Kavinsky

Ο Γάλλος δημιουργός που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία με το «Nightcall», το κομμάτι που ακουγόταν στην εισαγωγή της ταινίας Drive, έρχεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Europavox Festival. Ο Vincent Belorgey έχει εμμονή στα electropop σάουντρακ από ταινίες και σειρές των '80s. To alter ego του, ο Kavinsky, σύμφωνα με τον ίδιο, τράκαρε τη Ferrari Testarossa του τo 1986 και τώρα επέστρεψε ως ζόμπι για να φτιάξει ηλεκτρονική μουσική.

20/4, Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος (Πειραιώς & Χαμοστέρνας), 19:00, εισ.: 32-35 ευρώ

 

 

Borderline Festival

Τα live του Σαββατοκύριακου
O Babyfather έρχεται στο Ρομάντσο, στο πλαίσιο του Borderline Festival.

 

Εντός και εκτός Στέγης, για όγδοη χρονιά, ο ήχος φτάνει και ξεπερνάει τα όριά του. Τραγούδι και θόρυβος, σύνθεση και αυτοσχεδιασμός, live DJ sets, sound installations, ομιλίες και άλλες δράσεις περιλαμβάνονται στην 8η έκδοση του αθηναϊκού φεστιβάλ που συνεχίζει να στηρίζει τον πειραματισμό, τις νέες συνεργασίες και πάσης φύσεως ηχητικές αναζητήσεις.

18-22/4, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, λεωφ. Συγγρού 107-109, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός 75, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3 & Ε.Δ.Ω., Προφήτου Δανιήλ 18

 

 

Federico Albanese

Τα live του Σαββατοκύριακου
Federico Albanese

 

Συνδυάζοντας την κινηματογραφική μουσική με την κλασική και την ποπ με την ψυχεδέλεια, ο Federico Albanese φτιάχνει ένα σπάνιο είδος ατμοσφαιρικής electronica και νεο-κλασικής μουσικής. Το τελευταίο άλμπουμ του «The Blue Hour» βγήκε από την ιστορική Berlin Classics. 

20/4, Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27 & Σιμωνίδου, 21:00, εισ.: 17 ευρώ

 

 

Naxatras

Τα live του Σαββατοκύριακου
Naxatras, Φωτο: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης

 

Δύο χρόνια μετά το τελευταίο δικό τους live στην Αθήνα, οι Naxatras επιστρέφουν για την παρουσίαση του τρίτου τους δίσκου στο Gagarin 205, για ένα show γεμάτο ψυχεδέλεια. H hard psychedelic rock μπάντα έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους συνίσταται από δυναμικά ρυθμικά μοτίβα, ονειρικές μελωδίες, βαριά riffs και trippy κιθαριστικά σόλο, όλα με έντονη την ατμόσφαιρα και αισθητική των 70’s.

21/4, Gagarin 205, Λιοσίων 205, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 10- 12 ευρώ

 

 

Βαγγέλης Μπουντούνης, 200 Κιθάρες - Άρωμα Ελλάδας

Τα live του Σαββατοκύριακου
Διακόσιες κιθάρες χορδίζονται επί σκηνής και συντονίζονται με έξι νεανικές χορωδίες και σολίστ για να ερμηνεύσουν έργα μεγάλων Eλλήνων συνθετών.

 

Διακόσιες κιθάρες χορδίζονται επί σκηνής και συντονίζονται με έξι νεανικές χορωδίες και σολίστ για να ερμηνεύσουν έργα μεγάλων Eλλήνων συνθετών. Ένα ακόμη μουσικό γεγονός, από τον πολυβραβευμένο Βαγγέλη Μπουντούνη, τριάντα χρόνια μετά τη δημιουργία της Πρώτης Κιθαριστικής Ορχήστρας. Καλεσμένη τους, η Μαρία Φαραντούρη. Το σχήμα θα ερμηνεύσει έργα των: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Βασίλη Τσιτσάνη, Διονύση Σαββόπουλου, Ελένης Καραΐνδρου, String Demons και Βαγγέλη Μπουντούνη.

21-22/4, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον, Ώρα: 20:30, Εισιτήριο: 6-35 ευρώ

 

 

Terry, Qualia

Τα live του Σαββατοκύριακου
Terry

 

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Terry με τίτλο Qualia είναι σύμπραξη μιας ομάδας ανεξάρτητων μουσικών και καλλιτεχνών που ζουν και δρουν κυρίως στην Αθήνα. Το group αποτελούν: ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο πιάνο, ο Θοδωρής Κότσυφας στην κιθάρα, ο Κώστας Κωνσταντίνου στο κοντραμπάσο και ο Μιχάλης Καπηλίδης στα τύμπανα. 

23/4, Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210 3460347, Ώρα: 21:00, Είσοδος ελεύθερη

 

 

Warhaus/ Tango With Lions

Τα live του Σαββατοκύριακου
Warhaus

 

Οι Warhaus είναι το (σχεδόν) solo project που δημιούργησε ο Βέλγος Maarten Devoldere. Ο Devoldere δεν είναι καινούργιος στα μουσικά πράγματα της Ευρώπης. Το 2004 σχημάτισε τους Balthazar. Μαζί τους κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ, οργώνοντας παράλληλα τα stages της Ευρώπης και της Αμερικής.

Αυτή περίπου ήταν η πορεία μέχρι τις αρχές του 2016, όταν ο αεικίνητος μουσικός αποφάσισε να αφοσιωθεί σ’ έναν ήχο πιο προσωπικό και εύθραυστο, έχοντας στο πλευρό του και την Sylvie Kreush, πρώην τραγουδίστρια των Soldier’s Heart. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ με τίτλο παρμένο από μυθιστόρημα και νουάρ, μυστηριακή αισθητική. Ο τίτλος του: We Fucked A Flame Into Being.

Έναν μόλις χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησε και το δεύτερο, ομώνυμο άλμπουμ των Warhaus. Σε αυτό το άλμπουμ ο Devoldere ακoλουθεί την επιτυχημένη συνταγή με ατμοσφαιρικά, jazzy dark pop κομμάτια.

20/4, Gagarin 205, Λιοσίων 205, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 18-20 ευρώ

Οδηγός Μουσικής