Red Bull Bedroom Jam: 2ο Weekly Show

Αλλαγή σκυτάλης με τους Schooldrivers!

LIFOTEAM 17.4.2014 | 15:29

Red Bull Bedroom Jam: 2ο Weekly Show

Ήρθε η στιγμή για τους Schooldrivers και το μοναδικό show τους μέσα από την κρεβατοκάμαρά τους την ώρα που η μάχη του BuzzChart συνεχίζεται ακάθεκτη για το τρίτο νικητήριο συγκρότημα του Red Bull Bedroom Jam.

 

Ένα εκρηκτικό μίγμα modern rock, grunge και prog rock πειραματισμών, μια «βαμμένη» σκηνική παρουσία και πέντε φίλοι που πιστεύουν στο πνευματικό rock’n’roll σαν στάση ζωής. Αυτοί είναι οι Schooldrivers που τρέλαναν το Buzz Chart και κατέκτησαν την πρώτη θέση στη δεύτερη διαγωνιστική εβδομάδα του Red Bull Bedroom Jam με το κομμάτι «Ol’ Johnny», το οποίο κρύβει μέσα του το motto της μπάντας: «start a modern mental rebellion». Με έδρα την Αθήνα, οι Schooldrivers έχουν στο ενεργητικό τους περισσότερες από 200 live εμφανίσεις από το 2009 αλλά και το copyright για δύο rock φεστιβάλ (Live for Life, SWG). Δείτε εδώ το show με hostess τη Τζένη Μελιτά λίγο πριν τους απολαύσουμε ζωντανά την επόμενη Τρίτη, 22 Απριλίου, στις 20:30 στο SIX D.O.G.S. παρέα με τους BrightSide. και τους SixForNine. (είσοδος ελεύθερη)  

 

Ας γνωρίσουμε, όμως, τους Schooldrivers λίγο καλύτερα. Στα φωνητικά ο Kay Darens ο οποίος μας συστήνεται ως «μία περσόνα που αυτοπροσδιορίζεται ως musicpreneur», ο Nico Boneli, γεωπόνος στο επάγγελμα αλλά αυθεντία στην κιθάρα, η Marpi, το ένα και μοναδικό θηλυκό της μπάντας, αναλαμβάνει τα πλήκτρα, ο AJ Anasto στο μπάσο όταν δεν εξασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού και ο Vl@hos, στα drums, ο οποίος άφησε σύξυλο ένα διδακτορικό στην κβαντομηχανική για χάρη της μπάντας.

 

 

Παθιασμένοι με τη μουσική της, φιλόδοξοι για μια λαμπρή καριέρα και πειθαρχημένοι σε ατελείωτες και καθημερινές ώρες προβών, οι Schooldrivers παραδέχονται ότι το συγκρότημα μπαίνει πάνω απ’ όλα, ακόμα και από τον ίδιο τους τον εαυτό, ενώ δίνουν το απόλυτο respect στις μπάντες που διαμόρφωσαν τη μουσική τους ταυτότητα, όπως είναι οι Foo Fighters, Faith No More, Red Hot Chili Peppers, Seether, Bush και Muse. Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά τους έχει τίτλο «Theronation» και μάλιστα κυκλοφόρησε και σε βινύλιο όμως η πενταμελής μπάντα από την Αθήνα, εκτός από τη δική της εξέλιξη, συμβάλλει έμπρακτα στη γενικότερη πρόοδο της ανεξάρτητης ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής με την ίδρυση της «Modern Mental Rebels», μιας ΜΚΟ που λειτουργεί ως ένωση μουσικών και δισκογραφική εταιρία για τα ανερχόμενη συγκροτήματα του χώρου αυτού.  

   

Και όσο τα shows του Red Bull Bedroom Jam έχουν μπει σε μια σειρά, η διαδικτυακή πλατφόρμα του διαγωνισμού έχει πάρει φωτιά για την ανάδειξη των υπολοίπων τριών συγκροτημάτων που θα διεκδικήσουν μια θέση στη μεγάλη σκηνή. Ως τις 2 Μαΐου μπάντες και καλλιτέχνες μπορούν να ανεβάζουν βίντεο με το τραγούδι τους στο www.redbullbedroomjam.gr με σκοπό να ακουστούν όσο γίνεται περισσότερο. Σύμμαχό τους σε αυτό έχουν το πιστό κοινό τους, φίλους και φαν, που θα μπουν, θα δουν το βίντεο και θα κάνουν «φασαρία» με όσο περισσότερα shares, likes & views.

 

Λίγα λόγια για το Red Bull Bedroom Jam

To Red Bull Bedroom Jam έχει σκοπό να υποστηρίξει νέους καλλιτέχνες και συγκροτήματα που είναι έτοιμα να βγουν έξυπνα και γρήγορα από την κρεβατοκάμαρα τους και να κατακτήσουν τη μεγάλη σκηνή, όπως αυτή του γνωστού Ejekt Festival και του Heavy By The Sea. Επιπλέον, το βραβείο του μεγάλου και μοναδικού είναι η ηχογράφηση στα Red Bull Studios.     

 

Συγκεκριμένα, από την τρέχουσα διαδικασία των weekly shows θα αναδειχθούν πέντε τραγούδια τα οποία θα αξιολογηθούν από ένα  πάνελ των κριτών- γνωστά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας (μάθε ποιοι είναι εδώ) τα οποία, στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, καλούνται να επιλέξουν τα τρία άτομα/συγκροτήματα με τα καλύτερα shows ώστε να παίξουν είτε στη σκηνή του πασίγνωστου Ejekt Festival είτε σε αυτή του νεόκοπου Heavy By The Sea! Στην τρίτη και τελευταία φάση, μόνο ένας καλλιτέχνης ή συγκρότημα θα φτάσει στην κορυφή κερδίζοντας ως έπαθλο την ευκαιρία να ηχογραφήσει το τραγούδι του σε ένα από τα Red Bull Studios.

 

 

Ακολούθησετο Red Bull Bedroom Jam:

facebook 

twitter@RedBullGRE

#RBBJGR

 

 Για περισσότερες φωτογραφίες & video δωρεάν για δημοσιογραφική χρήση: www.redbullcontentpool.com