Πατήσια σαν το σπίτι σου

Ενα πρόγραμμα φιλοδοξεί να δώσει ζωή στην ευρύτερη περιοχή. Ξεκινούν την Παρασκευή με συναυλίες

ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ/ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ- SHOWTIME 9.10.2013 | 09:15

 

 

"ΠΑΤΗΣΙΑ ΣΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ"

Κάθε εβδομάδα σε μια άλλη πλατεία, χωρίς σκηνή, χωρίς εισιτήριο, χωρίς διδασκαλία με σκοπό τον εξωραϊσμό, τη συναναστροφή, την τέχνη και την επικοινωνία. Το φιλόδοξο σχέδιο ξεκινά την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στην πλατεία Κυπριαδη και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 8.00μμ με τους Γιώργο Δημητριάδη + Lego και στις 9.30μμ με τους Terrapin.

 

 

 

Γιώργος Δημητριάδης

 

"Θεωρώντας πως  οι μικρές γειτονιές των Πατησίων  χρειάζονται ένα στίγμα καλού για να ξαναγίνουν ευχάριστες. Η ιδέα είναι ένα χαλί, ένας καναπές κι ένα λαμπατέρ σε μια μικρή "αποχαρακτηρισμένη" πολιτικά και άγνωστη πλατεία τη φορά. Υπάρχουν πολλές στα ευρύτερα Πατήσια. Ο τίτλος της ιδέας "Πατήσια σαν το σπίτι σου". Σε αυτό το σκηνικό λοιπόν σκεφτήκαμε να επεμβαίνουμε καλλιτεχνικά και ζητάμε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα , την βοήθεια καλλιτεχνών από όλους τους χώρους: Μουσικούς, Ηθοποιούς, Λογοτέχνες, Κουκλοπαίκτες, Κινηματογραφιστές. Οι συνθήκες είναι πως δεν θα υπάρχει κανένας απολύτως συσχετισμός με κανέναν πολιτικό "χώρο" η "υποχώρο" οι πίστεις του καθενός παραμένοντας εντός του, θ' αφήνουν χώρο στο μήνυμα που θα είναι αυτό που θα περνάει η τέχνη. Δεν θα υπάρχει καμία οικονομική ανταλλαγή με κανέναν. Δεν θα πωλείται τίποτα, δεν θα αμείβεται κανείς για τίποτα", αναφέρει η διοργανώτρια ομάδα.

 

 

 

 

"Οι πλατείες θα καθαρίζονται την προηγούμενη μέρα (σε αυτό θα βοηθήσει το 5ο διαμέρισμα του Δήμου της Αθήνας και οι χειριστές των μηχανημάτων που θα εργαστούν) και θα υπάρχει φρεσκάρισμα στον χώρο (σε αυτό θα βοηθήσουν διάφοροι εξωραϊστικοί σύλλογοι και παιδιά) και ό,τι γίνεται τη νύχτα του δρώμενου θα είναι με βάση αυτό το σκηνικό : χαλί-καναπές-λαμπατέρ. Μικροφωνική εγκατάσταση έχει εξασφαλιστεί δωρεάν. Δε θέλουμε να αποτελέσουμε μια ομάδα που θα δίνει συνεντεύξεις, μα μια ιδέα που θέλουμε να αντιγράψουν κι άλλοι γιατί μέσω της έκφρασης μειώνεται ο φόβος. Όταν ο φόβος μειωθεί ή καλύτερα πάψει, τότε το περιβάλλον στο οποίο αυτό συνέβη το θεωρεί κανείς καταφύγιο και το καταφύγιο το υπερασπίζεται με πάθος".

 

 

Συμμετέχουν:

Γιώργος Δημητριάδης (με κυκλοφορία καινούριου δίσκου τιτλοφορούμενου «Από το Μηδέν» )

Οι Lego που τον συνοδεύουν θα εμφανιστούν στις 8.00 μμ είναι οι:

Γιάννης Μπάκος - Φωνή, κιθάρα

Μιχάλης Κεχαγιάς - Τζουράς, Πλήκτρα, Mellotron, Φωνή

Βαγγέλης Λάρυγγας – Μπάσο

Στέργιος Δήμπας – Κιθάρα

Δημήτρης Αζοράκος - Τύμπανα

 

 

Οι Terrapin Θα εμφανιστούν στις 9.30 μμ και είναι οι :

Βασίλης Αθανασιάδης (παράλληλα στους θρυλικούς Nomansland ) -κιθάρα,φωνή

Γιώργος Παπαγεωργιάδης (παράλληλα στους θρυλικούς Nomansland ) -μπάσο

Γιώργος Τζίβας-τύμπανα