Τα live του Σαββατοκύριακου

Οι επιλογές του LiFO.gr

The LiFO team, 25.5.2018 | 14:51

Puta Volcano

Μετρώντας ήδη εφτά χρόνια παρουσίας στο χώρο της ελληνικής rock σκηνής, ένα EP (σε παραγωγή του Chris Tsangarides) και δύο full length κυκλοφορίες, οι Puta Volcano διευρύνουν το ακροατήριο και τους μουσικούς τους ορίζοντες με σταθερά βήματα, εμπλουτίζοντας διαρκώς τον ήχο τους με ετερόκλητα και άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία.

 

O ήχος του χαρακτηρίζεται από desert rock και Seattle ‘90s επιρροές. Μαζί τους οι Black Hat Bones.  

25/5, Temple Athens, Ιάκχου 17, Ώρα: 21:00, εισ.: 6-8 ευρώ

 

 

Drog_A_tek

Τα live του Σαββατοκύριακου
Drog_A_tek

 

Οι drog_A_tek είναι ένα µουσικό σχήµα που αυτοπροσδιορίζεται σε κάθε του συνάντηση. Δημιουργήθηκαν το 2001 στην Αθήνα και χρησιμοποιούν ακουστικά, ηλεκτρικά και ψηφιακά µουσικά όργανα, γραφομηχανές, τεχνολογικά σκουπίδια και αλλά αντικείμενα, συχνότητες, εικόνες, ηχογραφημένα αρχεία/τοπία κατασκευάζοντας αποσπασματικές αφηγήσεις.

25/5, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Ώρα: 21:00, εισ.: 8 ευρώ

 

 

Up The Hammers Festival

Τα live του Σαββατοκύριακου
Crystal Viper

 

Το Up The Hammers Festival επιστρέφει στο Gagarin για ένα δυνατό metal διήμερο. Την Παρασκευή 25 Μαΐου στη σκηνή θα ανέβουν οι Manilla Road, Doomsword, Northwind, Attika, Agatus, Vulture και οι Night, ενώ το Σάββατο 26 Μαΐου οι Heavy Load, Saracen, Emerald, Glacier, Crystal Viper, Traitors Gate και οι Speed Queen.

25-26/5, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 14:30, εισ.: 38-62 ευρώ

 

 

Κill Emil/ Mononome

Τα live του Σαββατοκύριακου
Κill Emil

 

Οι Kill Emil και Mononome συναντιούνται και πάλι μετά από καιρό στη σκηνή του six d.o.g.s για να παρουσιάσουν τις καινούργιες κυκλοφορίες τους.

 

Για το «Ghost Diary» ο Kill Emil συνθέτει ένα dowtempo, ατμοσφαιρικό, instrumental hip-hop σύνολο, συνδυάζοντας το οργανικό με το ηλεκτρονικό στοιχείο. Ο Mononom, τρία χρόνια μετά την τελευταία του κυκλοφορία, παρουσιάζει το νέο του αφαιρετικό πρότζεκτ Sherán.

26/05, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:30, εισ.: 6-8 ευρώ

 

 

Xylouris White, Ο ήχος των Ανωγείων

Τα live του Σαββατοκύριακου
Xylouris White

 

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός και ως Ψαρογιώργης, μοναδικός δεξιοτέχνης του λαούτου και τραγουδιστής της κρητικής μουσικής, και ο κορυφαίος Αυστραλός ντράμερ των Dirty Three, Τζιμ Γουάιτ παίζουν τη ημέρα του αφιερώματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην κρητική μουσική.

27/5, Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής-ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Ώρα: 20:30, εισ.: 8-12 ευρώ

 

 

Pale Oaks

Τα live του Σαββατοκύριακου
Pale Oaks

 

Συνδυάζοντας ένα μεγάλο εύρος επιρροών από το alternative rock των Jimmy Eat World, Biffy Clyro και Thrice μέχρι την synth pop των M83 οι Pale Oaks δημιουργούν ένα ιδιόμορφο αποτέλεσμα. Στο σύντομο διάστημα από τη δημιουργία τους έχουν παίξει τόσο στην κέντρικη Ευρώπη και στα Βαλκάνια όσο και σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.

 

Το πρώτο EP των Pale Oaks «...I've Been Better» ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε από τον Άλεξ Κετεντζιάν (Planet Of Zeus, Despite Everything) στα Unreal Studios.

27/5, Crust, Πρωτογενους 13, Ώρα: 21:00, εισ.: 5 ευρώ

Οδηγός Μουσικής