4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 13.3.2015 | 11:20

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Και άλλες 3 για την Παρασκευή!

 

 

Τrio Hermetico

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Μια αυτοσχεδιαστικά ατμοσφαιρική βραδιά με τους Trio Hermetico να συμπράττουν σε ηλεκτρισμένα ηχοτοπία.  Οι Τrio Hermetico (μέλη των XYSM) θα παρουσιάσουν ένα tailor made σετ, ειδικά για την ιδιαιτερότητα της βραδιάς αλλά και του χώρου. Με ιεροτελεστικό χαρακτήρα, η Στοά θα γεμίσει δονήσεις από τεράστιο εύρος συχνοτήτων και θα αποτελέσει το ιδανικό landscape για ένα μη-αναμενόμενο, αρκετά διαφορετικό horror soundtrack.  Μετά το τέλος της συναυλίας θα ακολουθήσει lo-fi ακρόαση του Owlbites, της πρόσφατης κυκλοφορίας της Phase!.

 

 

Στοά των Εμπόρων [Βουλής 8-10, Σύνταγμα]  Παρασκευή 13 Μαρτίου

 

 

Mani Deum + Under Ether

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο


Οι Mani Deum ξεκίνησαν στα τέλη του 2005 και από τότε παίζουν αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν «Infected Folk 'n' Roll». Ενεργοί δισκογραφικά από το 2009, πρόσφατα, κυκλοφόρησε ο νέος τους δίσκος "When Beauty Ends" σε gatefold βινύλιο 180 γραμμαρίων με CD. Οι Under Ether, αν και φίλοι πολλά χρόνια και ο καθένας με τη δική του διαδρομή στην αθηναϊκή σκηνή, παίζουν μαζί εδώ και λίγους μήνες.

 

 

 

Casa Bostani [Λεωφ. Αλεξάνδρας 34, Πεδίον του Άρεως] Παρασκευή 13 Μαρτίου  με είσοδο 5 ευρώ.

 

 

Daphne and the Fuzz

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Daphne and the Fuzz είναι μια jazz-pop μπάντα που σχηματίστηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του '12 από την Δάφνη Λάζου, με αφορμή τα κομμάτια που έγραφε στο πιάνο της. Προλογίζουν οι Duoyu,  ένα ανεξάρτητο αγγλόφωνο ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε στην Αθήνα το 2010.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Παρασκευή 13 Μαρτίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

Hedvika + Cosmic Plunge 

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο


Οι Hedvika υποδέχονται τους Cosmic Plunge σε μία συναυλία που επιδιώκει να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στα δρώμενα του ευρύτερου σκληρού ήχου της πόλης. Οι Hedvika δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2011 στην Αθήνα.  Με βασικές επιρροές από μπάντες όπως οι Isis, Neurosis και Rosetta, διαμόρφωσαν την δική τους χροιά, ένα μείγμα ατμοσφαιρικού sludge με post metal διαθέσεις. Οι Cosmic Plunge σχηματίστηκαν τον Μάιο του 2010 στο Ηράκλειο της Κρήτης, επηρεασμένοι από τις τρεις τελευταίες δεκαετίες του rock, ειδικώς της Doom/ Heavy Rock σκηνής.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Σάββατο 14 Μαρτίου με είσοδο 3 ευρώ.

 

Steve Wynn

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Για μια ακόμη φορά ζωντανά στην Αθήνα ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού και frontman των Dream Syndicate,  Steve Wynn σε μία σόλο Ευρωπαϊκή περιοδεία και όπως δεν τον έχουμε συνηθίσει. Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια.

 

 

Tiki Bar [Φαλήρου 15, Κουκάκι] ], Δευτέρα 16 Μαρτίου με είσοδο 12 ευρώ.

 

 

Andy Votel presents Kleksploitation

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο



Ο επικεφαλής της δισκογραφικής Finders Keepers επιστρέφει μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια στην Αθήνα με το καινούριο του πρότζεκτ, Kleksploitation. Το Kleksploitation είναι ένα homage στην πολυαγαπημένη σουρεαλιστική sci-fi τριλογία πολωνικών ταινιών για παιδιά της δεκαετίας του 1980, Pan Klek. Ο Andy Votel, σε συνεργασία με τον μοντέρ ταινιών Andy Rushton και τον αναγνωρισμένο συνθέτη και μουσικό Andrzej Korzynski, παρουσιάζουν ζωντανά και αναδομημένη κινηματογραφική synth pop προερχόμενη από την πιο παράδοξα παραισθησιογόνα μουσική φάση της κομμουνιστικής Πολωνίας. Χρησιμοποιώντας τόσο τις ταινίες όσο και το soundtrack ως αρχικό υλικό, οι τρεις δημιουργοί έχουν φτιάξει ένα κινηματογραφικό και ηχητικό live show που υπόσχεται μια πραγματικά ξεχωριστή και διεγερτική εμπειρία. Θα ακολουθήσει dj set από τον Andy Votel, Paul Bennett και Terra Exotica.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Σάββατο 14 Μαρτίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

Tiki Bar welcomes Joalz + Mary Tsoni

 

4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο
 

Το project/μπάντα επιστρέφει με πενταμελή σύνθεση και με νέο άλμπουμ που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2015 ,  Μαζί με τους Joalz πριν αλλά και μετά το live dj selections από τους Giannis Tzontzos & Ares Buras.

 

 

Tiki Bar [Φαλήρου 15, Κουκάκι] Κυριακή 15 Μαρτίου με είσοδο 4 ευρώ.