ.

 

 

Lunatic Medlar w/ the voldera cult + Corpses

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Lunatic Medlar είναι ένα (μερικώς instrumental) heavy/prog rock σχήμα με έδρα την Αθήνα. Ως side project μελών των Tardive Dyskinesia, Universe217, Sun Of Nothing και Konkave, συνιστούν ένα «χεβιμεταλικό dream team». Το 2013 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους "Finely Tuned Machine" σε ηλεκτρονική μορφή. Μαζί τους εμφανίζονται οι σκοτεινοί hardcore metallers The Voldera Cult, οι οποίοι έχοντας επίσης κυκλοφορήσει το 2013 το εκπληκτικό album τους "Goliath", διανύουν στη παρούσα φάση μία εσωστρεφή στουντιακή περίοδο. Την βραδιά ανοίγουν οι massacre 'n' rollers, Corpses που ο ήχος τους ακροβατεί κάπου ανάμεσα στο punk, το hardcore, το rock'n'roll και το sludge metal.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Σάββατο 25 Απριλίου

 

Remnant

 

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ζωντανά στην Αθήνα για μια συναυλία, ενα από τα πολύ αξιόλογα και ξεχωριστά συγκροτήματα της Ιαπωνίας, στο χώρο της DarkWave / Gothic σκηνής. Επηρεασμένοι από τις αγαπημένες τους μπάντες όπως είναι οι The Cure και οι Cocteau Twins και η ατμόσφαιρα των Horror Films, αλλά με το δικό τους προσωπικό ήχο που φέρουν οι συνθέσεις του Takmi και τα αιθέρια, creepy φωνητικά της Marie, οι REMNANT έρχονται για μια αξέχαστη live βραδιά. Τους ανοίγουν οι δικοί μας INsCissorS.

 

 

Skullbar [Ιπποκράτους και Λ. Κατσώνη 11], Κυριακή 26 Απριλίου με είσοδο 8 ευρώ με μπύρα ή κρασί.