Τα live του Σαββατοκύριακου

Οι επιλογές του LIFO.gr

The LiFO team, 13.4.2018 | 12:25

The Bonnie Nettles/ Film Jacket 35/ Cosmic Shadows

Οι Bonnie Νettles πήραν το όνομά τους από τον ιδρυτή της ομάδας Heaven's Gate που πίστευε στα UFO. Η μουσική τους είναι μια μείξη της ψυχεδέλειας των Brian Jonestown Massacre και τoυ baggy acid house των Happy Mondays. Μαζί τους στη σκηνή του Ρομάντσο: οι Film Jacket 35 και οι Cosmic Shadows.

13/4, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 5 ευρώ

 

Sillyboy's Ghost Relatives

Τα live του Σαββατοκύριακου
Sillyboy

 

Ο Χαράλαμπος Κουρτάρας, μπασίστας και παραγωγός, γράφει μουσική και επαναπροσδιορίζει το υλικό του ως Sillyboy, μαζί με τους: Γρηγόρη Μάγο στον ήχο, Μανώλη Γιαννίκιο στα τύμπανα, Αλέκο Βουλγαράκη και Θοδωρή Κοντάκο (κος Κ.) στις κιθάρες. Στο after party τη μουσική διαλέγει ο Spiros Panagopoulos της Just Gazing Records.

13/4, Crust, Πρωτογενους 13, Ώρα: 22:00

 

 

Head On/ Alcohol

Οι Alcohol είναι τετραμελής μπάντα που ελίσσεται στα όρια του rock. Βυθίζονται στα νερά της μεταψυχεδέλειας και της rock και αναδύονται κάπου στην αμερικάνικη σκηνή των 90's επηρεαζόμενοι από την pop και punk κουλτούρα. Εναλλαγές μελωδικών γραμμών και λυρικών ξεσπασμάτων χαρακτηρίζουν την μουσική τους.

 

Οι Head On είναι μια μπάντα που δραστηριοποιείται στην Αθήνα τα τελευταία 4 χρόνια. Ο ήχος τους έχει στοιχεία από post punk μέχρι rock 'n' roll. Μόλις ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους δίσκου, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει το Μάιο του '18.

15/4, Boiler, Βλαχάβα 9, Ώρα: 21:30, Είσοδος ελεύθερη (με προτεινόμενή συνεισφορά 3 ευρώ)

 

 

10 Χρόνια Rationalistas

Τα live του Σαββατοκύριακου
Rationalistas

 

Το hip hop σχήμα της δυτικής Αττικής παρουσιάζει ένα επετειακό live, για τα 10 και πλέον χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς. Μαζί μας στη σκηνή οι Zoro & Buzz, Mi55t και Ghetto Rock. Την βραδιά θα ανοίξει ο John Roussos με stand up comedy show.

14/4, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 5- 7 ευρώ

 

 

Ta toy boy

Τα live του Σαββατοκύριακου
Ta toy boy

 

Το νέο indie project ta toy boy δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Μπέγκα και τον Ηλία Σμήλιο στη Θεσσαλονίκη. Ο ήχος της μπάντας χαρακτηρίζεται από γρήγορα tempο και ονειρικές ποπ μελωδίες. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο “This Town” θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαρτίου σε CD και μέσα στην χρονιά και σε βυνίλιο από την ανεξάρτητη Make me happy records.

14/4, Death Disco, Ώρα: 21:30, Εισιτήριο: 8 ευρώ

 

 

Denise Jannah Quartet, Celebrating Ella

Τα live του Σαββατοκύριακου
Denise Jannah Quartet

 

Γεννημένη στο Paramaribo του Suriname το 1956, η πολυτάλαντη καλλιτέχνης με την εξαιρετική σκηνική παρουσία και την πλούσια φωνητική γκάμα ξεκίνησε να ηχογραφεί με την EMI και με την κλασσική jazz εταιρεία δίσκων Timeless. Το 1994 της απονεμήθηκε το πρώτο της βραβείο Edison και «ανακαλύφθηκε» από την ιστορική Blue Note Records.

 

Το 2014, στην μουσικο-θεατρική παραγωγή “Ella” με πρωταγωνίστρια την ίδια, η Jannah ενσάρκωσε Ella Fitzgerald και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Το 2015 κυκλοφόρησε τον δίσκο της με τίτλο “Ella! Denise Jannah sings Ella Fitzgerald”. Με το project αυτό λοιπόν και πλαισιωμένη από το κουαρτέτο της, η Denise Jannah θα εμφανιστεί στο Half Note.

13- 16/4, Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, Παρασκευή, Σάββατο: 22:30, Κυριακή, Δευτέρα: 21:30, Εισιτήριο: 25-30 ευρώ

Οδηγός Μουσικής