Τα live του Σαββατοκύριακου

Οι επιλογές του LIFO.gr

The LiFO team, 23.3.2018 | 11:43

Laibach

To αβανγκάρντ συγκρότημα από τη Σλοβενία έρχεται στην Αθήνα με ένα εντελώς νέο show για την προώθηση της τελευταίας του δισκογραφικής κυκλοφορίας «Also Sprach Zarathustra», η οποία είναι βασισμένη στο Τάδε Έφη Ζαρατούστρα του Νίτσε.

25/3, Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Ώρα: 21:00, εισ.: 25- 30 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Χου

Τα live του Σαββατοκύριακου
Ο χαρισματικός χορευτής και performer Ziya Azazi θα μπει σε στροβιλισμό καθώς η κυκλική φόρμα 70 λεπτών συνεχόμενης ζωντανής μουσικής θα ξετυλιχτεί επί σκηνής.

 

Η παράσταση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής της ΕΛΣ, εμπνέεται από την εκλεπτυσμένη μουσική φόρμα του «αγίν», ενός μυσταγωγικού μουσικοποιητικού συμβάντος που ανθίζει στους κύκλους των σούφι δερβίσσιδων της Κωνσταντινούπολης ήδη από τις αρχές του 17ου αιώνα.

 

Διανθισμένο με «κρατήματα» βυζαντινής μουσικής, δηλαδή φωνητικές συνθέσεις που αποτελούν, ίσως, την πιο ενδιαφέρουσα μορφή αυτόνομης «καθαρής» μουσικής της βυζαντινής μελοποιίας, το έργο ανοίγει ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ ετερόκλητων παραδόσεων και μουσικών ιδιωμάτων. Καθώς η κυκλική φόρμα 70 λεπτών συνεχόμενης ζωντανής μουσικής θα ξετυλιχτεί επί σκηνής, ο χαρισματικός χορευτής και performer Ziya Azazi θα μπει σε στροβιλισμό.

23 & 24/3, Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής-ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, 21, Ώρα: 20:30, εισ.: 8- 15 ευρώ

 

 

Bazooka

Τα live του Σαββατοκύριακου
Bzooka

 

Οι Bazooka, ένα από τα καλύτερα ελληνικά πανκ συγκροτήματα των τελευταίων χρόνων, δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2008 στον Βόλο και έκτοτε έχουν ως βάση τους την Αθήνα. Το 2013 κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους και ακολούθησαν το single «Δεμένος στο κρεβάτι σου» και το δεύτερο άλμπουμ τους «Άχρηστη Γενιά».

 

Έχουν πραγματοποιήσει μια μεγάλη περιοδεία στην Αμερική και έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από δέκα ευρωπαϊκές περιοδείες. Στην καινούργια τους δουλειά δίνουν έμφαση στον ελληνικό στίχο.

24/3, Temple Athens, Ιάκχου 17, Ώρα: 21:00, εισ.: 7 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

2 By Bukowski ft. Kid Moxie/ τεφλόν

Τα live του Σαββατοκύριακου
2 By Bukowski

 

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του single «Hot Summer» και τις εμφανίσεις τους στο Βερολίνο και το Όσλο οι 2 by bukowski, συνοδευόμενοι στη σκηνή από την Kid Moxie, επιστρέφουν στα συναυλιακά δρώμενα της Ελλάδας. Μαζί τους θα είναι οι τεφλόν.

24/3, Death Disco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, Ώρα: 20:30, εισ.: 8- 10 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Παύλος Παυλίδης & Β-Movies

Τα live του Σαββατοκύριακου
Παύλος Παυλίδης

 

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-movies ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Piraeus 117 Academy και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια τόσο από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μετέπειτα μουσική διαδρομή του Παύλου Παυλίδη, καθώς και καινούρια ακυκλοφόρητα κομμάτια από την νέα δουλειά που ετοιμάζουν.

24/3, Piraeus 117, Πειραιώς 117, Ώρα: 19:30, εισ.: 12- 14 ευρώ

Οδηγός Μουσικής