6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 20.3.2015 | 12:55

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
 

 

Και 1 για την Παρασκευή!

 

 

Cyanna Mercury

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
 


Οι Cyanna Mercury αφού άνοιξαν την συναυλία των Raveonettes σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα σε μια ξεχωριστή συναυλία σε έναν απρόσμενο χώρο.

 

 

Τριανόν [Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101] Παρασκευή 20 Μαρτίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

6Comm

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Από τους Death in June στους Six Comm.  Tο 1985 ο Patrick Leagas αποχωρεί από το αρχικό σχήμα για να ακολουθήσει την δική του απόλυτα επιτυχημένη καριέρα, δημιουργώντας το προσωπικό του project με τίτλο Sixth Comm. Το συγκρότημα των Six Comm (ή 6Comm όπως καθιερώθηκε αργότερα), ιδρύθηκε ένα χρόνο αργότερα, το 1986. Τους ανοίγουν οι Μanos Six & the Muddy Devil το μακροβιότερο και σίγουρα το πιο έμπειρο από τα εγχώρια μουσικά project με καταβολές και αρχικό προσανατολισμό στους χώρους της Industrial, Dark Wave, Apocalyptic και Neofolk μουσικής.

 


Death Disco [Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου] Σάββατο 21 Μαρτίου με είσοδο 9-13 ευρώ.



The Vacant Lots + Closer

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο


Οι Vacant Lots το τρομερό rock’n’roll ντουέτο από την Αμερική έρχεται στην Αθήνα. Μαζί τους οι Closer ένα από τα καλύτερα και σημαντικότερα συγκροτήματα της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής.

 




6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Σάββατο 21 Μαρτίου με είσοδο 13-16 ευρώ.

 

 

Velvet Room: Baby Guru w/ Chickn

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

To κλείσιμο της έκθεσης Hang ‘Em High #2 με δύο από τα πιο σημαντικά ονόματα της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής, τους Baby Guru και τους Chickn και after show party με dj set από την Sonic Playground.

 

 

Velvet Room (Μιλτιάδου 14, 4ος όροφος) Σάββατο 21 Μαρτίου με οικονομική ενίσχυση 3 ευρώ.

 

 

Sanctuary

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο


Οι Sanctuary είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα συγκροτήματος που είδε την πορεία του να σταματά με άδοξο τρόπο και η επαναδραστηριοποίηση τους ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα των τελευταίων ετών. Όχι άδικα αφού οι δύο δίσκοι που πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν θα αποτελούν για πάντα σημείο αναφοράς στο χώρο του US metal. To συγκρότημα δημιουργήθηκε στo Seattle στα μέσα της δεκαετίας του 80 από τους κιθαρίστες Lenny Rutledge και Sean Blosl, τον μπασίστα Jim Sheppard, των drummer Dave Budbill και το τραγουδιστή Warrel Dane ο οποίος και θα εξελισσόταν, τόσο για την εκπληκτική φωνή του, όσο και για το οξυδερκές, αδάμαστο πνεύμα του σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες που ανέδειξε ποτέ το σύνολο του heavy metal. Το συγκρότημα, επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες όπου θα τιμήσει το παρελθόν του και θα αποδείξει πως η επιστροφή του στη σκηνή είναι μία κίνηση με όραμα που μπορεί να προσφέρει εκπληκτικό heavy metal όπως λίγοι έκαναν και λίγοι θα κάνουν στο μέλλον.

 

 

Gagarin205 [Λιοσίων 205], Σάββατο 21 Μαρτίου με είσοδο 22-25 ευρώ

 



Ειρήνη Σκυλακάκη

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Η Ειρηνη Σκυλακάκη επιστρέφει με μία ακόμα μεγάλη συναυλία, όπου μαζί με την πολυμελή μπάντα της θα παρουσιάσει το νέο της δίσκο, Before Dawn, γνωστές επιτυχίες από το ντεμπούτο της άλμπουμ και αγαπημένες διασκευές από Bob Dylan και Joan Baez, μέχρι Lumineers και Alt-J. Την γνωρίσαμε το 2012 όταν το “In The Light” από το ντεμπούτο της, Wrong Direction, διείσδυσε στις ραδιοφωνικές playlist και αποτέλεσε, χωρίς αμφιβολία, το πιο νοσταλγικό soundtrack της χρονιάς. Έκτοτε, η Ειρήνη, τελείωσε το μεταπτυχιακό της στα Νομικά και επέστρεψε για να ετοιμάσει το λεγόμενο δύσκολο δεύτερο άλμπουμ.

 

 

Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος], Σάββατο 21 Μαρτίου με είσοδο 10-13 ευρώ

 

 

Sugahspank! & The Swing Shoes, A Holy Show

 

 

Οι Swing Shoes ξεκίνησαν το 2006 από τον Άδωνι Γουλιέλμο και τον Γιώργο Κούτρα σαν κιθαριστικό ντουέτο, παίζοντας στο δρόμο ένα μείγμα από swing, gypsy jazz, rock, gospel και παραδοσιακά ελληνικά κομμάτια. Την άνοιξη του 2009 ξεκίνησαν συνεργασία με την Sugahspank! H «μαύρη Πειραιώτισσα» είχε κάνει το δισκογραφικό της ντεμπούτο το 2008 και πρωτοανέβηκε στην underground σκηνή δεκατεσσάρων χρονών ερμηνεύοντας μαύρη μουσική, από σόουλ, φανκ και χιπ χοπ, μέχρι ροκ, μπλουζ, γκόσπελ και σουίνγκ. Η συνεργασία αυτή έχει σημαδέψει και τους δύο. Mε κοινό τόπο τον αυθορμητισμό και τον πειραματισμό έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο αβίαστο και αυθεντικό.

 

 

Faust Bar [Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12] Κυριακή 22 Μαρτίου με είσοδο 5 ευρώ.