Τα live του Σαββατοκύριακου

Οι επιλογές του LiFO.gr

The LiFO team, 11.5.2018 | 11:49

Planet Of Zeus

Για το κλείσιμο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας οι Planet Of Zeus δίνουν δύο μεγάλες συναυλίες και ηχογραφούν το πρώτο live άλμπουμ τους στο Gagarin.

 

Οι Αθηναίοι ρόκερ, που θα εμφανιστούν στο Graspop Μetal Μeeting τη χρονιά που έρχεται, θα γιορτάσουν τη λήξη του πρόσφατου tour τους αλλά και τα δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ «Eleven the hard way», το οποίο κυκλοφόρησε το 2008.

12-13/5, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 19:15, εισ.: 10-12 ευρώ

 

 

Porter Ricks

Τα live του Σαββατοκύριακου
Porter Ricks

 

Το dub-techno πρότζεκτ των Γερμανών παραγωγών Thomas Köner και Andy Mellwig επισκέπτεται την Ελλάδα με αφορμή τη δισκογραφική του επιστροφή «Anguilla Electrica» που κυκλοφόρησε από την Tresor Berlin.

12/05, Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27 & Σιμωνίδου, 21:00, εισ.: 17 ευρώ

 

 

Λεωνίδας Καβάκος & Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Τα live του Σαββατοκύριακου
Λεωνίδας Καβάκος

 

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύουν: J.S. Bach: Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα, BWV1052 και  A. Bruckner: Συμφωνία αρ. 4 σε μι ύφεση μείζονα, «Ρομαντική».

11/5, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον, Ώρα: 20:30, εισ.: 7-45 ευρώ

 

 

ΠΙΚάΠ/My Oblivion

Οι ΠΙΚάΠ είναι ένα ελληνόφωνο indie συγκρότημα που συνδυάζει τον alternative ήχο με τα ηλεκτρονικά στοιχεία. Ξεκίνησαν το 2015 στην Αθήνα και παρουσίασαν το πρώτο τους EP το 2017. Αυτήν την περίοδο βρίσκονται στο στούντιο για την ηχογράφηση του άλμπουμ τους με παραγωγό τον Coti K.


Οι My Oblivion δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 2014 στην Αθήνα. Κινούνται στο χώρο της εναλλακτικής σκηνής με μελωδίες που εναλλάσσονται με δυνατά κιθαριστικά ξεσπάσματα, ενσωματώνοντας παράλληλα αρκετά ηλεκτρονικά κι ψυχεδελικά στοιχεία. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνουν το πρώτο τους άλμπουμ, το οποίο θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2018.

12/5, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Ώρα: 21:00, εισ.: 5 ευρώ

 

 

The Steams/ Μινερβα

Τα live του Σαββατοκύριακου
Steams

 

Οι Steams είναι μια μπάντα που συζητιέται όλο και περισσότερο για τα εκρηκτικά live της, ενώ το ντεμπούτο LP τους, “Wild Ferment” κυκλοφόρησε πρόσφατα. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από ψαλμωδικά φωνητικά, προοδευτικές κιθάρες, έντονα τύμπανα και επαναλαμβανόμενες μπασογραμμές. Οι Μινέρβα είναι ένα garage/lo-fi κουαρτέτο με καταγωγή από την Κόρινθo.

13/5, Crust, Πρωτογενους 13, Ώρα: 19:30, εισ.: 5 ευρώ

 

 

Ψαραντώνης

Τα live του Σαββατοκύριακου
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

 

Με ανέκδοτα αποσπάσματα από τον δίσκο που ηχογραφεί αυτή τη στιγμή με τίτλο «Ο Ερωτόκριτος» αλλά και τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του, ο Ψαραντώνης θα βρεθεί στη σκηνή του Κρεμλίνο, το Σάββατο 12 Μαΐου μαζί με την Νίκη Ξυλούρη.

12/5, Κρεμλίνο, Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Ώρα: 22:30, εισ.: 13 ευρώ στο μπαρ (με μπύρα ή κρασί)

 

 

The Sexy Christians Forbidden Live Show  

Το πρώτο album της μπάντας με τίτλο "God Proudly Presents" κυκλοφόρησε ανεξάρτητα στις 18 Απριλίου του 2016 και περιλαμβάνει τα singles "I Have Soul" και "Delivery Boy". Έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 250 ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται να ηχογραφήσουν καινούργιους rock n’ roll σεξοχριστιανικoύς τους ύμνους.

11/5, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Ώρα: 21:00, εισ.: 5 ευρώ

Οδηγός Μουσικής