6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 14.11.2014 | 12:03

 

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Και 1 για την Παρασκευή!

 

Αλέκα Κανελλίδου, Ταξίδι στο όνειρο

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Η γνωστή τραγουδίστρια επιστρέφει και θα ακούσουμε όλα τα τραγούδια που της έγραψαν συνθέτες όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μάριος Τόκας, ο Σπύρος Βλασσόπουλος, ο Γιώργος Μανίκας, η Νινή Ζαχά, ο Αλέξης Παπαδημητρίου αλλά και άλλοι, όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πιο πρόσφατα. Επίσης, θα ακουστούν και τραγούδια από συνθέτες όπως, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ στο πρόγραμμα εντάσσονται και κλασικές δημιουργίες ή τραγούδια ξενόγλωσσα όπως το "Killing Me Softly".

 

 

Half Note Jazz Club [Τριβωριανού 17], Παρασκευή 14 έως Δευτέρα 17 Οκτωβρίου με είσοδο 20-30 ευρώ

 

Vanila Swing

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Το συγκρότημα Vanilla Swing σε μια ζωντανή εμφάνιση. Παίζουν μια μίξη rock n roll, rockabilly του '50 και λίγο swing του 40, εμπλουτισμένα από τον σημερινό ήχο διατηρώντας ταυτόχρονα την vintage αισθητική. Δημιουργήθηκαν το 2011 στην Αθήνα, ύστερα από αρκετές αλλαγές στα μέλη τους και πολλές μουσικές αναζητήσεις, κατέληξαν στην σημερινή τους σύσταση και μουσική κατεύθυνση. 

 

 

 Echoes [Κ. Ωραιοπούλου 2, Νέο Ηράκλειο] Σάββατο 15 Νοεμβρίου

 

Public Service Broadcasting w/ ice_eyes

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Public Service Broadcasting σχηματίστηκαν το 2010. Επηρεασμένοι από συνεχή ακρόαση του BBC Radio 4, το συγκρότημα άρχισε να αναζητεί οπτικοακουστικό υλικό περασμένων δεκαετιών για να ντύσει με την indie/electronic μουσική που συνέθετε. Έχουν μια μοναδική σκηνική παρουσία τους (ο frontman ήταν μια ασπρόμαυρη τηλεόραση της δεκαετίας του 1960). Στην Ελλάδα τους ανοίγουν οι ice-eyes που αποτελούνται από τους Spiros A. και Anastasios T.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Σάββατο 15 Νοεμβρίου με είσοδο 10-15  ευρώ.

 

 

Kurt Rosenwinkel

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Από την Πενσυλβάνια της Αμερικής έρχεται ο  Kurt Rosenwinkel, ένας κιθαρίστας της αυτοσχεδιαστικής jazz που έχει επαναπροσδιορίσει την ηλεκτρική κιθάρα για μια μοναδική εμφάνιση. Οι επιρροές του στο παίξιμο ποικίλουν από τους John Coltrane, Pat Metheny, Allan Holdsworth, Tal Farlow, George Van Eps, Bill Frisell, John Scofield, Alex Lifeson μέχρι και τον  Jimmy Page.

 

 

Gazarte [Βουτάδων 32-34, Γκάζι] Σάββατο 15 Νοεμβρίου με είσοδο 20-33 ευρώ

 

Fates Warning

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Fates Warning δημιουργήθηκαν από τον ελληνικής καταγωγής κιθαρίστα Jim Matheos στο Connecticut των ΗΠΑ, στις αρχές τις δεκαετίας του ’80, και από τον πρώτο τους δίσκο (“Night On Broken”, 1984) και μετά, παρουσίασαν τεράστια άλματα εξέλιξης οδηγώντας τη μουσική τους σε νέους κάθε φορά δρόμους και αποτέλεσαν συγκρότημα-πρότυπο στο progressive heavy metal. Πριν από τους Fates Warning στη σκηνή του Gagarin 205 θα εμφανιστούν οι Έλληνες , SiXforNinE ενα καινούριο progressive σχήμα το οποίο αποτελείται από γνωστούς μουσικούς της σκηνής με τον Fotis Bernardo των Septic Flesh σε ρόλο έκπληξη πίσω από το μικρόφωνο και οι Ιταλοί Headless.

 

 

Gagarin205 [Λιοσίων 205], Σάββατο 15 Νοεμβρίου με είσοδο 22-25 ευρώ

 

Diary of Dreams

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι απόλυτοι εκφραστές της σύγχρονης Goth/Electro σκηνής επιστρέφουν στη χώρα μας.
Οι Diary of Dreams δημιουργήθηκαν το 1994 από τον Adrian Hates, βασικό συνθέτη αλλά και τραγουδιστή του συγκροτήματος. Από τα πρώτα τους βήματα κατάφεραν να ξεχωρίσουν χάρη στους ιδιαίτερους στοίχους αλλά και τον χαρακτηριστικό ήχο τους. Σύντομα η φήμη τους εξαπλώθηκε σ’ ολόκληρο τον κόσμο με αποτέλεσμα να θεωρούνται σήμερα ως ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στο χώρο του Darkwave. 

 

 

Κύτταρο [Ηπείρου 48 και Αχαρνών], Σάββατο 15 Νοεμβρίου με είσοδο 18-20 ευρώ

 

 

Villagers of Ioannina City + special guests Smallman

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο


Οι Villagers Of Ioannina City ξανά στο δρόμο! Η πιο πολυσυζητημένη μπάντα της εγχώριας σκηνής ξεκινά μία περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κάνουν την αρχή στην Αθήνα. Οι Villagers of Ioannina City (γνωστοί και ως V.I.C.) σχηματίστηκαν το 2007, στα Γιάννενα. Στον ιδιαίτερο ήχο τους συναντιώνται οι ηλεκτρικές κιθάρες και η δυνατή rhythm section με τις μελωδίες του ηπειρώτικου κλαρίνου και τις πολυφωνίες. Συνδυάζοντας επιρροές από post, stoner, experimental / psychedelic rock με τη μουσική της ιδιαίτερης πατρίδας τους, κατόρθωσαν να αποκτήσουν γρήγορα ένα πολύ ισχυρό fan base στην Ελλάδα, Μαζί τους, οι Smallman, ένα group από τη Βουλγαρία που, όπως και οι V.I.C., συνδυάζει με μοναδικό τρόπο rock / πειραματικούς / ψυχεδελικούς ήχους με παραδοσιακή μουσική.

 

 

 

Fuzz live Music Club [Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος] Σάββατο 15 Νοεμβρίου με είσοδο 8-10 ευρώ

 

 

Modtown proudly presents The Mongrelettes

 

6 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα το γυναικείο garage γκρουπ επιστρέφει σαν καλεσμένοι των Modtown. Αντικομφορμιστές του post-garage ήχου, οι Μοngrelettes προσφέρουν χορταστικό μουσικό ρεαλισμό διάστικτο από κέφι πειραματισμού και αναζωογονητικό τέμπο που εκτοξεύει και σείεται. Με τη γοητεία της pop που δεν κρύβεται στην ενορχήστρωση τους, εκτοξεύουν αβίαστα οξυγόνο στον ανένδοτο χώρο της garage μουσικής σκηνής.

 

 

Tiki Bar[Φαλήρου 15, Κουκκάκι] Κυριακή 16 Νοεμβρίου με είσοδο 5 ευρώ