Το νέο video-clip της Ηρώς Σαΐα

Δείτε το εδώ

LIFOTEAM 25.7.2014 | 17:42

 

 

Πρόκειται για το καινούργιο single με τίτλο «Ποια κρεβάτια ζεσταίνεις», ένα στιβαρό ζεϊμπέκικο σε στίχους του ποιητή Μάνου Ελευθερίου-που μετά την "Μαρκίζα" καταθέτει ένα από τα σπάνια ερωτικά του τραγούδια-σε μουσική του νέου και ταλαντούχου συνθέτη Άρη Βλάχου.

 

«Πόσους ρόλους θα παίξεις σε μια ξένη σκηνή» λέει χαρακτηριστικά ο στίχος και η Ηρώ Σαΐα μεταμορφώνεται... Εναλλάσσει τους πολλούς ρόλους του έρωτα και την διπλή ανυπότακτη φύση του, ερμηνεύοντας τόσο τον ρόλο του θύτη όσο και του θύματος. Γίνεται η ίδια πρωταγωνίστρια ενός έργου δραματικού αναδεικνύοντας την έντονη θεατρικότητα του τραγουδιού.

 

Την σκηνοθεσία υπογράφουν η Κατριάννα Παντέλη και ο Ζαχαρίας Μαυροειδής και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο ατελιέ του γνωστού σχεδιαστή «Μίλτου» στο κέντρο της Αθήνας. «Ποια κρεβάτια ζεσταίνεις» ένα δυνατό τραγούδι, ένα ατμοσφαιρικό Video Clip από το album «Λευκό Χαρτί» (PHONOGRAPH MUSIC PRODUCTIONS)

 

Η Ηρώ Σαΐα αναφέρει χαρακτηριστικά για το τραγούδι και το βίντεο κλιπ «Ποια κρεβάτια ζεσταίνεις»: «Όταν ο Άρης Βλάχος μού έφερε να δούμε μαζί κάποιους στίχους του Μάνου Ελευθερίου, αμέσως ξεχώρισα το «Ποια κρεβάτια ζεσταίνεις». Στίχος άμεσος, καθαρός, λόγος ποιητικός αλλά ταυτόχρονα σημερινός και σαφώς ένα από τα λίγα -αμιγώς- ερωτικά τραγούδια του σπουδαίου Μάνου Ελευθερίου! Διαβάζοντας το τραγούδι αισθάνθηκα ότι ήταν μια σύγχρονη εκδοχή, η συνέχεια ίσως της 'Μαρκίζας', με την οποία έχω συγκινηθεί πολλά βράδια της ζωής μου. Ένα τραγούδι -όπως όλα όσα περιλαμβάνονται στον δίσκο 'Λευκό Χαρτί' - που παίζει με τις φωτοσκιάσεις της ζωής και της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης '...κι αν ζωή κάπου υπάρχει, κάπου υπάρχει και φως...', αναφέρει χαρακτηριστικά ο στίχος.

 

Είναι ένα τραγούδι, σαν τα παλιά, άμεσα και δωρικά ζεϊμπέκικα, ταυτόχρονα όμως πολύ σημερινό. Είναι κραυγή αναζήτησης που εκφράζεται με παλικαριά, στωικότητα και συνειδητοποίηση της πραγματικότητας. Το είπα μια φορά και κρατήσαμε αυτήν την πρώτη ερμηνεία. Ένιωσα 'σαν έτοιμη από καιρό', σαν να περίμενα αυτό το τραγούδι κι αυτό εμένα. Λίγους μήνες αργότερα ήρθε η αγωνία για το πώς μπορεί να οπτικοποιηθεί, ώστε να μη χαθούμε στην εικόνα, αλλά αντιθέτως να τονίζονται ακόμα περισσότερο, ο στίχος του και η μουσική. 'Πόσους ρόλους θα παίξεις, σε μια ξένη σκηνή'! Αυτός ήταν ο στίχος κλειδί για το τραγούδι! Η ίδια η ηρωίδα του βίντεο κλιπ υποδύεται ρόλους, γίνεται ταυτόχρονα ο θύτης και το θύμα, αναζητώντας τον χαμένο της έρωτα ή ακόμα και τον χαμένο της εαυτό! Τα υπόλοιπα, μπορείτε να τα απολαύσετε στις οθόνες...»

 

Μουσική: Άρης Βλάχος

Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου

Σκηνοθεσία: Κατριάννα Παντέλη & Ζαχαρίας Μαυροειδής

Διευθυντής Φωτογραφίας: Κώστας Ντεκώ