6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 6.3.2015 | 13:23

 

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Και 4 για την Παρασκευή!

 

 

Rack, Suicide Bond, Acid Barretts

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ο Μάρτιος βρίσκει το RACK να συνθέτει, προσπαθώντας να απομονώσει τις άναρθρες κραυγές δημιουργικότητας που ακούγονται στο κεφάλι του. Επιθυμεί πολύ να είναι ποπ. Οι Suicide Bond αποτελούνται από τον Anthony k. και τον Constantine Kyrtsis. Ο ήχος τους είναι ένα κράμα darkwave, minimal synth και industrial μουσικών τοπίων χωρίς αυτό απαραίτητα να τους περιορίζει.  Οι Acid Barretts είναι ενα νεοψυχεδελικό lo-fi ντουέτο με ήχο επηρεασμένο από την post-punk και την shoegaze σκηνή. Σημείο αναφοράς τους αποτελούν γκρουπ όπως οι Jesus and Mary Chain, οι Spacemen 3 και οι 39 Clocks.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Παρασκευή 6 Μαρτίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

 

Cellar Dogs + Contra Limit

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Cellar Dogs και οι Contra Limit στήνουν το δικό τους party σκληρού rock λίγο πριν την κυκλοφορία των πρώτων τους full length album. Η βραδιά όμως θα ξεκινήσει με ένα ακαταμάχητο drunk n' roll υβρίδιο από την Σύρο, τους The Pistons.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Παρασκευή 6 Μαρτίου με είσοδο 3 ευρώ.

 

 

Borderline Festival 2015

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Το Bordeline Festival συνεχίζει, για πέμπτη χρονιά, την εξερευνητική του πορεία προς όλες τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν παγκοσμίως στην πειραματική –ακουστική, αλλά κυρίως ηλεκτρονική– μουσική της σημερινής εποχής. Φέτος, εμφανίζεται ακόμη πιο δυναμικό, εμπλουτισμένο με περισσότερες μέρες αλλά και με κίνηση, ενώ υπόσχεται ευχάριστες εκπλήξεις με πολλαπλές παράλληλες δράσεις (διαλέξεις, listening sessions, εγκαταστάσεις, soundwalk).  Θα εμφανιστούν οι David Toop, C Spencer Yeh, Holly Herndon, Aki Onda, Aaron Dilloway, κ.α.

 

 

 

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών [Λεωφ. Συγγρού 107-109] Παρασκευή 6 έως Πέμπτη 12 Μαρτίου με είσοδο 5-15 ευρώ.

 

 

Shawn Lee's Ping Pong Orchestra

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Συνθέτης, τραγουδιστής, παραγωγός, εκπληκτικός ντράμερ και κιθαρίστας μεταξύ άλλων, ενορχηστρωτής, μουσικός επιμελητής μα πάνω απ' όλα αυτό που οι μουσικοί αποκαλούν "ο μουσικός των μουσικών". Γεννημένος στο Kansas της Αμερικής και μόνιμα εγκατεστημένος τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο, κατάφερε μέσα σε όλη αυτή τη μουσική πορεία του να συνδεθεί επιτυχημένα με το funk, τη soul, την psychedelic jazz, την pop, το alternative rock ακόμα και την electronica. Με τους Ping Pong Orchestra έχει κυκλοφορήσει ήδη 12 albums.  

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Παρασκευή 6 Μαρτίου με είσοδο 15-20 ευρώ.

 

 

Prins Obi & The Dream Warriors
 + Kid Flicks

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Prins Obi είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Γιώργου Δημάκη, μουσικού, φαρμακοποιού και μέλους των Baby Guru. Οι Dream Warriors είναι το άτυπο alter ego των Baby Guru, μία μπάντα με ρευστό line-up που έχει δημιουργηθεί για live και στούντιο εμφανίσεις, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των σόλο πρότζεκτ των τριών μελών. Αυτή τη στιγμή οι Dream Warriors αποτελούνται από τον Prins Obi, τον King Elephant, τον Sir Kosmiche, τον Kon Kon και την Χριστίνα.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Σάββατο 7 Μαρτίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

 

KollektivA, The Revolution Sessions

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Το ανερχόμενο rock group που επαναπροσδιόρισε και επανέφερε δυναμικά τον σκληρό ήχο στο ελληνικό τραγούδι, μετά την επιτυχημένη πορεία του album «Η Μπαλάντα της Φυλακής» και δεκάδες συναυλίες ανά την Ελλάδα, επιστρέφει με μία εμφάνιση- ορόσημο στην Αθήνα, έχοντας μόλις κυκλοφορήσει μια νέα δισκογραφική δουλειά.

 

 

Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος], Σάββατο 7 Μαρτίου με είσοδο 7-10 ευρώ.

 

 

Pete Swanson

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ο Pete Swanson είναι ένας καλλιτέχνης της ηλεκτρονικής – avant garde – techno/noise /experimental ambient/ industrial μουσικής σκηνής από το Portland του Oregon, επισκέπτεται την Aθήνα για πρώτη φορά. Από την εποχή των θρυλικών Yellow Swans, ο Pete Swanson θεωρείται από τους πλέον αναγνωρισμένους μουσικούς καλλιτέχνες με ιδιαίτερη εμπειρία στην εξερεύνηση μίας ηχητικής πλατφόρμας που χαρακτηρίζεται από μία θορυβώδη ως βίαιη μουσική διάθεση, και συνδυάζει τον πειραματισμό, την πρωτοπορία και τον δυναμισμό σε μία δίχως άλλο ηλεκτρονική δημιουργική πανδαισία. Τον Pete Swanson θα πλαισιώσουν ο Hydrone (live set) , o A.Metz (Analogue) dj set , οι Στράτος Μπιχάκης + Άκης Σίνος (live) και ο George Moraitis (live) σε ένα event που θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Σάββατο 7 Μαρτίου με είσοδο 9 ευρώ.

 

 

The Four Owls

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Oι Four Owls, το σούπεργκρουπ φαινόμενο της High Focus Records, αποτελούν χωρίς αμφιβολία, ένα από τα συγκροτήματα που ξαναέβαλαν το βρετανικό χιπ χοπ στον παγκόσμιο χάρτη.  Η ουσιαστική ένωση τεσσάρων διαφορετικών καλλιτεχνών (του Fliptrix, του βετεράνου Verb T αλλά και των BVA και Leaf Dog) μέσα από την ιδέα ενός σχήματος με σημείο αναφοράς στο μυστηριώδες νυχτόβιο πουλί, την κουκουβάγια απέδωσε έναν από τους πιο καλύτερους δίσκους του ανεξάρτητου χιπ χοπ παγκοσμίως. Το Nature’s Greatest Mystery του 2011 αποτέλεσε ένα εξαιρετικό μίγμα κλασικού ήχου του ’90 με σημεία αναφοράς τόσο στις καταβολές του βρετανικού χιπ χοπ ιδιώματος όσο και στην σημειολογία της λονδρέζικης underground του σήμερα. Opening set by : Cee-Roo.

 

 

Gagarin205 [Λιοσίων 205], Σάββατο 7 Μαρτίου με είσοδο 18-20 ευρώ

 

 

Avant Garde w/ Lilly Suicides

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο



Οι Avant Garde μας έρχονται από τη Ρώμη. Ξεκίνησαν το 1994 από τον Alessio Ashiavi που είχε σαν στόχο να πατήσει στον κλασσικό dark wave ήχο και να να πετύχει κάτι φρέσκο χωρίς όμως να χάσει κάτι από το αρχικό συναίσθημα του dark wave των 80's. Οι Lilly Suicides σχηματίστηκαν στα μέσα του 2014 στην Αθήνα από μέλη των South of No North, Not 2 Without 3 και Stonemouth. Πρόκειται για μια 4-μελή αγγλόφωνη μπάντα (vocals, bass, guitar, drums, keyboards) που δεν κρύβει την αγάπη της για τα ηχοχρώματα των 80’s, άλλωστε τα μέλη της έχουν βαθιές ρίζες σ’αυτά.

 

 

Death Disco [Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου] Σάββατο 7 Μαρτίου με είσοδο 7 ευρώ

 

 

Dusk

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Με αφορμή το πέρας της 3ης δεκαετίας της, η DUSK καλεί επί σκηνής εκλεκτούς της φίλους για τον εορτασμό των χρόνων που πέρασαν & των στιγμών που θα έρθουν. Χαρισματικοί συνοδοιπόροι: Esterina, Spyreas (Cyanna Mercury), Κώστας Αντωνιάδης (GAD), Στάθης Δράκος (Minor Project), Pop Eye & Echo Train. Επίτιμος υπεύθυνος νεφελώματος, stardust & GAIN, ο συν-εορτάζων & συμπάσχων Greggy K.

 

 

Casa Bostani [Λεωφ. Αλεξάνδρας 34, Πεδίον του Άρεως] Σάββατο 7 Μαρτίου με είσοδο 6 ευρώ.

 

 

Kalpa + Lavalanche + Kevel w/ Mock The Mankind

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Kalpa είναι η μονάδα μέτρησης του χρόνου που μεσολαβεί από την σύλληψη έως την κατάρρευση ενός σύμπαντος. Xρησιμοποιήθηκε αρχικά από τους αρχαίους Ινδούς και έκτοτε από ένα μπλακμεταλά Nοτιοκορεάτη και μια μπάντα από την Αθήνα. Επίσης είναι φιλανδική ομάδα hockey επί πάγου και πόλη της Ινδίας. Η αθηναϊκή μπάντα δημιουργήθηκε στα τέλη του 2012 και μόλις τον περασμένο Ιανουάριο κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή το ντεμπούτο self released άλμπουμ της «Sequences*». Οι Lavalanche είναι μαζί από το 2013 και έχουν ως έδρα την Kαλλιθέα. Μουσικά κινούνται στην progressive και post rock/metal σκηνή.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Κυριακή 8 Μαρτίου