Τα live του Σαββατοκύριακου

Οι επιλογές του LIFO.gr

The LiFO team, 4.5.2018 | 14:00

City of the sun

Οι εμφανίσεις τους σε πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους τούς έφεραν στη σκηνή ενός TED Conference το 2013.

 

Από κει, το τρίο που συνδυάζει indie, rock, flamenco και post-rock ήχους έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό, έδωσε sold-out σόου σε σημαντικά venues της Νέας Υόρκης και έπαιξε σε φεστιβάλ όπως τα SXSW, Firefly, CMJ και αυτό του CBGB’s. Το 2016 οι City of the Sun κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο LP τους «To the sun and all the cities in between».

05/05, Κύτταρο, Ηπείρου 48 & Αχαρνών, 21:00, εισ.: 10 ευρώ

 

 

Λένα Πλάτωνος

Τα live του Σαββατοκύριακου
Λένα Πλάτωνος

 

Η Λένα Πλάτωνος, ζωντανή ιστορία της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής και πάντα επίκαιρη, επιστρέφει στη σκηνή του six d.o.g.s παρέα με τους εκλεκτούς της φίλους.

 

Η Πλάτωνος πειραματίστηκε με τη μουσική, τον λόγο και τις ερμηνείες, χρίστηκε διάδοχος του Μάνου Χατζιδάκι από τον ίδιο τον ίδιο, μελοποίησε Καβάφη, Καρυωτάκη και Έμιλι Ντίκινσον.

 

Το 2015 το «Γκάλοπ» της επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο από την αμερικανική Dark Entries, αποθεώθηκε από τον διεθνή Τύπο και έγινε ανάρπαστο.

06/05, 6 d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 12-15 ευρώ

 

 

Music Escapades: Thee Holy Strangers

Τα live του Σαββατοκύριακου
Thee Holy Strangers

 

Οι Thee Holy Strangers ξεκίνησαν στα τέλη του 2013 σαν μια σύμπραξη γνωστών μουσικών της αθηναϊκής σκηνής (The Last Drive, Dustbowl, Nightstalker κ.α.) με κίνητρο τους ήχους και τις εικόνες της πόλης που ήθελαν να περιγράψουν.

Στις συναυλίες τους επιδιώκουν τη χαρά και την ένωση που μπορεί να προσφέρει το ροκ εν ρολ, καθώς ξεδιπλώνουν ένα μουσικό σύμπλεγμα, αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν Kozmic Swamp Music: Americana και Blues, ένα soundtrack για μία απελευθερωτική βόλτα σε τοπία της καρδιάς και της πόλης.

05/05, ΚΠΙΣΝ, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, Ώρα: 21:00, Είσοδος ελεύθερη

 

 

Mary's Flower Superhead/ Vagina Lips

Τα live του Σαββατοκύριακου
Mary's Flower Superhead

 

Οι Mary’s flower Superhead σχεδόν έξι χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία επιστρέφουν παρουσιάζοντας το Wealth, ένα δίσκο γεμάτο ενέργεια. Μαζί τους οι Vagina Lips, το πρέτζεκτ από την Θεσσαλονίκη που έχει συμμετάσχει στο ΨΧ2016, το Plissken του 2016 ,το Westside festival 2 κ.α.

04/05, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, Ώρα: 22:00, εισ.: 5 ευρώ

 

 

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Επετειακή συναυλία για τα 75 χρόνια της ΚΟΑ

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μια επετειακή συναυλία για τα 75 της χρόνια ερμηνεύει: Γιώργο Κουρουπό: Οι επτά αθάνατες αρετές (παραγγελία της ΚΟΑ, α΄ παγκόσμια εκτέλεση), Ludwig van Beethoven: Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 5, έργο 73, «Αυτοκρατορικό», Νίκο Σκαλκώτα: Αρχαίο ελληνικό εμβατήριο και Νίκος Σκαλκώτας: Μικρή συμφωνία σε σι ύφεση μείζονα.

04/05, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον, Ώρα: 20:30, εισ.: 5-25 ευρώ