Oι Wovenhand σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επιστρέφουν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

LIFOTEAM 6.8.2014 | 11:44

 

Οι Wovenhand επιστρέφουν. O David Eugene Edwards, με την απόκοσμη υπνωτιστική παρουσία και την μοναδικά εκφραστική φωνή μαζί με το πιο δυναμικό σχήμα που είχε στην μέχρι τώρα πορεία της μπάντας που ξεκίνησε να παίρνει μορφή λίγο πριν το τέλος των τεράστιων 16 Horsepower, θα καταλάβει τη σκηνή του Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) την Τρίτη 7 Οκτωβρίου και του Fuzz Live Music Club (Αθήνα) την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου. Δύο βράδια γεμάτα με τις σκοτεινές ιστορίες του, βγαλμένες από τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

 

 

Ο David Eugene Edwards δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Από τα μέσα των 90’s, έγινε πολύ γνωστός ως front man των εκπληκτικών 16 Horsepower, μιας alternative country μπάντας που οι ρίζες των επιρροών της μοιράζονταν ανάμεσα στη folk και gospel μουσική και την κληρονομία ονομάτων όπως οι JoyDivision, οι Gun Club, ο Nick Cave και οι Birthday Party.

Το 2001, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά η ιδέα των Wovenhand, αρχικά σαν ένα solo side-project του Edwards. Το 2002, κυκλοφόρησε το “Folklore”, το υπέροχο album που έμελλε να αποτελέσει το κύκνειο άσμα των 16 Horsepower (τουλάχιστον όσον αφορά στις επίσημες studio δουλειές της μπάντας, αφού ακολούθησαν ορισμένες συλλογές και liveηχογραφήσεις). Την ίδια χρονιά, οι Wovenhand εμφανίζονται για πρώτη φορά δισκογραφικά με το ομώνυμο ντεμπούτο τους.

Τον Απρίλιο του 2005, οι 16 Horsepower ανακοίνωσαν επίσημα τη διάλυσή τους και έκτοτε ο David συνέχισε να εξερευνά τις σκοτεινότερες πτυχές της Americana μέσω τωνWovenhand. Η βάση της μουσικής του παραμένει η alternative country και η folk, εμπλουτισμένη από στοιχεία που προέρχονται από το gothic και το post-punk, αλλά ακόμα και από τον σκληρότερο ήχο. Όλα αυτά, λειτουργούν ως υπόβαθρο για την εκστατική, ενίοτε σπαρακτική φωνή του, ίσως τη μοναδική που μπορεί να φέρει τόσο πολύ στο νου τον μοναδικό Jeffrey LeePierce, η οποία εξιστορεί τις εμμονές και τα πάθη του, μέσα από προσωπικές μαρτυρίες κάθαρσης και θρησκευτικής κατάνυξης.

 

 

Info:

 

Θεσσαλονίκη

 

Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη), Τρίτη 7 Οκτωβρίου.

 

Αθήνα

 

Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος), Τετάρτη 8 Οκτωβρίου

 

Τα εισιτήρια κοστίζουν 20-26 ευρώ.