1

Το πραγματικό του όνομα είναι Djordje Petrovic. Το ψευδώνυμό του, «Satori», είναι ο ιαπωνικός βουδιστικός όρος για την αφύπνιση της συνείδησης.


2

Ο πατέρας του κατάγεται από τη Σερβία, η μητέρα του από τη Ν. Αφρική και η αδελφή του ήταν η δασκάλα του στη μουσική, η οποία τον μύησε στους ethnic ήχους σε πολύ μικρή ηλικία.


3

Χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική μουσική συνδυάζοντάς τη με «ήχους της Γης». Σκοπός του είναι να προκαλέσει ένα ηχητικό, πνευματικό ταξίδι στο μυαλό του ακροατή και αρνείται πεισματικά να κατηγοριοποιηθεί, «θολώνοντας» τα σημεία επαφής μεταξύ της ηλεκτρονικής μουσικής, της ethnic και της μουσικής για διαλογισμό.


4

Στα 20 του χρόνια ανακάλυψε την techno μέσω του Dave Clarke. Ενώ τον συνεπήρε η ορμή του συγκεκριμένου μουσικού είδους και προσπάθησε να ασχοληθεί μ' αυτό τον ήχο, τελικά τον βαρέθηκε πολύ γρήγορα.

 

Ποιος είναι ο Satori που φιλοδοξεί να κάνει τους ηλεκτρονικούς ήχους «πιο ανθρώπινους»
Στα 20 του χρόνια ανακάλυψε την techno μέσω του Dave Clarke. Ενώ τον συνεπήρε η ορμή του συγκεκριμένου μουσικού είδους και προσπάθησε να ασχοληθεί μ' αυτόν τον ήχο, τελικά τον βαρέθηκε πολύ γρήγορα.


5

Είναι διάσημος για τις πολύ ξεχωριστές live εμφανίσεις του στις οποίες παίζει πολλά μουσικά όργανα. Δηλώνει πως σκοπός της ζωής του είναι να κάνει τους ηλεκτρονικούς ήχους «πιο ανθρώπινους».


6

Χρησιμοποιεί συχνά samples από δουλειές των αγαπημένων του καλλιτεχνών, όπως οι Ali Farka Toure, Mercedes Sosa, Violetta Para, Tinariwen και Goran Bregovic.


7

Ζει και εργάζεται στην Ολλανδία, όμως δεν ένιωσε ποτέ μέρος της ολλανδικής μουσικής σκηνής.


8

Έχει κυκλοφορήσει δουλειές του στις πολύ γνωστές δισκογραφικές Voltaire Music, Variety Music, Sincopat, Bla Bla, Sol Selectas, Deepalma, Get Physical Music, κ.ά, όμως έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη συνεργασία του με την Crosstown Rebels του Damian Lazarus.

 

 

9

Μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές του επιτυχίες είναι το «Imani's Dress». Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησε τη φωνή του σε δική του δουλειά.


10

Αντλεί την έμπνευσή του από τα ταξίδια του στον κόσμο και από την ανταπόκριση που έχει η μουσική του στο κοινό, την ώρα που παίζει ζωντανά.

 

Info:

Ο Satori θα βρίσκεται στο Faust την Παρασκευή 27 Απριλίου.

 

Οδηγός Μουσικής