4 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 31.10.2014 | 18:23

 

Και 3 για την Παρασκευή!

 

Penny & The Swingin' Cats

 

 

Οι «Penny & The Swingin' Cats» επιστρέφουν για 4 μοναδικές εμφανίσεις. Επτά επί σκηνής, με δύο κιθάρες στο κέντρο να σηκώνουν το βάρος και δίνουν το στίγμα της μπάντας, ενίοτε και με κόντρες, μία τρομπέτα, ένα τενόρο σαξόφωνο, ένα κοντραμπάσο, τύμπανα, ο Γιώργος Ζερβός και η Πέννυ Μπαλτατζή, η leader ερμηνεύτρια του γκρουπ. Κάθε Παρασκευή.

 

 

Tin Pan Alley [Τουρναβίτου 6, Πλατεία Ασωμάτων] Παρασκευή 31 Οκτωβρίου με είσοδο 7-15 ευρώ.

 

 

 

Tarja Turunen

 

 

Η πιο αναγνωρίσιμη γυναικεία παρουσία της σύγχρονης Φιλανδικής μουσικής αλλά και αντιπρόσωπος του σκληρού ήχου, η εκπληκτική Tarja Turunen, θα βρεθεί στην Ελλάδα! Το 1996 οι "Nightwish" βρήκαν στo πρόσωπο της Tarja μια τραγουδίστρια με απεριόριστες φωνητικές δυνατότητες. Η συνέχεια είναι γνωστή: 5 album και πάνω από 1.000.000 πωλήσεις και με ένα φανατικό πυρήνα οπαδών.

 

 

Gagarin205 [Λιοσίων 205], Παρασκευή 31 Οκτωβρίου με είσοδο 25-30 ευρώ.

 

 

Scott McCloud - Acoustic Live 

 

 

Ο εμβληματικός performer των Girls Against Boys και των Paramount Styles έρχεται για μια σόλο ακουστική εμφάνιση στην Αθήνα. Μια αυθεντική περσόνα της post punk σκηνής της Νέας Υόρκης των 90s, περνά το κατώφλι της Ασκληπιού για μια σπάνια ακουστική συναυλία με κομμάτια από τις ιστορικές μπάντες του, αλλά και διασκευές σε αγαπημένα του τραγούδια από συγκροτήματα της αμερικάνικης hardcore punk σκηνής (Misfits, Black Flag, Minor Threat, Husker Du κ.α.).

 

Ρινοκερως [Ασκληπίου 22, Εξάρχεια] Παρασκευή 31 Οκτωβρίου με είσοδο 7 ευρώ.

 

Allah-Las

 

  

Το δεύτερο άλμπουμ των Allah-Las με τίτλο Worship The Sun, κυκλοφόρησε στις 15 Σεπτεμβρίου σε παραγωγή Nick Waterhouse και συνεχίζει από εκεί που έμεινε το εξαιρετικό ντεμπούτο τους, σερφάροντας μεταξύ West Coast garage rock, latin κρουστών και ηλεκτρικής folk. Με πλούσιους ψυχεδελικούς χρωματισμούς και διαχρονικό ήχο που παραπέμπει στην εποχή των beatniks, των surfers και της νομαδικής ζωής, οι Allah-Las παραδίδουν το λεγόμενο δύσκολο δεύτερο άλμπουμ ανεβάζοντας το πήχη ακόμα πιο ψηλά. Την βραδιά στην Αθήνα θα ανοίξουν οι My Drunken Haze.

 

 

Fuzz Club [Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος], Σάββατο 1 Νοεμβρίου με είσοδο 20 ευρώ.

 

 

Αρνάκια

 

 

Από τα βάθη των 80s, στη κορύφωση των 90s και μια «άνω τελεία» που πήρε πάνω από μια δεκαετία για να ξεκλειδώσει, τα Αρνάκια επιστρέφουν για να ισιώσουν μια πορεία γεμάτη δύσκολες στροφές και εμπόδια. Σε μια μοναδική εμφάνιση στο Κύτταρο τα Αρνάκια είναι οι: Δημήτρης Παπαθεοφίλου μπάσσο – φωνή (ιδρυτικό μέλος), Φίλιππος Παππάς (κιθάρες 1984-1987), Χάρης Παπασιδέρης (κιθάρες 1988-2000) και στα τύμπανα ο Θεοδόσης Τσατσαρώνης.

 

 

Κύτταρο [Ηπείρου 48 και Αχαρνών], Σάββατο 1 Νοεμβρίου με είσοδο 7 ευρώ

 

 

Wadada Leo Smith

 

 

Ο συνθέτης, αυτοσχεδιαστής, δάσκαλος και πολιτικός ακτιβιστής Wadada Leo Smith και το προσωπικό του "Golden" κουαρτέτο, σε συνεργασία με τον video artist Jesse Gilbert την πρώτη μέρα του Νοέμβρη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

 

 

 Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών [Λεωφ. Συγγρού 107-109] Σάββατο 1 Νοεμβρίου με είσοδο 5-28 ευρώ

 

 

The Beauty of Gemina

 

 

Οι Beauty of Gemina είναι ένα από τα ελάχιστα συγκροτήματα που κατάφεραν σε μια σχετικά στατική gothic σκηνη να αναριχηθούν με τόσο γοργά βήματα στην ιεραρχία. Ξεκίνησαν το 2006 με το Diary of a Lost και ξεκίνησαν να καταλαμβάνουν θέσεις στα dark wave / gothic playlists με το suicide landscape.  Το Φεβρουάριο του 2014 κυκλοφορούν το έκτο άλμπουμ τους Ghost Prayers και ξεκινούν συναυλίες σε όλη την Ευρώπη φροντίζοντας όμως αυτή τη φορά να βρεθούν για τη παρθενική τους συναυλία και στην Ελλάδα! Η βραδιά θα ξεκινήσει με τους Drama Queen.

 



Death Disco [Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου] Σάββατο 1 Νοεμβρίου με είσοδο 10 ευρώ.